Ronai and Ronai
AMERIKAI

Stephen King téli segélyt kezdeményez 2011. november 10. csütörtök 13:01 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Stephen King téli segélyt kezdeményez

Bangor, Maine – A horror koronázatlan királya pénzt gyűjt tüzelőre a maine-i szegényeknek. A lépést azután határozta el, hogy a szövetségi szociális segélyalapok veszélyeztetik a szegények, mozgássérültek, idősek téli fűtését.

A Stephen és Tabitha King Alapítvány a három bangori rádióállomással összefogva azt a célt tűzte ki, hogy karácsonyig legalább 140 ezer dollárt gyűjtsön össze. Stephen King, aki maga is az állam szülötte és részben ott él, úgy nyilatkozott: reméli, ennek az összegnek a felét a polgárok összeadják, a másik felét az alapítvány fogja állni.

„Ez a gazdasági helyzet rémes, és Tabitha meg én sokat aggódunk Bangor miatt, lévén ez egy igazi munkásváros”, nyilatkozta az író a Bangor Daily Newsnak. „Mindig azt nézzük, hol tudunk segíteni, és jelen pillanatban nagy a szükség.”

A szövetségi egészségügyi és humán szolgáltatási minisztérium a tavalyi 55,6 millió dollár helyett az idei télre mindösszesen 23 millió dollárt irányozott elő Maine állam rászorultjai számára. A rászorultak számára komoly érvágást jelent az Alacsony Jövedelműek Otthoni Energiasegély-Programjának megnyirbálása.

A hatvanötödik életében járó író, aki már fiatal éveiben a világirodalom egyik legsikeresebb szerzőjévé vált, maga is mélynyomorban nőtt fel; apja lelépett a családtól, anyja egyedül nevelte fel őt és öccsét. King így is elvégezte az egyetemet, tanár lett, eközben azonban folyamatosan küszködött súlyos alkoholizmusával. Az átütő sikert az 1974-es Carrie című könyv hozta meg számára, amelynek szemétbe dobott kéziratát felesége, Tabitha mentette meg, és ami később dollárszázezreket jövedelmezett írója számára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Stephen King téli segélyt kezdeményez, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Amit nálunk az állam elvett, nincs annyi alapítvány, ami hasonló konstrukcióban visszaadja. Ennyi a szegényedés elleni “harcról”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. A multimilliomos iro felesegevel egyutt annyira aggodik, hogy mindenkit felszolit az adakozasra. Mi lenne, ha a 140 ezret o maga a zsebebol elohuzna? A vad kapitalizmus idejen a tokesek nem szerveztek a mas penzebol alapitvanyt, hanem a sajatjukbol adtak vissza a tarsadalomnak. Azzal elkerultek, hogy az alapitvany tisztsegviseloi busas jovedelmet vegyenek el a masra szant penzbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. A vadkapitalizmus magyarországi formájában nem így van. A szegények önhibásnak vannak kikiáltva bármennyit is dolgoznak(tak) életükben ezért inkább sarokba szorítani szokták őket segítség helyett.

    Íme, az egyik legbefolyásosabb kormánypárti politikus véleménye a szegénységről:

    http://www.vasarnapihirek.hu/friss/lazar_orban_fidesz_szegenyseg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Betti, elolvastam. Micsoda gyalazat.
    A parisi guillotine nem a foldbol nott ki, az uralkodo osztaly arroganciaja es kozombossege tartos alapot adott hozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Az író 70 ezer dollárt tett az alapba, a saját zsebéből ami 15 millió forint, úgyhogy ne tessék őt megszólni, Máté úr. El kéne olvasni a cikket.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos