Ronai and Ronai
AMERIKAI

A rendőrség ellen masíroztak az anarchisták 2011. október 19. szerda 13:45 | RR Forrás: AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A rendőrség ellen masíroztak az anarchisták

New York – A New York-i rendőrség ellen tiltakoztak keddi megmozdulásuk során a Foglaljuk el a Wall Streetet! tagjai, akik szerint a testület több esetben az indokoltnál erőszakosabban lépett fel a gazdasági egyenlőtlenségek ürügyén egy hónapja tartó utcai demonstráció egyes résztvevőivel szemben.

Több mint ezer embert tartóztattak le, valamint paprikasprayt is bevetettek az egy alsó-manhattani magánparkban szeptember 17-e óta táborozókkal szemben, rendőri közlés szerint csakis akkor, amikor ezt a helyzet indokolta. A manhattani kerületi ügyészség épülete előtt később körülbelül kilencven tüntető gyűlt össze.

Többen közülük azt állították, hogy nem álltak ellent a rendőröknek, mégis erőszakot alkalmaztak velük szemben. Cyrus Vance manhattani kerületi ügyész nem nyilatkozott arról, indítottak-e vizsgálatot rendőrök ellen.

New Yorkban korábban október 2-án vettek őrizetbe több száz tüntetőt a Brooklyn Bridge – és ezzel a fél város – forgalmának megbénítása miatt. Most azért kellett őket kizsuppolni a Brookfield Office Properties tulajdonában lévő Zuccotti Parkból, hogy a tulajdonos ki tudjon takarítani utánuk.

Az Occupy-mozgalom New Yorkban a legnagyobb, ahol mintegy ezer fős kemény maggal dicsekedhet, s ahol a legnépesebb megmozduláson ötezren vehettek részt. A New York Times becslése szerint az antikapitalista-antiglobalista mozgalom százötven amerikai városban lehet jelen, hetvenezer szimpatizánssal.

Noha az Occupy szervezői a mozgalom békés jellegét hangsúlyozzák, Seattle-ben mégis puskát koboztak el tőlük. A fegyver nem volt töltve, de mellette, a táskában tizenhat töltényt találtak. Tulajdonosa, egy negyven éves férfi senkit nem fenyegetett a puskával, ellenben engedélye sem volt rá, ezért letartóztatták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Biztos, hogy anarchisták voltak? Biztos, hogy a tüntetők a rendőrök ellen masíroztak?
    Nagyobb tüntetéseken mindig van egy tömegrész, amelyik a balhé kedvéért randalírozik – a szervezők felelőssége ezek leszerelése. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ráunt a média az anarchistákra 2011. október 26. szerda | RR

Foglaljuk el a tundrát is 2011. október 17. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos