Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rendőrkémek az iszlám közösségekben 2011. szeptember 1. csütörtök 11:48 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rendőrkémek az iszlám közösségekben

New York – Mint jelentettük, a New York-i rendőrség (NYPD) a CIA tevőleges segítségével folytat felderítő tevékenységet a terrorcselekmény elkövetésére fokozottan hajlamos muzulmán lakosság körében, különös tekintettel a mecsetekben és közösségi központokban folyó tevékenységre. Új hírügynökségi értesülések segítségével pillanthatunk be a programba, amely az NYPD szerint nem is létezik.

Fedésben lévő rendőröket juttatott be muzulmán közösségekbe a rendőrség az Associated Press birtokába került dokumentumok tanúbizonysága szerint. A Demográfia Egység tizenhat tagja összesen öt idegen nyelven beszél, amelyek közt természetesen az arab is ott van, fő feladatuk pedig New York, New Jersey és Connecticut iszlamista közösségeinek felderítését kapták. Mikor ezzel elkészültek, az NYPD fedett nyomozókat juttatott be az etnikai közösségekbe.

A programot a CIA egy veterán tisztje dolgozta ki, ő felügyelte a végrehajtást is; az NYPD-nek dolgozott, a fizetését azonban eközben is a CIA-tól kapta. Miután az utóbbi szerv nem folytathat semmilyen vizsgálatot amerikai állampolgárokkal szemben, egyesek szerint jogilag határesetről van szó, mert magát a kémtevékenységet ugyan nem a CIA emberei végezték, de kétségtelen, hogy feladatukat a CIA közreműködése nélkül nem tudták volna végrehajtani.

Az NYPD cáfolta a Demográfiai Egység létezését. „Nem létezik ilyen egység”, mondta Paul Browne szóvivő azután, hogy az első ilyen hírek megjelentek. „Nincs olyan, amit Demográfiai Egységnek hívnak.”

Rendőrségi térfigyelő kamera mecset előtt

A belső használatra szánt dokumentumok szerint viszont van: egy rendőrségi prezentáció részletezi a Demográfiai Egység felépítését, céljait. Ügynökei nem csak a terrorizmus megelőzését, de azt is feladatul kapták, hogy határozzák meg üzlettulajdonosok etnikai hovatartozását, és hallgassanak ki minél több kávéházi beszélgetést.

Az egység tagjai egy huszonnyolc országot tartalmazó listát kaptak. Ezek az államok majdnem mind muzulmán országok. Az ezekből származók, valamint az amerikai fekete muszlimok képezik elsősorban az egység érdeklődésének tárgyát. A „rakereknek”, azaz „fürkészeknek” nevezett fedett zsaruk – a NYPD azt is tagadja, hogy létezne náluk ez a megnevezés – feladata az is, hogy rendszeresen részt vegyenek muzulmánok látogatta kulturális és sporteseményeken, például krikettmeccseken, és részt vegyenek a klubéletben.

A legfontosabb kémkedési terepek a mecsetek, különösen azok, ahol a hitszónokok szélsőséges retorikával élnek, de a titkosrendőröknek nyitott szemmel kell és füllel jelen kell lenniük a vallási iskolákban és közösségi központokban is. A fürkészek feladata, hogy feltérképezzék egyes negyedek hangulatát, így például a főként pakisztániak lakta környékelre küldték őket azután, hogy a CIA dróntámadásokat hajtott végre Pakisztánban.

Az NYPD mindezt tagadja, s amennyiben az értesülések mégis igazak, annak jogi következményei lehetnek. A New York-i rendőrségnek ugyanazokat a jogszabályokat kell követnie, mint az FBI-nak, amely nem alkalmazhat fedett ügynököket közösségek megfigyelésére, csak abban az esetben, ha előzőleg egyértelmű jele érkezett annak, hogy az illető közösség berkein belül törvényellenes tevékenység tapasztalható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Rendőrkémek az iszlám közösségekben, 1.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Az elhárítás és a hírszerzés édestestvérek, nélkülük a biztonságunk elképzelhetetlen! Ezért sem értem a magyar “jobboldal” állandó támadásait a nemzetbiztonságiak ellen – azon belül sem! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Lassan – lassan elindult a józan ész, a szabadság vezérharcosának tekintett derék barátunkban, az USA ban. Lassan lepottyannak a tantuszok, hogy saját szabadság és demokrácia értelmezésükön és felfogásukon túl, van egy másik is! Ha megkérdezel egy amerikait hogy milyen vallású, egyik dicsekedve mondja a hitét, a másik mosolyogva elzárkózik a választól, megint másik materialistának vallja magát, de egyik sem akarja megbántani a másik hitét, hiszen az saját privát ügye.
    Nem úgy a mohamedán vallásúak, az iszlám hívők! Náluk ha nincsen valaki az ő hitükön, az hitetlen, azaz elpusztítani való. Aki iszlám hívőnek vallja magát, egyszerűen nem vélekedhet másképpen! Különben nem igaz hívő!
    A legtöbb vallás ideológiájának lényege, hogy a középkorban vagy még előbb lefektetet téziseit teljes erejével őrzi, azokat változtathatatlannak tekinti, azaz ezek nem egyebek mint őskövületek. Olyanok, amelyek – mint maga az egész élet, – folyamatos fejlődésben, alkalmazkodásban kellene lenniük az egyre bővülő ismeretanyagunkhoz, különben nem szolgálja az, az embert!
    Az ilyen vallások és hitek nem ismerik a demokráciát sem, és középkori téziseinek a rabjai.
    Ezt vették végre észre az USA szervei, és a hatóságok tevékenysége éppen az emberek, a demokrácia és a szabadság érdekében léptek előre.

    Minden józan ember csak gratulálhat nekik! Végre!
    Persze az informátorokból nem ártana ha Magyarországra is jutna, hiszen itt is működnek pusztító ösztönök, fasiszták, nacionalisták, szeparatisták, akik mind a múltban élnek, gyűlöletet terjesztenek és mérgezik a társadalmat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. Nem kémkedni kellene hanem széjjelverni a szervezeti egységüket , felszámolni a mecsetnek elnevezett bűntanyáikat.
    Pusztán önvédelemből.
    Ha nem akarnak ujabb és ujabb 9/11 .-eket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Nem lenne szükség ezekre, ha az iszlám vallás mindkét nagy ága, a szunnita és a síita oldal megbékélne a vallás megreformálásával, de mindkettő fél, hogy elveszítik nemcsak a muszlimok, de még a világi politikai- és katonai elit feletti befolyásukat, így marad a “hitetlen” titkosszolgálatok, hírszerzések munkája.

    Amúgy is, amikor szerte az arab világban halomra gyilkolják egymást a muszlimok vagy a muszlim zsarnok saját népét, illetve amikor kárt tesznek vallási szent helyeikben, nos akkor hol vannak a sértődöttek, a felháborodottak? Talán a Koránban az áll, hogy csak a “hitetlenek” hozhatnak bajt az “igazibb hívők” fejére? Úgy tűnik, hogy demagóg és intoleráns oldalról közelítik meg a kérdést, így ennek igazat kell adnunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Az amerikai jogot nem ismerem.

    De a tevékenység, amit ezek a beépített emberek végeznek szükséges és fontos.

    Minden fejlett államban van hasonló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos