Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kohányi Társaság: Felhívás a 2012. évi tagdíjfizetésre 2012. március 18. vasárnap 6:35

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kohányi Társaság: Felhívás a 2012. évi tagdíjfizetésre

Kedves Olvasóink!

Önök közül bizonyára sokan tudják, hogy az Amerikai Népszava mellett működik egy szellemi műhely, polgárjogi mozgalom, amelyet Kohányi Társaságnak hívnak, és amely az Amerikai Népszava támogatásának útján segíti a magyar szabadság és demokrácia ügyét. A Kohányi Társaság tagjai tagdíjaikkal elsősorban az Amerikai Népszava működését és fenntartását segítik, de a Kohányi Társaság néhány kivételesen nagyszerű tagjának, mindenekelőtt a társaság két titkárának, Erdei Évának és Nagy Dénes Lajosnak köszönhetően, több antifasiszta megmozdulást is támogatott, illetve ilyeneken részt vett. Ezek közül kiemelkedett a Radnóti Menet támogatása, de olvasóink polgári jogi mozgalma részt vett a fasizmus áldozatainak megemlékezésén, megkoszorúzta a holokauszt roma áldozatainak emlékművét is. Hogy a Kohányi Társaság ennél is hatékonyabban és tevékenyebben vegyen részt a magyar demokrácia és a köztársaság visszaállításának programjában, az kizárólag olvasóink támogatásától és aktivitásától függ.

A Kohányi Társaság célja elsősorban az Amerikai Népszava fenntartásának támogatása. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak a csodálatos olvasóinknak, akik kezdettől fogva töretlenül támogatnak bennünket erejüktől függően kisebb-nagyobb adományaikkal, illetve fizetik időarányosan a Kohányi Társaság tagdíját. Elmondhatatlan, hogy milyen nagy segítség ez nekünk, miután az AN ezen kívül semmi más bevétellel nem rendelkezik, működési költségeit az Amerikai Népszava nyomtatott lapjának bevételeiből, illetve a tulajdonos saját pénzéből fedezi. A kezdeti hónapok után mindez már nem volt elég ahhoz, hogy lapunkat online hírújságként működtessük, vagyis folyamatosan frissülő internetes újságként tájékoztassuk olvasóinkat. (Ekkor “Búcsú az Olvasótól” címmel el is köszöntünk online újságként köszönségüntől). Az AN jelenleg csupán a nyomtatott hetilap internetes honlapjaként működik, és esetlegesen képes híreket és publicisztikákat közölni. Szeretnénk elmondani, hogy lapunk látogatottsága ennek ellenére nem csökkent. Az átlagos napi látogatói szám 8-12 ezer között van. Amikor kicsit felpörgetjük a lapot, akkor a napi látogatók száma 15 ezer fölé emelkedik, és idén többször elérte már a napi 25 ezer főt is. De ezt az ütemet pénz hiányában nem tudjuk folyamatosan tartani.

Jelen levelünkkel felhívást intézünk a Kohányi Társaság tagjaihoz, hogy lehetőségeikhez mérten pótolják ki az idei tagdíjaikat évi 84 dollárra, és újítsák meg tagságukat a 2012. évre is. Az alapító tagok egyéves tagdíjai júniusban kezdenek lejárni, de időben jelezzük, hogy akik egész évre kifizették tavaly a tagdíjaikat, gondoljanak az idei év megújítására is. Ezt bármikor megtehetik, az egy évet az első év lejáratától számítjuk. Hamarosan levelet küldünk egyenként a Kohányi Társaság valamennyi tagjának, amelyben jelezzük, hogy éves szinten hogyan állnak a befizetései, és mindenkit arra kérünk, hogy lehetőségeihez mérten egészítse ki a tagdíját az éves tagdíj összegére. A taglétszám ugyanis nem azt jelzi, hogy hányan fizették ki az egész évet, hanem azt, hogy akárcsak egyszeri 7 dollár befizetésével is hányan lettek  a társaság tagjai. A website-on látható 166 fő nem a tényleges számot tükrözi, mert egyik önkéntesünk távozásával eddig nem sikerült a létszámot frissíteni, amely jelenleg 180 fő körül van.

A tagok nevét bizalmasan kezeljük. Vannak olyan tagjaink, akik nem közölték elérhetőségeiket, nekik személyes levelet nem tudunk küldeni, ezért kérjük, hogy ők jelen felhívásunkat tekintsék magukra is érvényesnek.

Úgy gondoljuk, hogy az Amerikai Népszava hű maradt meghirdetett céljaihoz, szellemiségéhez és függetlenségéhez, világos értékrend és elvek mellett működik, szókimondó, egyenes, őszinte stílusával sajátos helyet vívott ki a magyar nyelvű médiában, és helyzetéből fakadóan bizonyos mértékig meg is előzi a hazai közgondolkodást. A magyarországi viszonyokra jellemző cenzúra vagy öncenzúra, kiszolgáltatottság és függőség nem érződik rajta, nyílt és szabad fórumot, otthont biztosít a demokrácia és a szabadság híveinek. Tudatosan vállalt karcosságával arra törekszik, hogy felrázza, szembesítse a Magyarországon és a világ bármely pontján élő magyarokat azzal a felháborító helyzettel, ami Magyarországon kialakult. Az Amerikai Népszava reakciója a demokratikus külvilág természetes és spontán reakciója, elutasítása az alapvető demokratikus normák és emberi jogok lábbal tiprása miatt.

Nem tudjuk, mit hoz a holnap, de az Amerikai Népszavára a továbbiakban még nagyobb szükség lehet. Úgy gondoljuk, hogy egyéni érdekek nélkül, pénzt és fáradságot nem kímélve, áldozatokat vállalva próbálunk megfelelni vállalt céljainknak, hullámzó minőségben, a nemlétező anyagi helyzetünk függvényében. Ennek az újságnak a léte így is egy csoda, Isten kegyelmének tartjuk, és a létezését nagy mértékben köszönhetjük kis létszámú, de elkötelezett és lelkes támogatóinknak. Ez a támogatás még ma sem fedezi a lap költségeit, még mindig vannak tartozásaink az AP és az MTI híügynökség felé, de enélkül a helyzetünk még nehezebb lett volna. Ezért minden centet hálásan köszönünk.

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt egy évben bizonyítottuk, hogy nem szolgáljuk senki érdekeit, csak a szabadság ügyét. Nem haszonlesésből dolgozunk, és rászolgáltunk a bizalomra. Kérjük, fejezzék ki ezt azzal is, hogy erejükhöz mérten támogassák lapunkat. Egészítsék ki az éves tagdíjat és fizessék be egy újabb évre is az évi 84 dollárt, a havonkénti 7 dollárt. Bízunk abban, hogy támogatóink köre bővül és egyszer nemcsak a jelenlegi kiadásokat fedezik a Kohányi Társaság tagdíjai, hanem újra visszaállítható lesz a folyamatosan frissülő hírszolgáltatás is.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, a sok szeretetet és bátorítást, amit Önöktől kapunk, és mindazt az önzetlen anyagi támogatást is, amivel fennmaradásunkat segítik.

A Kohányi Társaság éves tagdíjának hátralékait többféleképpen befizethetik, illetve a tagsági díjak következő évre való befizetéseihez is itt megtalálnak minden információt. A névtelenség biztosított, a befizetések biztonságosak, készpénzben is tudnak forintban befizetni Magyarországon. Ha bármilyen segítségre van szükségük, akkor a nepszava@nepszava.com e-mail címen várjuk kérdéseiket.

Az Amerikai Népszava kiadója nevében,

Bartus László

tulajdonos-elnök

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 35 szavazatból)
Kohányi Társaság: Felhívás a 2012. évi tagdíjfizetésre, 3.9 out of 5 based on 27 ratings

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Köszönöm a levelet, és a tájékoztatást. A hátralékot rendezni fogom. KT tagkén én viszont köszönöm az AN Online, és Bartus úr munkáját, és anyagi áldozatát, amelyet a magyar közgondolkodás tisztánlátása-, a romboló hazug információk semlegesítése érdekében végez! Isten áldja meg munkájukat. Már nagyon sok jó gyümölcse látható az ebbe a munkába belevetett áldozatnak, ami azt jelzi, hogy megéri ez a fajta áldozatvállalás, a KT tagok részéről is. Szerintem a Gyurcsány márc.15.-i beszéde is az egyik látható példa erre. De a napi 10-20 ezer látogató is nagyon jelentős szám, és ez még tovább fokozható, ha az anyagi háttér stabilabbá válik. Mindenkit bátorítok a tagdíjak fizetésére, mert láthatóan jó célt, a KÖZ JAVÁT SZOLGÁLJA az AN, és szolgáljuk közösen, mint KT tagok !!! Ez úton is szeretettel üdvözlöm KT tagtársaimat !!! Vessük tovább a jó magot, a jó földbe, és egyszer eljön az aratás, a jó gyümölcstermés ideje is. Az AN-t ilyen “jó földnek” tartom, amibe érdemes áldozatot bele vetni. Már kezdenek látszani a rügyek, a jó gyümölcsök! “Ki mint vet, úgy arat !”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (32 szavazatból)
  2. Szép napot!
    Hazafi 2012. március 18. vasárnap 09:09
    Helyettem is megfogalmazta gondolataimat! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  3. Köszönjük Bartus Laci az eddigieket, rám továbbra is számíthatsz, mint támogató, a felhívás linkjét nem csak megosztom, hanem terjesztem is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (23 szavazatból)
  4. Én ritkán kommentelek, s mégis utalok. Lehet, hogy elmaradtam valamennyivel, de most látom, hogy BLaci helyretesz. OK.
    Nekem elég nagy gond az alapdíj is, de emelem a tétet. És most jól esik leírnom: a franc a pofáját annak a 10.000 másiknak, aki csak olvas, kommentel és nem hajlandó áldozni! (Most nem gondolok a mínuszolókra!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (25 szavazatból)
  5. Az AN a mindennapi szócső, amelyre természetesen sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem…….. , nem utalnak egy fillért sem. Na jó, hogy a Fidesz támogatottsági
    listáján nem szerepel, az talán érthető. De van ugye még néhány hely,
    ahonnan jöhetne támogatás. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  6. Husz János Puszita

    Én most teljesen legatyásodtam, de amint tudok, utalok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  7. Husz János Puszita

    Nagy szükség van az AN-re, mi sem mutatja jobban, mint hogy Selmeczi asszonynak böki nagyon a csőrét. Nagy bánatukra a külföldi oldalakat nem tudják demokratikusnak látszó eszközökkel, jogászkodással ellehetetleníteni.
    .
    Köszönöm én is a szerkesztőknek, a publikálóknak, Bartus Lászlónak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (25 szavazatból)
  8. Nagyon sajnálom, hogy sok olvasónak gondot okoz a 7,-$, vagy annak megfelelő HUF.
    Abban reménykedem, hogy egyre többen leszünk, akik ki tudják fizetni ezt a csekélynek tűnő, de sokaknak mégsem csekély összeget !
    Azért szerintem Gy.F. olvashatná, és támogathatná – ha másképp nem – anonim az AN-t, mert lehet, hogy perbefognák érte, bármilyen hihetetlen is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  9. Gonoszka! Gyurcsányék nagyrészt a szegény kis nyugdíjasok támogatásából az ellenzéket, sőt mostmár az ellenállókat. Nem is értem, hogy mondhatod ezt, hiszen az mszp-vel szakítva Puch ládikája már ugrott (bár én ebben se vagyok már biztos), és hát a Koala tagsága, de leginkább a vezetői stábja igen szegény emberek, ahogy az valamirevaló baloldali demokratához illik.
    .
    És egyébként is: nincs nekik szükségük az AN-re, pláne, hogy az a nagyszerűségüktől nem feltétel nélkül élvez el, hanem bizony merészel bírálatoknak hangot adni. Nem kicsit. Nagyon. Ott van nekik a fantasztikus klubrádió, galamus, atv, magyar népszava, sajnos a többi, nagyszámú, eltökélten elkötelezett, fidesz médiatörvényre fittyet hányó tökös baloldali-demokrata sajtójuk most hirtelen nem jut az eszembe.
    .
    Így hát nincs más, mint mi, az AN olvasói, írói, kommentelői megint összedobunk pénzeket az AN megmentésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  10. Utólag jutott eszembe, hogy talán nem lehetséges anonim átutalás a bankoknál.
    Kellene egy nagyobb egyösszegű tőkeinjekció valakitől, vagy valakiktől, akiknek nem jelent gondot az összeg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  11. Hazafi és latyapatya leírta, amit írhatnék.
    Nem tartom ízlésesnek a koala illegális pénzforrások keresésére utaló gyanú emlegetését egy alig 3 hónapos párt esetében és a deklarált üvegzsebes célkitűzései fényében.
    Anonim adományokra van esze és lehetősége annak, aki képes komoly áldozatra. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  12. latyapatya
    2012. március 18. vasárnap
    12:44
    “a franc a pofáját annak”
    csak ezzel nem értek egyet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  13. Kedves Bartus Laci,
    Ha elküldöd a kép file-jait az e-mailemre, szívesen segítek frissíteni amindenkori taglétszámot. Most akkor 166-ról 180-ra.
    Üdv, b

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  14. Talán egy hete fizettem be az első félévi díjat.
    Ha kell, küldöm mindjárt a második félévit is.
    Sok sikert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  15. getsre válasz: “alig 3 hónapos párt ” – attól, hogy egy házat középen elfalaznak, a ház, de főleg a lakói nem lesznek mások. Ez nem ízlés, hanem realitás kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  16. Nem tudom, ki hogy van vele, de én imádom ezt a csíkos gömböt. Ilyen elsőrangú logót ritkán alkotnak meg a szakma művelői. Úgyhogy meg kell tartani feltétlenül. Kerül, amibe kerül :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  17. Milyen aktivak ma ezek a minuszolós agymosott ,fityeszes birkák !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  18. Kedves e-Vita! Nem kellene így beszélned a DK-ról. Igen, a csekély összegű tagdíjakból (havi 200 és 1000 Ft) tartja fenn magát. Úgy néz ki, hogy a fidesz azt akarja, hogy ez ne is legyen másképp.
    Én is DK-tag vagyok és fontosnak tartom, hogy az An-t támogassam. Gondolom vannak így még néhányan a pártból.
    Azt meg honnan veszitek, hogy GyF nem támogatja az AN-t? Elárulhatnátok, mert kíváncsi természetű vagyok.
    Végül is, így egymás között egy kis gonoszkodás belefér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  19. e-Vita
    2012. március 18. vasárnap
    23:13
    Nem értünk egyet – nem baj. Én már régebben elfordultam az MSZP-től, hasonló okokból, amelyek miatt a 10 fő képviselő is kilépett. A realitáshoz az is hozzátartozik, hogy a DK tagság több, mint kétharmada nem az MSZP-ből származik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  20. Holmi Dk meg egyebekről folyik a vita, amikor a Kohányi Társaságnak csak kb. 180 tagja van? és az Amerikai Népszava üzemeltetéséhez cca. 350 tagra lenne szükség??
    A csalános közmondást most Bartus László iránti tiszteletem miatt mellőzném.
    De, úgy látszik a magyarok szeretik ha a gesztenyét más kaparja ki számukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  21. Az első félévet befizettem, hamarosan befizetem a másodikat is, szerény összeget hozzátéve…
    terlasz
    úgy vettem ki valamelyik hozzászólásból, hogy nem támogatja Gy.F. az AN-t, és hogy tőle nem is várható.Kapott néha hideget-meleget, olvastam. Okkal, ok nélkül??? Nem vagyok jártas igazán az ő politikájában sem. Megkövetem itt Őt, ha ez nem igy lenne.Nem szabad hirtelen, elhamarkodottan itélni, elhinni vélt dolgokat. Nagy hibám, hogy azonnal, meggondolatlanul reagálok. pedig a “kenyerem javát” már jócskán megettem !!! Mégsem nőtt be a fejem lágya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. Szeretnek belepni .a kerdesem az lenne hogy money orderrel lehetne e fizetni Es milyen Cimre Menjen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  23. Igerem, egy honap mulva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  24. Lintel : http://nepszava.com/kohanyi-tarsasag

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  25. Csak annyit szeretnék mondani, hogy az ÉS-re nem fizetek elő. Azért a két írásért, amit hetente elolvasnék, meg a másik háromért, ami csak felnyomná az agyam, nem éri meg. Váncsa hiányzik egyedül.
    .
    Rátok viszont folyamatosan, többet is, mint kellene.
    .
    Ezt akár vehetitek dícséretnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. Befizettem ma, egész évre, plusszal. Nem várhatjuk, hogy Bartus úr fizesse a költségek egy részét, nagyobb részét. Azt irta tavaly, ez az ő és családja Las Vegasa. Úgy gondolom, mindnyájan köszönjük neki, de ezt nem szabad továbbra is elfogadnunk. Nem várhatjuk, hogy lemondjon értünk olyan pénzről, ami hiányzik a családjának, ha nem is a napi megélhetésüket, hanem esetleges nyaralásukat, jobb életüket veszélyezteti.Dolgozik értünk itt eleget, és pénzébe is fog kerülni, ha nem sikerül még vagy 200 tagot toboroznunk.
    Másik út, ha dupláját fizetnénk, mint most. Sajnos, ez nem megy sokunknak.
    Jó lenne, ha volna köztünk, vagy majd lenne, aki “játszva” kifizethet évi nagyobb összeget is. Amit nem érez meg, sem ma, sem a jövőben, ami nélkül ugyanúgy meg tud élni, mintha nem fizette volna be ide.
    Álmodozom, lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Látod Laci?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. “AZ AN-RE SZÜKSÉG VAN!”
    .
    Aki tudja olvassa, kommentálja, TÁMOGASSA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos