Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann nem érti a szakszervezeteket 2011. november 1. kedd 15:01

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann nem érti a szakszervezeteket

Budapest – Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nyilatkozatot adott a házi hírszolgáltató MTI-nek az oktatási törvény benyújtott tervezetéről és a folyton elégedetlenkedő szakszervezetekről. Szavaiból kirajzolódni látszik a demokráciáról alkotott orbáni gondolat is. Az oktatási reform keresztény-nemzeti janicsárokat nevel, kiveszi a gyereket a család és a szülők nevelése alól, a totális ideológiai átnevelés eszköze, egy fasiszta rendszer ideológiai átnevelő tábora.

Hoffmann most már biztos benne, hogy elfogadják törvénytervezetét a maga ragyogó egészében, bár optimizmusa a megelőző próbálkozásai és bukásai tükrében legalábbis aranyosnak tekinthető. Az államtitkár szerint a tervezet felhígítása egyáltalán nem, és módosítása is csak mérsékelten várható, kizárólag technikai jellegű javaslatokat tart a vita alatt beemelhetőnek a tervezet szövegébe.

A tervezetről annyit mondott, hogy például alapvetően hároméves kortól kötelező lesz óvodába járatni a lurkókat, ám ha megoldható az otthoni elhelyezés, akkor ez nem lesz kényszerítő erejű. Tegyük hozzá, ha gazdasági gyorsnaszádunk ilyen gyorsan manőverez a vad vizeken, elképzelhető, hogy a sok munkanélkülinek valóban semmi szüksége nem lesz rá, hogy gyermekének felügyeletet találjon.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az iskolákban az új törvény alapján délutánig folyik kötelezően a nevelés, mint fogalmaz, hogy ne hagyják a gyermekeket kallódni, csavarogni. Hoffmann olyan családról még nem hallott, amely szeretne együttlenni Egyelőre nem szerepel a szövegben, de elképzelhetőnek tartjuk, hogy egy kereszténydemokrata módosító indítvány belecsempészi, hogy a „hippi huligánokat meg borbélyhoz küldjük”.

A szakszervezetek elégedetlenkedését az államtitkár nem érti, szerinte az ő zsenije által megírt tervezet megfelelő életpályamodellt kínál a pedagógusoknak, aki pedig ezt nem hiszi, az vizsgáltassa ki magát. Mint fogalmaz: „elégedettnek kellene lenniük”, mármint a szakszervezeteknek. A tiltakozások mögött politikai motivációt sejt Hoffmann, amiből megint kiviláglik, mit is gondol Orbán és csipetcsapata a demokráciáról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Hoffmann nem érti a szakszervezeteket, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Arra azért kíváncsi volnék, hogy milyen matematika szerint nem lesznek kirúgások az oktatásban? Egyszer jöhetne már egy tökös politikus, aki személyes garanciát vállalna az ilyesmi szavaira. Mondjuk, hogy a kirúgott politikusoknak ő személyesen pótolja ki a fizetését. Persze ugyanilyen beszédet szívesen hallgattam volna az egykulcsos adó alkalmával mondott hazugságok kapcsán is. Emlékszünk? Senki nem járhat rosszabbul! Nos, a különbséget szeretném valakitől megkapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Báthory Ödönke

    Bocs, természetesen nem kirúgott politikusok, hanem pedagógusok értendőek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Báthory Ödönke,
    Javítás elfogadva, bár szomorú szívvel.
    Kirúgott politikusok — istenem, de szép is lenne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Rozália sok mindent nem ért az életből. Ezért lett az okatásügy korifeusa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Hat rozsa nem a te fejed van a hurokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Ez van, ha valaki Orbán Viktorhoz akar simulni. Hónapokig szenvedett ezzel az fránya ballib dekadenciával fertőzött hazai oktatással, mire belátta, hogy önálló gondolatnak nincs helye se a pártba, se a Nemzeti Együttműködés Rendszernek nevezett félautokrata kormányzásban, így kénytelen beállni a tapsolók sorai közé, akiknek semmi más szerepük sincs, mint helyeselni a Vezér és annak rövid pórázra engedett kis főnökeit, na és persze végrehajtani mindazt, amit ők és csak is ők kívánatosnak tartanak még akkor is, ha a világra szóló fülkeforradalom lángja kialudt akkor, amikor belátták, nincs speciális magyar út a gazdaság helyreállítására, így a II. Fidesz kormányzás terminusának második fele adók bevezetéséből, nemmegszorításokból és kénytelen kármentésről fog szólni. Remélem 2014-re létre fog jönni egy valóban demokratikus elkötelezettségű párt, mert ennél már csak lejjebb lehet menni, és a Jobbik személyében van is ár mód, hogy végleg leszámoljunk a magyarországi demokráciával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. A szellemi fogyatékos, hogy is értené meg a normálisokat. Orbán ilyeneket választ maga mellé, ezekből könnyen tud bűnbakot csinálni, ha szorul a hurok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Azért egy félreértést feltétlenül tisztázni kell.
    Rózsikát nem érteni, hanem irtani küldték a posztjára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Miért, van valami, amit Rózsi néni ért???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Hát Rózsamami ! A fene enné meg az én kételkedő természetemet ,de életrajzodat elolvasva,valamint a neten fellelhető ötleteidet, sok sok kérdés megválaszolatlan marad.( Nu, pogodi)
    De csak jó helyre kell születnim,és jó idöben.Igaz belefér egy kis pártagság is mert ugye anélkül nem veszik fel az ember lányát.

    Pl:általános iskola ??

    “Leánykori név: Bajnai Rózsa
    Született: Balatonfüred, 1948. január 22.
    Szülők: +Dr. Bajnai József jogász, Szádeczky Klára általános iskolai tanár
    Tanulmányok: érettségi Kossuth Zsuzsa Gimnázium Bp., 1966., francia-orosz szakos középiskolai tanár ELTE 1971., Dr. Univ. Neveléstudomány, ELTE 1985.

    Munkahelyek: 1972-1981: Művelődési Minisztérium, főelőadó, 1981-1986: Kaffka Margit Gimnázium, Bp., igazgató-helyettes, 1986-1997: Németh László Gimnázium Bp., igazgató, 1995-től folyamatosan: PPKE BTK (itt 2010. júniusától fizetés nélküli szabadságon), 1999-2000: OKÉV igazgató, 2010 Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkár.

    Pályámat – egyévi fizikai munka után – pedagógusi álláshiány miatt a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban kezdtem előadói, majd főelőadói beosztásban, közben óraadóként tanítottam felsőoktatási intézményekben. 1981-ben sikerült gimnáziumi tanári állást kapnom, ahol igazgatóhelyettes lettem. Az iskolavezetés felé fordult az érdeklődésem. Az igazgatói beosztás elnyeréséhez ekkor szükséges volt párttagságot vállalni, ezt a kényszerű kompromisszumot megkötöttem, párttisztséget nem viseltem, 1988-ban kiléptem.”
    http://hoffmannrozsa.hu/dr-hoffmann-rozsa

    Oktatás és képzés
    Időtartam (-tól –ig) 1966-1971
    Oktatást/képzést nyújtó szervezet neve és típusa ELTE BTK
    Érintett főbb tárgyak/készségek
    Elnyert képesítés megnevezése Francia-orosz szakos középiskolai tanár,
    Egyetemi doktori cím Neveléstudományból 1985″

    http://www.btk.ppke.hu/karunkrol/intezetek-tanszekek/pedagogia-intezet/oktatoink/dr-hoffman-rozsa.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Rózsika néni nem érti a szakszervezeteket? Talán mert a szakszervezeteknek nem az a dolguk, hogy bólogassanak neki!
    Csodálkozom, hogy nem találkozott még egy olyan kedves szülővel, aki pofán verné, a jövendőben elkövetni szándékozó gyereknevelési tervei végett!
    Nincsenek eléggé leterhelve a gyerekek? Még délután is nyomatni kell nekik,no nem a tantervet, hanem az ideológiájukat. Mert hogy semmit sem lehet elég korán elkezdeni.
    Aztán majd csodálkozhatnak a kedves szülők, hogy kis mini ducék lettek a gyerekeik!
    Különben ez a nő úgy viselkedik, mintha nem tudná, hogy egyébként is milyen nehézségekkel küzdenek az oktatásban.Na majd ő leveszi a terhet a vállaikról.
    Suba alatt szépen a szülők alá szervezik az egyházat, és ami a csövön kifér, “haderiggyen”!!!
    Kedves szülők! Nem kéne megvárni, amíg kidolgozzák ,és bevezetik eszement oktatási újításaikat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  12. Nem csoda,mert az államtitkárok nem mások mint Orbán végrehajtó emberei!
    A piszkos munkát velük végezteti el,ő pedig pufog mint egy vipera!
    Hitler is ezt csinálta,csak az ő csapata először az SA volt,és utána azt tönkretéve az SS lépett a helyébe!
    Most már terrorelhárító szervezete is van,amelyik nem minket véd,hanem Őt és a bandáját!:P
    Még Brad Pitt vízipisztolyaitól is megijedt!:)
    És hogy ez mennyire igaz, az azt is bizonyítja,hogy Orbán a felcsúti közgazdasági génius kijelentette,azért gyengül a Forint az Euro-hoz képest, mert gyenge az Euro.Na most ha ehhez a Matolcsi képes a nevét adni,akkor képes lesz arra is vetemedni,hogy a saját anyját eladja Orbán kívánságának eleget téve!:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. A Hölgyeménynek a tekintete is elég zavaros, rossz belegondolni hogy mi lehet a fejében !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Gyönyörű életpályamodell, különösen az utcára kerülő (mintegy 10.000) pedagógusoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. “Az igazgatói beosztás elnyeréséhez ekkor szükséges volt párttagságot vállalni, ezt a kényszerű kompromisszumot megkötöttem”

    Szóval már akkor is egy opportunista beszari alak volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. Remélhetőleg ez a rendszer 2 évet fog élni ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Wodehouse-zal szolva, egy igazan civilizalt tarsadolomban az ilyenekre figyelmeztetes nelkul lehetne loni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. cornelius: gondolj bele, hogy akkoriban hogy lehetett az a selejtes apja ugyved. Egyaltalan kik voltak akkor az ugyvedek? Hoppa! Ennek a csaladjanal eltokeltebb bolsevikot nehez lenne talalni. De ugye a keresztenyek (romai katolikusok) kebluekre olelik barmely allami eroszakszervezet tagjait, tehat az ilyen hatszel inkabb elony a kdnp-nel. Bolsevikok es zavart elmeju faszkalapok gyulekezete az egesz. Az ilyen beszikkadt, rosszindulatu senkiket a boldog kadari idokben helyukon kezeletek. Nyugi is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. A finesznél is vannak jó ötletek, de a kivitelezés mindig rettentő és elfogadhatatlan.
    [Ez már csak "genetikailag kódolt" a fijjugnál - nagyképű, arrogáns, öntelt és rettentő beképzelt mindenki aki porondon van náluk, a teljesítmény meg gyatra.]
    .
    Pl. az egész napos iskola nem egy ördögtől való dolog.
    Mert hát mi is van ma?
    Vagy egyik különóráról a másikra hurcolássza a szülő a gyereket, mert nem akarja a délutáni iskolai gyermekmegőrzőben tartani, feleslegesen pocsékolva a gyerek idejét, mert “céljai” vannak a gyerekkel, vagy a napköziben hagyja pangani, vagy egész délután teng-leng a kölyök.
    .
    A gyerekhurcolászás hatékony, de idő kell rá és sokba kerül.
    Én csak tudom… csinálom.
    Az ideális iskolai rendszer az lenne, ha délelőtt csak az elméleti tárgyak mennének, házi feladat nincs is, mert az órán tanítson az a tanár. Délután meg a készség, művészeti és sport foglalkozások mennének!
    A lemaradók felzárkóztatására is csak délután jutna idő, de szakképzett pedagógusokkal, iskolaidőben!
    A gyerekek meg a suliban lennének (védett környezetben), és a szülőknek csak a munkaidejük végeztével kellene felszedni a kölyköket, de akkor már nem kell otthon is rátanulni.
    .
    A délutáni foglalkozásokba szinte minden csoda beleférhet. A “tornaóra” helyett többféle sportból lehet válogatni, szakedzővel megtámogatva.
    A zene nem csak valamiféle “énekóra”, a művészet nem “rajzóra”, de hangszeres vagy kórus, szinjátszás vagy bármi más művészet egészen a graffitiig. A lényeg hogy megfogja a gyereket! Na ilyesmi ma nincs ;(
    Mindegy az csak élvezze a gyerek: csillagászattól, programozásig vagy balettig nincs korlát, a határ a csillagos ég.
    .
    Persze a következő kérdés: miből finanszírozzuk?
    Hát a sportiskolák jelenleg “profiképzők”. Valójában annak meg rosszak, de legalább jó sokba kerülnek. Na az infrastrukturájukat, pénzüket, edzőiket ki kell rakni az iskolákba. Persze fociedzőnek minden napra jut munka egy iskolában, de egy asztalitenisz vagy hosszútávfutó edzőre csak kevesebb gyerek jutna, így egy egy edző több iskolát is elláthatna más-más napokon.
    Ugyanígy a zeneiskolákkal. Ott sem általános zenei kultúrát akarnak adni, hanem csak olyanokat várnak, akik a zenei pályára akarnak lépni. Ahhoz meg túl drágák!
    Ezeket is felrobbantani és máris jutna az iskolákba zenei képzés.
    .
    Kapcsolódik ide pl. a korengedményes nyugdíj. A balettáncosok és tubaművészek korengedményes nyugdíj helyett kijárhatnak az iskolákba. Mindjárt két probléma oldódik meg. A korengedmény helyett elvégezhető munka, az iskolákba meg nagyon komoly művészeti szakemberek.
    Na ezen az úton továbblépve a korengedményes rendőröktől a tűzoltókig sokmindenkinek lehetne iskolai elfoglaltságot adni, a gyerekek meg “hús vér” emberekkel is találkozhatnának, nem csak pedagógusokkal (ennek langymeleg szubkultúrájával).
    .
    Persze ennek az ideának a kialakítása több évtizedes meló. De semmiként nem megy a fideszes stílussal. Igaz a 2/3 meg jól jött volna hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  20. Jó ez a kép! A Vidámpark Szellemvasútjába nem tenném be bábuként, mert szegény gyerekeket annyira megijesztené, hogy visszamaradnának a fejlődésben,..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. eMeL
    2011. november 2. szerda
    03:07

    eMeL, hé, eMel… legyél realista… Bár hajnali 3-kor ez talán nehezebb, mint általában.
    Magyarországon vagy.
    „A balettáncosok …. …. korengedményes nyugdíj helyett kijárhatnak az iskolákba.” Ugye tudod, hogy ez nálunk hogy nézne ki. Úgy, hogy egy sörszagú, borostás, véreres szemű, vizenyős képű alak minden alkalommal előadná, hogy mennyire gyűlöli a világot, mert hát az nem fedezte fel benne a zsenit. (De hát nem szabad észrevenni, mert még vannak ismeretségei, és megígérte, hogy protekciót szerez az igazgató unokahúga kislányának…) A rajztanár beültetné a gyerekeket egész délutánra a sarokba egy rajzfeladattal (rajzoljátok le ezt a kockacukrot), hogy nyugodtan csinálhassa a fizetős törülközőminta-tervezését. A színjátszókör vezetője… no végre egy ember, aki anyagi érdek nélkül is jól járt… neki legalább lenne közönsége… És ha egy gyerek mégis kifogna egy tényleg elhivatott délutáni fejlesztőt, akkor még tudja hova tenni azt, ahogy a szülei legyintenek az élménybeszámolójára (na nem bánom , furulyázd el… anyjuk, gyere… Kodály népdalfeldolgozása… jó, mi…?)
    Az általad leírt ábrándok megvalósításához itt nincs meg az emberi, társadalmi közeg. Az erre való emberekből itt olyan kevés van, hogy nem nagyon látják egymást. Ha többen volnának, azt elárulná a funkcionális analfabetizmus eltűnése, a médiafogyasztói szokások más karaktere, sőt, az utcák tisztasága, meg még sok minden (pl. az egybeírás-különírás ismerete a sajtóban). Pl. nem azzal lehetne választást nyerni, amivel itt lehetett. A tudatosan, és kultúrával jobbá tett életet élők persze ne adják fel (nem is nagyon tudnák), de arról nem feledkezhetnek meg, hogy egyelőre még nem ők a kétharmad.
    „Persze ennek az ideának a kialakítása több évtizedes meló.” –írod te is. Hát, tudod, pl. a polgárosodás megindulása óta már eltelt egy párszor az a több évtized…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Mr. Belze!
    Én is kételkedő ember vagyok. Én is olvastam Rózsa önéletírását. És ezt volt képe leírni, hogy 1971-ben két nyelvszakkal a tarsolyban nem kapott tanári állást. Lehet, hogy a II. ker-ben nem volt, de biztosan lett volna Csengerben, esetleg még Miskolcon is. De hát őt már a kőbölcsőben is úgy ringatták, hogy legalább igazgató legyen. Ezért még volt képe belépni a pártba is. Előtte a Minisztériumban szenvedett. Szegény. Én ismertem olyan főiskolai főigazgató-helyettest is, aki nem volt párttag, csak rendes ember, és az akkori oktatásügy irányítása mégis rámerte bízni azt a feladatot.
    Akkor most Rózsa ne prédikáljon. Ha ez a keresztény szellemiség, akkor az sem kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Rózsika néninek pedagógushallgató korában kötelező olvasmány volt Makarenkótól Az új ember kovácsa ( Pedagógiai hősköltemény).
    No, az egész napos iskola volt, a csavargó gyerekbűnözőkből öntudatos munkáskádereket nevelt. Meg is előzte a korát, Sztálinnak sem kellett, szét is verte.
    Rózsika vajon mit jegyezhetett meg belőle? Csak az egész napos elfoglaltságot? 24 órás pedagógiát nem?
    Boldogult katonakoromban ha véget ért a pol. foglalkozás azt mondtuk:
    “A foglalkozás elérte a célját; az idő eltelt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. volt szerencsém a hétvégén egy helyettes államtitkár előadásához (állítólag pedagógus volt régebben) a felsőoktatási tv.tervezet kapcsán. Az első mondatban közölte, hogy a kétharmaddal megszerzett HATALOM őket feljogosítja mindenre. Az előadása további részében kb. 26-szor hangzott el az, hogy a felsőoktatási intézményeket racionalizálni kell….. ezt én utoljára akkor hallottam, amikor apámat, aki kétgyermekes mezei közigazgatási jogász volt, az utcára tették 1953-ban, két héttel azután, hogy élmunkás oklevéllel jutalmazták. Élete során többé már jogi pályán sosem dolgozhatott, a legkvalifikáltabb munkája egy nagykereskedelmi vállalatnál betöltött raktárosi állás volt. Ja, és hosszasan hangoztatta a kis hölgy, hogy meg kell menteni az országot az erkölcsi romlástól. Arról már nem beszélt, amiről előtte egy egyetemi rektor, hogy hogyan történhetett az, hogy a 18.-ára megvitatásra kiadott törvénytervezetet már 16.-án jóváhagyták és kirakták a minisztérium honlapjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. ” El ne hidd,hogy nyílik még a sárga rózsa,…………..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. “Hoffmann nem érti a szakszervezeteket”
    a szakszervezetek meg nem értik Hoffmann Rózsát !
    Kiérti ezt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. A pedagógusok egy része nem mer tiltakozni a köznevelési törvény ellen, mert félti az egzisztenciáját.

    A pedagógusok félelme egyébként már korábban is érződött
    Az egyik tanár úr is arról számolt be, hogy nagyon sok telefont és email-t kaptak, amelyben támogatásukról biztosították őket, de a többség nem meri a nevét adni a tiltakozáshoz.
    A pedagógusok emellett egyfajta apátiába is süllyedtek, mondván, úgysem tudnak mit tenni a törvény ellen
    Ez a legnagyobb baj. Meg vannak félemlítve az emberek, féltik az állásukat még akkor is ha néha már megalázó körülményeknek teszik ki őket. Amíg nincs összefogás nem is lehet elérni semmit sem. Mindenkit nem lehet kirúgni, elbocsátani. ÖSSZE KELLENE VÉGRE FOGNI EMBEREK!!Nem csak a pedagógusoknak hanem az összes átvágott, becsapott Magyarnak!!
    Gyáva népnek nincs hazája…. Példát kellene vennünk az őseinktől, ha ugyan ilyen tutyimutyik lettek volna Árpádék, akkor már rég nem lennénk itt a Kárpát medencében… El kellene gondolkodni végre már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Tisztelt tüske
    Ebbe a kibertérbe illik vigyázni. Többször észrevettem már én
    is, hogy nem a szemüvegem csal. A törvények, az intézkedések
    már előre megvannak fogalmazva. Egyeseket már végrehajtottak.
    Kazal László ugyan régen énekelt kádár lázár lányáról, amit csak
    januártól választhatunk szépségkirálynővé, mivel Laci dala sem
    hallható ma már.
    Csak ismételni tudom:
    ÖSSZE KELLENE VÉGRE FOGNI EMBEREK!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos