Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mától figyelhetjük a MÁV járatainak pontosságát 2011. augusztus 2. kedd 17:02

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mától figyelhetjük a MÁV járatainak pontosságát

Budapest – Új szolgáltatást indított a MÁV Vonatinfo 2.0 néven. A szolgáltatás lényege, hogy a menetrendből kikeresett, épp közlekedő vonatok pontosságáról, pozíciójáról tájékozódjunk.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint mától a Magyarországon közlekedő vonatok valós idejű menetrendi információi tekinthetők meg, a megjelenítéshez a térkép informatikai hátterét a Google és a MÁV Zrt. „UTAS” rendszere biztosítja.

A térképes alkalmazás indítása a www.mav-start.hu oldalon lévő elektronikus menterendi kereső felületén levő „Vonatinfó” gomb megnyomását vagy a MÁV-Start térképre történő közvetlen navigálást követően lehetséges. A megnyíló oldalon az országos térképhálózat látszik az éppen közlekedő vonatokat jelző ikonokkal.

A képernyő jobb oldalán a kezelőpult látható, amelynek segítségével könnyedén – az ELVIRA rendszerénél már megszokott módon – kereshetünk rá az általunk kiválasztott vonatra. A képernyő bal alsó sarkában a jelmagyarázat látható. Mind a kezelőpult mind pedig a jelmagyarázat „kikapcsolható” a képernyőről, hogy ne takarjon ki hasznos információt, a későbbiekben ez bármikor ismét „bekapcsolható”.

De vigyázzunk, hiszen a kapott adatok mindig tájékoztató jellegűek, hivatalos menetrendnek nem minősülnek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Gyula Bognár, Jr.

    Mussolini idején bezzeg pontosan jártak a vonatok. Vagy: a fasizmus alatt nem volt maffia, mert agyonlőtték őket. Nem volt bűnözés, mert a tolvajokat kényszermunkára ítélték. A demokráciák örök hátránya ez a diktatúrákkal szemben, de Olaszországban komolyan senki sem sírta vissza a fasizmust a rendszerváltás után tizennyolc évvel, és most sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Inkább a rozsdát, meg a mocskot tessék a személyszállító vonatokból eltüntetni. Az igazi szolgáltatás lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Kaffa!

    És mi van, ha mégis késik?

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fónagy szerint túl jó dolguk van az utasoknak 2012. május 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos