Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már 50 milliót ajándékozott el a braunschweigi jótevő 2012. március 4. vasárnap 14:51 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már 50 milliót ajándékozott el a braunschweigi jótevő

Braunschweig – Több mint 50 millió forintnyi eurót ajándékozgatott el segítségként embereknek Németországban valaki, akinek kiléte továbbra sem ismert.

Az illető Braunschweig városában hagy több ezer euróval megtömött borítékokat postaládákban, lábtörlők alatt, templomi padban tavaly november óta. A borítékokon nincs semmi felirat, az adományozó kiléte teljesen ismeretlen. A pénz mellé néha mellékel tanácsot, hogy a rászoruló miként használja fel az összeget

A jótevőről annyi biztos, hogy ismeri az adótörvényt, amely szerint 10 ezer euróig ajándékpénz adómentes, mert sosem lépi át az összeghatárt. Az is biztos továbbá, hogy rendszeresen olvassa a helyi lapot, a Braunschweiger Zeitungot, mivel zömmel olyanokon segít, akiknek nehéz sorsáról írt a lap.

A megsegítettek között van súlyosan mozgássérült fiú, múzeum, ingyenkonyha, kirabolt ember. Legutóbb egy menhely kapott az ismeretlensége burkolózó illetőtől 20 darab 500 eurós bankjegyet, azaz csaknem 3 millió forintot. A boríték a bejárati ajtó lábtörlője alatt lapult, adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A városiak egy része szerint a jótevő bűntudattól szenvedő bűnöző lehet, mások úgy vélik, hogy milliomos az illető és már nincs sok hátra az életéből.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 22 szavazatból)
Már 50 milliót ajándékozott el a braunschweigi jótevő, 4.9 out of 5 based on 12 ratings

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Lehet, hogy az illető olvasta a Luk.ev.16.részét. Mindenesetre dicséretes amit tesz ! Le a kalappal ! Az az említett idézet pedig a következő:
    “8. És dícséré az Úr a hamis sáfárt, hogy eszesen cselekedett, mert e világnak fiai eszesebbek a világosságnak fiainál a maguk nemében.
    9. Én is mondom néktek, szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy mikor meghaltok, befogadjanak benneteket az örök hajlékokba. 10. A ki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. 11. Ha azért a hamis mammonon hívek nem voltatok, ki bízná reátok az igazi kincset? 12. És ha a másén hívek nem voltatok, ki adja oda néktek, a mi a tiétek? 13. Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok egyszerre az Istennek és a mammonnak.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Most talán boldog ő, és akiknek segít.Ki ő nem fontos, remélem nem tudódik ki.Talán mások is adakoznak csak úgy, és nem kampányszerűen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Tánó
    2012. március 4. vasárnap
    19:41
    Ez a “Szép új világ.”?
    Adakozzunk és eljő a boldogság?
    Adakozás az emberi méltóság helyreállítására! :)))
    Ez nem rendszer! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Nem.
    ..És eljő a boldogság?– Egy kicsit igen.
    Az adakozás nem az emberi méltóság helyreállítására való.Legalábbis nem a sajátra.
    Azt írod ez nem rendszer.” Te pedig a mikor alamizsnát osztogatsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed; “Mt 6:3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Igen,szép gesztus,ha én boldog vagyok, legyen a másik is az,
    de maradjon titokban hogy ki is ö, nehogy ugy járjon mint a
    Szecsuáni jolélek,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Milyen jó ilyenről olvasni a mai világban.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. tisztelt jótevő!
    címem a szerkesztőségben
    köszönettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Ajánlom a Jótevő figyelmébe a szegény dakota zsebmetcő alapot. Az alapba bárki befizethet, legyen szó belföldi vagy külföldi természetes vagy jogi személyről, vagy jogi személyiség nélküli szervezetről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Alapítványok, működési költségek, lenyúlások kizárva. Nálunk még nem is adott a nemes jótevő senkinek semmit, de már odacsődíti a sajtót meg a fotósokat, hogy megörökítsék, amint adományoz. Vagy óriási gálát rendez önmaga ünneplésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ez igen! Bár engem találna meg a Jó Ember. ERgyedül nevelem két kicsi unokámat a kicsi nyugdíjambol. Remélem, olvassa a hozzászólásokat az Úr vagy Hőlgy és meg keres. Ránkférne a segítség. Nagyon magas a jelzáloghitelem. Kérem segítsen Szeretettel Zsuzsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Ez igen! Bár engem találna meg a Jó Ember. ERgyedül nevelem két kicsi unokámat a kicsi nyugdíjambol. Remélem, olvassa a hozzászólásokat az Úr vagy Hőlgy és meg keres. Ránkférne a segítség. Nagyon magas a jelzáloghitelem. Kérem segítsen Szeretettel Zsuzsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Azt hiszem, ez példa lehet azoknak, akik túl sok vagyont halmoztak fel. Bár a módja kicsit furcsa. Akiken segít, nyilván nem így gondolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Én szívesen lennék az adakozó helyében.
    Én nagyon élvezném!
    De,most már, nagyon megválogatnám kinek adok.
    (1 illetve 2éve én is adtam, két helyre.)
    De nem gondoltam volna,hogy az ördög közbe szól. Az egyik rossz helyre ment,mert az illetőnek segítettem,tudtomon kívül a szenvedélye folytatásában!
    Pedig ő is nagy bajban volt,és van még most is.
    Neki nem pénz kellett volna, hanem orvos most már tudom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos