Ronai and Ronai
AMERIKAI

Boldog szülinapot, FideSS! 2012. április 2. hétfő 14:12 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Boldog szülinapot, FideSS!
Budapest – A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint pártja legalapvetőbb értékei semmit sem változtak az elmúlt 24 évben, hiszen az alapító tagok 1988-ban is szabadságban, demokráciában szerettek volna élni – ezt bírta állítani Kósa Lajos debreceni polgármester Budapesten, a Fidesz 24. születésnapi rendezvényén, a Bibó István Szakkollégium épületében.
.
A rendezvényen részt vett több egykori alapító, köztük Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, Kövér László házelnök, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő és Bayer Zsolt újságíró. Ott volt a kormányfő felesége, Lévai Anikó és lányaik is.
.
A Fidesz alelnöke beszédében felidézte, 24 éve alakult a Fidesz fiatal, radikalizmusra hajló egyetemistákból, akik már nem akartak a régi társadalmi viszonyok között élni: úgy gondolták, valamit tenni kell, és megalapították a Fiatal Demokraták Szövetségét. Hozzátette, senki nem gondolta közülük, hogy a Fidesz 24 év múlva is létezik, „sőt, nemhogy létezik, hanem a legnagyobb kormányzó erőként továbbviszi azokat az eszméket, amelyek akkor is fűtöttek bennünket”.
.
Kósa Lajos a jelenről szólva – az alapító tagok sorfala előtt – úgy fogalmazott: „sosem állt távol tőlünk az, hogy olyannal kísérletezzünk, ami még nem volt”. A magyar történelemben sokszor fordult elő olyan szituáció – folytatta –, amikor magyarok egy csoportja, akiket hajtott a szabadságvágy, a függetlenség, úgy gondolták, hogy az akkor az országra rótt status quót meg kell változtatni „a mi igényeink szerint”, és egy olyan status quót kell kialakítani, amelyben a magyar érdekek jobban tükröződnek, s ezért nekifogtak a küzdelemnek. „De olyan még nem volt, hogy ezt sikeresen megtéve, az eredményeket megpróbálják konszolidálni”, hívta fel a figyelmet, hozzáfűzve: a Fidesz tudta, hogy a mostani kor keretei között elindított szabadságharca óriási konfliktusokkal jár majd.
.
„Hogy a konszolidáció kapcsán az eredményeink érdekében kivel kellene, hogy kiegyezzünk, az egy nehéz és eldöntendő kérdés: Barrosótól az általunk nem ismert, leendő francia köztársasági elnökig és – Deutsch Tamás halhatatlan Twitter-bejegyzését most nem idézem szó szerint – a szösz se tudja, hogy milyen amerikai érdekcsoportig bezárólag kellene valamit csinálni a magyar politikának a tekintetben, hogy ismerjék el azt, amit csináltunk, ismerjék el azt, hogy nekünk erre jogunk van”, mondta.
.
A politikus szerint nagy kérdése a mostani történelemnek, hogy ez sikerül-e a Fidesznek. Megjegyezte azonban, hogy 1988-ban, amikor a lehetetlennel próbálkoztak, „bejött”, így nem lehet mást tenni, mint megvívni, sikerre vinni a jelenlegi küzdelmet is. „Szerintem fog menni. Kérjétek számon rajtam 2032. március 30-án, hogy összejött-e vagy sem!” – zárta szavait Kósa Lajos, majd a résztvevők felvágták az ünnepi tortát.
.
A Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) 24 évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alapította meg 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi a fővárosban, a Bibó István Szakkollégiumban. Mint köztudott, a párt, legalábbis kifelé, akkor még, az első szabad választások idején baloldali-liberális, kimondottan egyházellenes, egyszersmind antikommunista programmal lépett fel és jutott be az Országgyűlésbe; az azóta megjelent tényfeltárások bizonysága szerint azonban az alapítók egy részének kezdettől fogva nem volt más céljuk, mint a pénz és a hatalom minden áron történő megragadása és gyarapítása. Az ezzel egyet nem értőkkel, köztük Orbán legnagyobb ellenlábasával, Fodor Gáborral leszámoltak, a pártban minden ellenvéleményt elhallgattattak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 21 szavazatból)
Boldog szülinapot, FideSS! , 4.3 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Gratula. Kérhetek egy ajándékot az ünnepelttől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. “nemhogy létezik, hanem a legnagyobb kormányzó erőként továbbviszi azokat az eszméket, amelyek akkor is fűtöttek bennünket”.”

    Igen, a korrupció, a gőg, a szegények eltiprása, nagy eszmék, a kor nagy eszméi!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  3. Az egykori lánglelkű liberális fiatalokból Orbán 24 év alatt egy aljas, mocskos maffiavállalkozást kreált.
    Ha erre büszkének lehet lenni, akkor csak ünnepeljenek…
    Én hányok tőlük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (60 szavazatból)
  4. Fiatal demokratákból mivé lettek, hataloméhes demokráciát leépítő maffia szervezet. Eljön a nap amikor ezeket az emberszerű lényeket a független magyar bíróság vagyonelkobzással és letöltendővel díjazza gazdasági visszaélések miatt. Remélem addig megjelenik egy szakértő tanulmány annak vizsgálatáról milyen összefüggés van kormányzati intézkedés és öngyilkosságok emelkedése között. Intézkedések milyen hatást gyakoroltak a későbbi állami szervekre nyugdíjügyben. Konkrétan hogy fog megélni az állami nyugdíjból az ellátásra jogosultak fele fedezet nélkül az akkori befizetésekből?Csak közvetett népirtás.Gratula szülinaposok…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  5. A Fidesz eddigi történetében számos elem emlékeztet a Szovjetunió Kommunista Pártja történetére. Remélem, ennek a pártnak is akkora bukás lesz a vége, mint annak volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  6. Kósa Lajos a jelenről szólva – az alapító tagok sorfala előtt – úgy fogalmazott: „sosem állt távol tőlünk az, hogy olyannal kísérletezzünk, ami még nem volt”. … „De olyan még nem volt, hogy ezt sikeresen megtéve, az eredményeket megpróbálják konszolidálni”, hívta fel a figyelmet, hozzáfűzve: a Fidesz tudta, hogy a mostani kor keretei között elindított szabadságharca óriási konfliktusokkal jár majd.
    .
    Az a picinyke problémám, hogy a sikerek erkölcsi és anyagi vonzatát mi fizetjük, nem a ragyogó elmék akik kitalálták. Nekik a (kétes értékű) dicsőség, és a nem kis nagyságrendű honorárium jut.
    Egyébként Kövérnek nem a parlamenti ellenzéket, hanem elsősorban saját szerepét kellene ebben a bohózatban szégyellni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Tönkretesznek mindenkit és mindent. Ezt az egész országot. A nép meg gyűlölködő, szolgalelkű. A párt a gonoszkodó magyar mentalitás tükre, paródiája. Kösz’ nekik, kösz’ jobboldal,,,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. Nevet kellene már változtatniuk. Nem is fiatalok, de legfőképpen nem demokraták. Közöttük tán több a volt MSZMP tag, mint az MSZP-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  9. „sosem állt távol tőlünk az, hogy olyannal kísérletezzünk, ami még nem volt”. …

    Hm. Horthy Miklós lovastengerész büszke volt rá, hogy ő a világ első államfője, aki fasiszta módszerekkel kormányoz…
    Szóval az ingyenes pálinkafőzés nyilván megártott Kósa Parteigenosse hosszú távú emlékezetének… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  10. Mi az hogy jár nekik??? Megmutatnám én hogy mi jár nekik!
    Pöffeszkedő majmok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Lapát kaszát Mr 20 %

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. ” zárta szavait Kósa Lajos, majd a résztvevők felvágták az ünnepi tortát.”
    Persze ha az ereiket vágták volna fel, sokkal nagyobbat segítettek volna az ország helyzetén.
    .
    “A Fidesz alelnöke beszédében felidézte, 24 éve alakult a Fidesz fiatal, radikalizmusra hajló egyetemistákból, akik már nem akartak a régi társadalmi viszonyok között élni: úgy gondolták, valamit tenni kell, …”
    Sikerült a maffia birodalmat felépíteni amit akkoriban kigondoltak. Esetleg érdekes lehet miért az MSZMP-nél találták meg az Alapító Okirataikat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. Húzzon orbánc is a fenébe a hülye majom kesztyűbábja után!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  14. Tudjuk legalább mikor szerveződött meg a MAFFIA !!!!!!
    Így ránézésre ezer évet ki oszthatnának nekik , olaszoknál biztos irigykednek hogy van aki szerzett magának országot meg törvényt is , és kusban van mindenki !
    Az ellenzék is neki dolgozik :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  15. figyelő
    Ezek a “ragyogó elmék”, az alakuláskori csóró egyetemista rövidnadrágos fickók mind, egytől egyig kő gazdag, korlátlan hatalommal rendelkező kiskirályokká küzdötték fel magukat.
    Meg kell Kósa Lajos. és felesége, vagy Orbán, és Lévai Anikó vagyonát nézni. Nem szerények, az nem az ő stílusuk.
    Az viszont biztos, hogy kizárólag a magyar állampolgárok fizették, fizetik luxuséletük számláit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  16. .
    Megható kép a keresztapákról. Az a meghitt miliő bizonyítja azt, hogy mennyire finom, uriemberek ezek, akik csak a nemzet meg a családjuk javát akarják, akár testvérpártjuk, a . s z i c i l i a i . FidSS igen családszerető vallásos emberek.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  17. Mint aki jól végezte dolgát.
    Az ország gazdasági-morális-közjogi katasztrófa szélén, ők ünnepelnek. Nekik bejött az élet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  18. “Fidesz tudta, hogy a mostani kor keretei között elindított szabadságharca óriási konfliktusokkal jár majd”
    Szóval, tudatosan tettétek tönkre az országot, éheztetitek az embereket, miközben ti zsírosra híztatok minden tekintetben. Alig várom, hogy eljöjjön a disznótor ideje!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  19. Régi vicc új köntösben:

    “A Fidesz megalakulásakor egy újságíró fölteszi Orbán Viktornak a kérdést:
    - Elárulja, hogy mi a párt programja?
    - Ellopunk 2000 milliárd forint közpénzt és egy bolgár tanulmányt.
    - Egy bolgár tanulmányt?! -kérdezi meglepetten az újságíró, mire Orbán Simicska Lajoshoz fordul:
    - Látod? Mondtam, hogy az a kétezer milliárd forint senkit sem fog érdekelni.”

    Na, ezt a 2000 milliárd Ft-ot ünneplik most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  20. Szegény BIBÓ ! Ha tudná, hogy neve alatt mit handa-bandáznak ezek a szélhámosok, politikai kóklerok , felkelne a sírjából !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  21. Fodor a lelke mélyén lehet, hogy sajnálja a kilépését a fityiszből? :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  22. Báthory Ödönke

    Olvasom a cikket, és ízlelgetem a “szabadságharc” szót. Asszem, ezt nehezményezem leginkább a FITYISZ munkásságából, hogy a nemzeti értékeinket leértékelték. Sokáig büszke voltam a ‘48-as forradalom és szabadságharcra. Nos, ez a mostani fülkeforr és gazdasági szabadságharc egyszersmind nevetségessé teszi szeretett nemzetem akkori dicsőséges küzdelmét. Ezek után hogyan nevezzem szabadságharcnak azt, amikor valódi ellenség ellen valódi fegyverekkel küzdöttek? Mit szólnának ehhez a nevetséges bohóckodáshoz a 150 évvel ezelőtti valódi hősök?
    Kérem vissza a múltamat! Újra akarok kokárdát tűzni, újra büszke akarok lenni Kossuthra és Bem apóra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  23. Az én véleményem szerint orbánék észlelték hogy gyengül a kádár generáció hatalma. Találtak egy űrt amit ki akartak tölteni. ‘88-ban még nem gondoltak rendszerváltásra, csak a szokásos és ismert egymást kisegítő karrier technikákkal akartak minél előbb az elérhető legmagasabb pozíciókba jutni.
    Más nem is állhatott érdekükben hiszen helyzetüknél fogva nem voltak rászorulva a rendszerváltásra, csak a hatalomba jutás látszott reális esélynek.
    Nem volt különösebben nehéz dolguk. Akkoriban már a vgmk-ák kora dívott az állami tulajdonokat már akadálynak látták és a pozícióban lévők azok birtokbavételéről álmodozott. …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Felkötni mind.

    A fattyakat is, ebből egy sem érdemel kegyelmet, mind haszonélvezője a szabadrablásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Most már én is átmentem “HI-TECHBE”…Mindenkitől 1. DNS mintát !! -Ha elmenekültök a “frissen szerzett szigeteikrektre” (Legyen bárhol….) -Ne legyen itt egy felelősség nélküli világ…/Lásd J.Mengele/ -Akkor is pl,ha nővé operáltatjátok magatokat-AKKOR is megtaláljunk titeket….Ti többet tettetek -e hon haláláért,mint Doberdó,Don kanyar,vagy mondjuk Recsk, nos igen hozzátok képest a “Tatárjárás egy baráti összeröffenés volt…..Miképp fogtok ezzel elszámolni egyszer leszármozaittoknak ? Hogy tudtok szembenézni istennel “????(Amiben állítólag hisztek..) -Ott tartok,hogy már lassan szégyellem,hogy MAGYAR VAGYOK !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. “…Ott tartok,hogy már lassan szégyellem,hogy MAGYAR VAGYOK…”

    - Igen? Még csak most tartasz ott? De jó neked…

    Én már évek óta szégyellem.

    Mikor elmondom brit kollégáimnak, mi van magyarsztánban, első reakció: nem hiszik el, aztán másnap már elhiszik, mert elolvassák a kapcsolódó híreket, végül, kissé beborult fejjel közlik;

    “nálunk ez nem történhetne meg”

    Most erre mit mondjak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Bízom benne hogy jövőre már nem tudnak össze jönni a szülinapon , legfeljebb a napi sétán :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Sok mindent meg tudnek nekik bocsatani de azt, hogy neohungaristak lettek SOHA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Az ilyen “alúlról jöttek” (parvenu) majdnem mindíg begõzölnek a hatalomtól.
    Legyen az Hitler, Sztalin, vagy FIdeSS, vagy akárki.
    Ahogy a közmondás mondja: “Put a beggar on the hoseback and he rides to hell”
    (Ültess egy koldust lóhátra és õ a pokolba is elvágtat).
    Hát így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  30. oktododekaéder

    Távol élő!
    .
    Mi az a “neo” hungarizmus? Egyaszerűen, hungaristák és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Nem azt kell szégyellni, hogy én magyar vagyok!
    Hanem, azt hogy ezek az izék is magyarok, ráadásul nagyon mély magyarok, tőlük mélyebben már csak a vakondok, de az is csak, ha érdeklődik (Hofi)!
    Mert én tisztességesen adózom, dolgozom, gyereket nevelek és nem rontom az ország renoméját, 3x-os bóvlivá sem én tettem a hazámat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. commandante 2012. április 2. hétfő
    Ugyanarról beszélünk bár igazad van, tehettem volna idézőjelbe. De remélem a szövegkörnyezet miatt világos volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. “A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint pártja legalapvetőbb értékei semmit sem változtak az elmúlt 24 évben, ” Márpedig gyarapodtak erősen, engem például kiraboltak ezek a férgek. Azt nem számolják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. dr. Kné 09:14 ….”ezek az izék is magyarok, ráadásul nagyon mély magyarok….”
    Ezek az “izék” csak magyarnak tettetik magukat, de nem magyarok. Ha pinguinek
    szállnák meg M.o.-ot, akkor ezek a pinguineknek nyalnának be – persze jó pénzért.
    Ezek u.n. “vizjellemek”; olyan formát vesznek fel, amilyen edénybe öntik õket.
    Bárcsak a történelem klozetjába lennének öntve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kósa Lajost csőbe húzták 2011. augusztus 4. csütörtök | Kácsor Zsolt

Földosztás csókosoknak 2011. május 26. csütörtök | AN

Orbán: rendet kell tenni a magyar futballban 2011. február 28. hétfő | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos