Ronai and Ronai
AMERIKAI

Má’ megint bántsák a magyart 2011. december 6. kedd 18:22 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Má' megint bántsák a magyart

Budapest – Magyarellenességnek nevezték még szombaton a III. Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozón azt, hogy egyes szomszédos országok nem nézik jó szemmel, hogy “a határok fölött újraegyesülő nemzet” szlogenjével az Orbán-kormány terjeszkedik, a kettős állampolgárság megadását trianoni revíziós szellem lengi körül. Szlovákia nagyjából úgy tekint az ártalmatlan magyar állampolgárság megadására, mint a Nyugat Irán békés atomprogramjára. Egy bajor EP-képviselő szerint hamarosan uniós ország lesz Magyarország minden szomszédja. De vajon Magyarország akkor még az lesz-e?

- Fel kell lépni a magyarellenes megnyilvánulások ellen – jelentette ki Tőkés László, az Európai Parlament (EP) alelnöke a Budapesten szombaton megtartott III. Kárpát-medencei Ökumenikus Nagytalálkozón. Semjén Zsolt pedig azt hangsúlyozta, hogy “emberi jogokon nyugvó nemzeti érdekeinket nem rendelhetjük alá semmilyen más országénak.” Szerinte nem fogadható el semmilyen kettős mérce, nem fogadható el, hogy a magyar embereket másodrangú állampolgárnak tekintsék. Mint mondta: “senkit ne érhessen hátrány amiatt, hogy magyar állampolgárságot kér” a környező országokban.

A trójai faló egyelőre nem működik a szlovák ellentörvény miatt, mert a szlovákok azt kérdezik: ha lesz félmillió magyar állampolgár Dél-Szlovákiában, akik nem “B” kategóriájú magyar állampolgárok, ahogyan Semjén mondja, mert “egy magyar nemzet van, és egy állampolgárság”, és ez a félmillió ember a magyar államhoz fog tartozni, Magyarországon választó és választható, akkor miért hívják a lakhelyüket Szlovákiának?

Tőkés úgy fogalmazott: a szólásszabadság jogán “emeljük fel szavunkat a szomszédos országok legtöbbikében, a volt kisantant országaiban tovább folytatódó és időről-időre felerősödő magyarellenesség újabb és újabb megnyilatkozásai ellenében”. Ezen kívül hangsúlyozta az összefogás fontosságát a Magyarországon kívül, a Kárpát-medencében élő magyarokért, akiket mindig bántanak. “A határok fölött újraegyesülő nemzet, a magyar állampolgárságukat visszanyerő honfitársaink összefogásával és szolidaritásával vállalunk közösséget és állunk ki magyarságuk miatt megpróbáltatást szenvedő, idegenbe szakadt testvéreink mellett” – mondta Tőkés.

Az Advent a Hargitán – Advent Európában címmel a Szilágyi Dezső téri református templomban megrendezett találkozón Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke kicsit más hangot ütött meg, a józanság és az értelem nyelvén beszélt, nem is érthető, hogyan kerülhetett ebbe a társaságba. Beszédében arról szólt, hogy “a magyar ember nagyon szeret bajban lenni, mert akkor nem kell csinálni semmit. Jussunk a bajban létből az ébrenlétbe (…), majd  az úton létbe.” Szerinte “sok helyre kell elmenni, tárgyalni, jogainkat kérni, tiltakozni, a nézeteinket a jogainkat újra meg újra elmondani”, ugyanakkor nemcsak a magyarok és a környező népek, hanem a magyarok közötti, sokszor nagy távolságot is csökkenteni kell.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök rövid beszédében már visszatért az ájtatoskodó, de militáns hangvétel, a magyar nemzet büszke védelme. A szolidaritás nem elméleti, hanem gyakorlati feladat, mondta. “A szeretet otthon kezdődik, a mi esetünkben most a nemzet családjában” – mondta. A szolidaritásra példaként említette a vajdasági Temerinben egy szerbet bántalmazó magyar fiatalokat, akiket – mint mondta – túlzottan szigorú szabadságvesztésre ítéltek, és azokat, akiktől megvonták állampolgárságukat, amiért felvették a magyart. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy “a hívőben soha nem lehet bosszú, soha nem lehet gyűlölet”. Bennük nincs is.

Berndt Posselt bajorországi EP-képviselő arról beszélt, hogy “eljön az az idő, amikor Magyarországot körös-körül uniós tagországok veszik körül.” (Remélhetőleg Magyarország ekkor még szintén uniós ország lesz, és nem távolodik el végképp a bukásra ítélt, hanyatló Nyugattól – A Szerk.)

A találkozón felszólaltak, majd áldást mondtak magyarországi és a környező országokból érkezett római és görög katolikus, református, valamint unitárius egyházi vezetők, a Horthy rendszer szellemiségét idézve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 16 szavazatból)
Má' megint bántsák a magyart, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Olyanok ők mint az iszlám főguruk :
    Mindenki lelkére jogot formálnak , aki beszéli az arabo, bárhol is éljen..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Idézet a cikkbõl:
    “Berndt Posselt bajorországi EP-képviselő arról beszélt, hogy “eljön az az idő, amikor Magyarországot körös-körül uniós tagországok veszik körül.” (Remélhetőleg Magyarország ekkor még szintén uniós ország lesz, és nem távolodik el végképp a bukásra ítélt, hanyatló Nyugattól – A Szerk.)”

    Lehet, hogy addigra (nem is oly sokára iráni [pénz]segítséggel) náci jobbikos kormány lesz és M.o. nem lesz az EU-ban. Munkanélküliség nem lesz, mert a Vona-Szálasi, Novák-Goebbels kormány ujra indítja Recsket és Kistarcsát, tehát “munka” lesz dögivel. Ha pedig háborúról álmodnak, akkor hamar felébrednek, mert meztelen fenekük a hideg falat érinti. Olyan pofont kapnak, hogy fejjel esnek a klozetba.
    Ami az Jobbik-Irán kapcsolatot illeti, éerdemes ezt elolvasni.
    http://www.dzsihadfigyelo.com/2011/12/01/a-perzsa-kapcsolat-idegen-erdekeket-szolgal-a-jobbik/

    Ami a kettõs állampolgárságot illeti, sok ország van, ahol ha egy állampolgár egy másik ország polgára lesz, azonnal elveszti állampolgárságát. Ilyen pl. Németország. Pl. ha egy német, aki ott született és kivándorolt, felveszi az amerikai állampolgárságot, azonnal elveszti a németet és ha vissza is települ, tíz (10) évet kell várnia hogy visszakapja a németet annak dacára, hogy született német állampolgár. Azt hiszem az osztrákokkal is így van. Igy is jó, egy s..gel nem lehet két lovon ülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. A kisember a kispárt élén,milyen nagyokat tud mondani.Pedia a mondaanivalójának niny háttér támogatottsága.Kis raj éklén nagynak képzeli magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

Lázár lesz Orbán után a miniszterelnök 2014. január 16. csütörtök

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos