Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama: Politikám a hitem kiterjesztése 2012. február 3. péntek 13:27 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama: Politikám a hitem kiterjesztése

Washington – Meglehetősen váratlan fordulattal állította Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke, hogy gazdaságpolitikája – így a Wall Street reformjára vagy a gazdagok megadóztatására való törekvései – mögött nem más hajtóerő található, mint a keresztény hit.

A keresztény hitre való hivatkozás korántsem ritkaság egy elnökválasztási évben politikusok részéről, noha odáig még Rick Perry vagy Michele Bachmann sem merészkedett, hogy piaci törvényszerűségek mellett vagy épp azok ellen a Bibliával próbáljon érvelni.

Különféle vallási csoportok és hívő emberek annál is inkább zavarba ejtőnek találják Obama részéről a kereszténységre való hivatkozást, miután az enyhén szólva is zűrzavaros vallási hátterű elnökről csak két dolog állítható biztosan: muzulmán apától származik és fiatalon muzulmán hitben is nevelkedett, valamint egy időben szélsőségesen fajgyűlölő fekete lelkész egyházához tartozott, aki gyermekeit is keresztelte.

Ehhez járul, hogy katolikus csoportok és számos evangéliumi keresztény republikánus véleménye szerint az elnök hadat üzent a vallásnak az olyan döntéseivel, hogy az egyházi hátterű egészségügyi intézményeket is igyekszik rászorítani arra, hogy az alkalmazottaknak ingyenessé tegyék a születésszabályozást. Élénken emlékezetes még a legutóbbi Hálaadásnap, amikor is az elnöki köszöntőből – kimaradt Isten.

Obama több mint háromezer meghívott előtt beszélt „hitről és értékekről”, amelyeknek szerinte nagyobb szerepet kell játszaniuk a nemzet előtt álló kihívások megválaszolásában. Példaként az általa favorizált adórendszert hozta fel, amely a 2012-es kampány középpontjában áll, és a gazdagok megadóztatását helyezi kilátásba. Obama szerint ez az elképzelés gazdaságpolitikailag és minden téren a jézusi tanításokat tükrözi.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Obama: Politikám a hitem kiterjesztése, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. …megkezdődött az elnökválasztás.
    Innentől minden cselekedetet és szót e szerint kell megítélni.
    Obamánál is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Még csak kampány, de igazad van rakoncátlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Mellefogott. Pont oda akarja bevinni a vallast ahova meg a legfundalistabbak sem; a gazdasagba? Nincs senki a stabjaban aki erre figyelmeztette volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Voltpapnövendék

    A vallással nyilván a bigott tömegek meghódításának céljával jött elő. Ugyanakkor az, hogy a gazdagok nagyobb pénzügyi terhet vállaljanak, mint a szegények, mindenféle vallástól függetlenül teljesen jogos és helyénvaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. A gazdagok eddig is fizettek adot. Ez most extra ado lenne. Csak azert mert valaki gazdagabb nem kell jobban megadoztatni.
    Ha en szegeny vagyok (ertsd nincs hazam kocsim stb) mert elittam, vagy masra koltottem a penzt az meg nem jelenti azt hogy en kevesebbet adozzak.
    Az adozas a jovedelem, nem pedig a felhalmozott (1x mar leadozott) javaj utan kell hogy tortenjen. De hat eddig is igy volt. Ez az uj ado mindenkeppen gyanus, tobb info kellene rola, de gyanus hogy csak marketing fogas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Hogyan lszulettek a gazdagok?
    Mint odahaza?
    1 $ ert megvett gyarakbol?
    Mert jokor volktak jo helyen?
    Vagy a karpotlas altal felszabadult orias osszegekbol?

    Gondolkozzunk mar egy kicsit.

    Szerintem igenis aki gazdag,az fizessen tobbet.Mert megteheti,Vagy adakozzon jotekony celokra.
    A Bill Gates is megprobalta sarkallni a hasonszorueket…
    Senki nem visz magaval semmit sem a sirba!!!
    Viszont ha lehetosegunk van eltunkben jot tenni,akkor tegyuk meg!!!
    Nem mindegy nekem,ha 1 billio $om van,hogy abbol leadozzak 200 milliot evente?
    Jezusom…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos