Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyilkosoknak kegyelmezett a távozó kormányzó 2012. január 10. kedd 16:54 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyilkosoknak kegyelmezett a távozó kormányzó

Jackson, Mississippi – Haley Barbour kormányzó négy olyan életfogytiglanra ítélt gyilkost részesített kegyelemben, akik a kormányzói rezidencián dolgoztak. Köztük van olyan ember is, akitől nem egészen két hete megtagadták a kegyelmet.

Három meggyilkolt ember rokonai az Associated Press hírügynökséggel közölték: vasárnap tudták meg Mississippi büntetés-végrehajtási intézményeitől, hogy a gyilkosságok elkövetőit aznap szabadlábra helyezik. Barbour hivatala a számtalan megkeresésre nem válaszolt. Mississippi állam kormányzója ma, kedden tölti utolsó hivatali napját.

A kormányzói kegyelmet igazoló dokumentumok öt elítéltet említenek, közülük négyen emberölésért kerültek rács mögé, egy fegyenc pedig rablásért kapott életfogytiglant. Barbour lépésének köszönhetően a következő egyének kerülnek vissza a társadalomba: David Gatlin, aki 1993-ban a feleségével végzett, legjobb barátját pedig súlyosan megsebesítette; Joseph Ozment, akit 1994-ben rablógyilkosság miatt csuktak le; Anthony McCray, szintén feleséggyilkos, akinek ügyében 2001-ben született ítélet; az 1992-ben emberölésért bezárt Charles Hooker, valamint a visszaeső rabló, Nathan Kern, akinek 1982-ben volt a harmadik – és ezzel utolsó – dobása.

Gatlin a mississippi Brandonban úgy lőtte agyon fiatal feleségét, Tammy Ellist, hogy közben az asszony karján volt a csecsemőjük. A férfi hagyta, hogy a kisgyerek az anyja holttestén heverve sírjon.

A Gatlin, Ozment, McCray és Hooker által megölt emberek családtagjai felháborodásukat fejezték ki az Associated Pressnek, s közölték, arculcsapásnak tartják a leköszönő kormányzó döntését, különösen annak fényében, hogy az állam kegyelmi bizottsága december 27-én utasította el a 40 éves Gatlin kegyelmi kérvényét, mert úgy látta, a férfi továbbra is veszélyt jelent a társadalomra.

Barbour kormányzósága idején több alkalommal kijelentette: Mississippi a meg nem született gyermek számára a legbiztonságosabb hely egész Amerikában. A mostani döntés döbbenetet váltott ki, noha nem precedens nélküli. A kormányzó 2008-ban is vihart aratott, amikor szabadlábra helyeztette a szintén gyilkosságért elítélt Michael Grahamet. Három elődje 1988-ig összesen tizenkét rabot hagyott futni, akik közül tízet szintén emberölésért csuktak le, egyet fegyveres rablásért, egyet pedig okirathamisításért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Gyilkosoknak kegyelmezett a távozó kormányzó, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Nagyon merész!!! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Mate, Ivan Tibor

    A kormanyzo ur a megnemszuletett gyermekek biztonsagaval dicsekszik, de a mar megszuletett polgarsag biztonsagara fittyet hanyva elitelt gyilkosokat szabaditott a tarsadalomra. A deli kepmutatas kiemelkedo peldaja. Az egesz kormanyzoi kegyelmi hatalom az amerikai jogrendszer megcsufolasa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Ujabb HIba a Rendszerben? Tul sok joga van a kormanyzonak ?
    A birosagnak kellene ezekben a dolgokban dontenie !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre megmenekül az abortuszklinika 2012. július 12. csütörtök | AN

Bezárhat Mississippi egyetlen abortuszklinikája 2012. április 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos