Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Lockerbie merénylő bezárását kéri New York 2011. augusztus 23. kedd 10:18 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Lockerbie merénylő bezárását kéri New York

Albany, New York – New York állam szenátorai arra kérték a líbiai átmeneti vezetést, küldje vissza a börtönbe az 1988-as merénylet egyik végrehajtóját, Abdel Bászet al-Migráhit, akit Skócia humanitárius alapon hagyott futni, Kadhafi rendszere viszont szabadulása után hősként üdvözölt.

Migráhi a líbiai titkosszolgálat tagjaként szervezte meg a PanAm 103-as járata felrobbantását. A tömeggyilkosságnak összesen 270 áldozata volt, a PanAm pedig később csődbe ment és megszűnt. Líbia hosszú és erőteljes nemzetközi nyomásra adta ki Migráhit, akit Skóciában bűnösnek találtak és lecsuktak.

Migráhi később humanitárius alapon kérte szabadlábra helyezését, mondván, súlyos rákbeteg, és hamarosan úgyis meg fog halni. 2009-ben, nyolc év után hazaengedték; Moamer Kadhafi személyesen üdvözölte mint nemzeti hőst. A rák annyira nem lehetett előrehaladott, mivel Migráhi még az idén is feltűnt egy-két felvételen, mégpedig a diktátor támogatására szervezett eseményeken.

Feltehető, hogy a szabadlábra helyezésben nem annyira az állítólagos betegség játszotta a főszerepet, hanem a brit olajipari lobbi, amely mindenképp szeretett volna benyomulni a líbiai piacra és ott kulcspozíciókat elfoglalni. Ez azonban csak úgy volt lehetséges, ha gesztusokat gyakorolnak a Kadhafi-rendszer felé.

Kirsten Gillibrand és Charles Schumer demokrata szenátorok közleményben tudatták, hogy Migráhi szabadlábon léte az igazságszolgáltatás megcsúfolása, miután a tömeggyilkos láthatóan jó erőben vett részt kadhafista megmozdulásokon, ez pedig az áldozatok rokonainak arcul csapását jelenti. A szenátorok szerint az új líbiai rendszer többek közt azzal bizonyíthatja be elkötelezettségét, hogy nem tűri tovább a terrorista szabadlábon való grasszálását.

Skócia eközben arra készül, hogy felülvizsgálja a kegyelmi ítéletet, és amint Líbiában normalizálódik a helyzet, személyesen al-Migrábival is szeretnének néhány szót váltani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ki állapította meg ezen súlyos rákbetegséget?
    Majd ha a skótok először előveszik a diagnózist felállító urakat, bankszámláik
    vizsgálatával, akkor tovább tárgyalhatunk.
    Természetesen nem mentve a merényletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ekkora hülyeséget is rég hallottam..hagyni kellett volna megdögölni a rabkórházba ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Várja őt a régi zárkája, csomagolhat. Megérdemli, hogy a börtönben rohadjon élete végéig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos