Ronai and Ronai
AMERIKAI

Cheney elvárja Obama bocsánatkérését 2011. október 4. kedd 14:10 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Cheney elvárja Obama bocsánatkérését

Washington – Richard Cheney volt alelnök kijelentette: azt követően, hogy amerikai dróncsapással sikerült végezni jemeni búvóhelyén Anwar al-Awlaki iszlamista hitszónokkal, Barack Obama elnök tartozik egy bocsánatkéréssel a Bush adminisztráció felé.

Cheney a CNN State of Union című adásában nyilatkozva támogatásáról biztosította az amerikai születésű Awlaki likvidálását, ugyanakkor kijelentette: Obama elnöknek felül kéne vizsgálnia korábbi kritikus hozzáállását azzal kapcsolatban, ahogyan a Bush kormány a terroristákat kezelte.

A volt alelnök szerint a jelenlegi kormányzat „lényegében azt állította, hogy mi eltávolodtunk az ideáljainktól, vagy azokkal ellentétes politikát követtünk, amikor intenzív kihallgatási technikákat vezettünk be”. Awlaki halála Cheney szerint annak bizonyítéka, hogy az Obama adminisztráció is az általuk kitaposott úton jár, és a terrorellenes háború során hajlandó bármit megtenni, ha azt igazoltnak látja.

Candy Crowley műsorvezető kérdésére, miszerint Cheney bocsánatkérésre tart-e igényt, a politikus igennel felelt, hozzátéve, hogy nem őt, hanem a Bush kormányt kéne megkövetni.

Barack Obama az elnökválasztási kampányban kritizálta a Bush kormányt, amiért nincs tekintettel a terrorgyanús egyének emberi jogaira. Különösen sok bírálat érte a guantánamói fogolytábort, aminek bezárására Obama ígéretet is tett – igaz, ennek teljesítéséről végül letett.

Awlaki likvidálását követően többen ugyanezekkel az érvekkel kritizálták az Obama kormányt. A bírálók, akik közt ott volt Ron Paul texasi képviselő, a republikánusok reménybeli elnökjelöljeinek egyike is, azt állítják, Awlakinak mint amerikai állampolgárnak joga lett volna a tisztességes bírósági eljáráshoz.

Meg nem erősített hírek szerint – épp mert a terrorista formailag amerikai állampolgár volt – az igazságügyi minisztérium egy memorandumban hatalmazta fel a CIA-t a hitszónok megölésére azzal az indoklással, hogy mivel Awlaki hadviselő félnek nyilvánította saját magát, ezzel elveszítette a jogát arra, hogy rendes bírósági eljárás során vonják felelősségre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Cheney elvárja Obama bocsánatkérését, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. A francba a sok jogvédővel. A terroristát likvidálni kell azután lehet tárgyalni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Nem a Bush kormanytol kelelne Obamanak bocsanatot kernie hanem a valasztoitol.
    Obama 2008 ban telejesen hazug kepet adott magarol , 180 fokos fordulatot csinalt azutan hogy elnok lett. Atallt a Republikan oldalra , es most is ott van.
    Vegeredmenyben csak mehosszabbitotta Bush 8 evet.
    Ez az ember (moderálva) de megint kell ra szavaznunk mert a Republikan jeloltek sokkal , sokkal rosszabbak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Avi
    -
    Egyetértek veled nagyon. Emberi jogai csak embereknek vannak. Terroristáknak nincsenek. Magam egy végtelenül liberális gondolkodású személy vagyok de nem hülye. A terrorizmus ellen nem lehet “humánus” jogi eszközökkel harcolni, hanem olyanokkal kell, amilyeneket ök alkalmaznak. Ha az ilyen tetveknek kiirtanák a teljes családját néhányszor akkor néhány hét alatt megszünne a terrorizmus. Milliárdokat lehetne megtakaritani, nemes célokra felhasználni és jónéhány ártatlan ember életét lehetne megóvni. A liberalizmusnak is vannak határai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Kedves TD
    -
    Honnan tudod, hogy Obama jobb lesz, mint a kihivója? Egyenlöre még nem tudjuk ki lesz az étlapon.
    Én Obamára szavaztam egykor, mert John McCain a végbél hülye Sarah Palinnal a háta mögött nem csak rosszabb választás lett volna de nevetséges is.
    Ha választunk, akkor a kevésbé rosszra szavazunk,… nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Colombus,
    egyetértek veled. Emberi jogai csak embernek vannak, terroristának nincsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. cOLOMBUS!
    +++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos