Ronai and Ronai
AMERIKAI

Webber az előzési lista élén 2011. augusztus 11. csütörtök 21:51 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Webber az előzési lista élén

New York – Eddig Mark Webber, a Red Bull Racing ausztrál pilótája mutatta be a legtöbb előzést a Formula-1 2011-es idényében, melynek legtöbbször megelőzött versenyzője egyelőre Heikki Kovalainen.

Az olasz Autosprint magazin összesítése szerint az eddig megrendezett 11 nagydíj alatt összesen 511 előzést láthattak a nézők, ez majdnem 50 manőver futamonként. Magyarázatként az állítható hátsó szárny, a KERS-rendszer, valamint a gyorsan elhasználódó Pirelli gumik együttese szolgál – igen komoly kihívás elé állítva a pilótákat és az istállókat egyaránt.

Ami pedig a “királyt” illeti, Mark Webber nem kevesebb, mint 39 előzéssel a lista első helyén található. Az ausztrál versenyző csak a Kínai GP-n jegyzett 14 sikeres manővert, miután a 18. rajthelyről egészen a 3. pozícióig küzdötte fel magát.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Toro Rosso svájci fiatalja, Sebastien Buemi állhat fel (36), míg a harmadik hely a mclarenes Jenson Buttoné 35 előzéssel. A brit pilótának ugyancsak volt egy eseménydús versenye idén, amikor is Kanadában a 21. helyet is megjárva végül futamgyőztes lett.

A lista másik végén a legtöbbször megelőzött pilóták találhatóak, élükön a mercedeses Heikki Kovalainennel. A finn autóversenyzőt 39-szer hagyták le, őt a német Timo Glock (Virgin, 34), az olasz Jarno Trulli (Lotus, 33) és az orosz Vitaly Petrov (Renault, 32) követ.

Az élmezőny természetesen kisebb számokkal bír: a címvédő, a pontversenyben éllovas német Sebastian Vettelt (Red Bull) mindössze ötször előzték meg, a brit Lewis Hamiltont (McLaren) 6, Buttont 10, a spanyol Fernando Alonsót (Ferrari) pedig 12 alkalommal hagyták állva.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Aki rendszerint hátulról indul, az ebben a versenyben előnyösebb helyzetű. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A címvédés margójára 2011. október 10. hétfő | AN

F1: Räikkönen visszatéréséről beszélnek 2011. szeptember 23. péntek | AN

Lewis Hamilton szerint a siker kockázattal jár 2011. szeptember 21. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos