Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Európa újra csöndes 2011. július 21. csütörtök 21:05

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Európa újra csöndes

Európa fellélegzett, mostantól lengyel elnöksége van, és a magyar kormány feje végre a belpolitikára tud koncentrálni, mert eddig túlságosan elfoglalt volt a kontinens megerősítésével, így csak egy alkotmányt és néhány rendkívül szórakoztató törvényt tudott összehozni.

Európa most annyira erős, hogy Fekete László sem állna le vele szkanderezni, nem beszélve Kínáról.

Békeffi Istvánt idézi az Élet és Irodalom glosszaírója, hogy 1957-ben, amikor új hazát választott, miért éppen Svájcban telepedett le. Ő azt válaszolta, hogy olyan országban szeretett volna élni, amelyik már készen van. Azóta még néhány ország elkészült a környéken, Dánia, Norvégia, Svédország, Németország is készülget, csak valahogy a mi körzetünkben nem akar egyik sem befejeződni, mert itt mindig forradalmak vannak, meg zavaros átmeneti időszakok, aztán ellenforradalmak, majd valaminek az építése folyik, ami nem is létezik, ezt váltja némi zavaros időszak.

Biztos jó lehet ezt Svájcból figyelni, és még New Yorkból is szórakoztatónak tűnhet, de onnan senki sem figyeli, mert jobb dolga van, ami tökéletesen érthető.

Sohasem éltem még huzamosan olyan országban, ami készen volt, de el tudom képzelni. Múltkor például azért sóhajtoztunk egy taxisofőrrel, hogy mikor lesz már végre egy unalmas kormányunk, szürke bürokraták, akik nem akarnak minket megtéríteni, felrepíteni, megtanítani és elvarázsolni, csak teszik a dolgukat, miközben a fizetésemből törleszteni tudom a részleteket.

Szóval, Európa letudva, most jöhet a magyar sarkalat, az alkotmány kiegészítése, miszerint ezentúl csak az lehet miniszterelnök, akinek O-val kezdődik a vezetékneve, és n-nel végződik, de legyen benne r és b betű is.

Láttam egyszer egy viccesnek szánt tévéműsort, amiben egy férfi önvédelmi gyakorlatokat mutatott be, miszerint mi a teendő, ha párunkkal sétálva megtámadnak minket. Nos, első mozdulattal a háta mögé ugrunk, aztán jó hangosan azt kiáltjuk, hogy: inkább a csajomat, ne engem!

Valahogy mindig ez jut eszembe, amikor a kormányszóvivő kiáll, és elkezd megmagyarázni valami lehetetlen intézkedést, ami nevetséges, dilettáns, káros és vállalhatatlan. Márpedig ilyesmiből mostanában elég sok volt, és megnyugtatott minket a kormány, hogy a rövid nyári pihenő után hasonló, ha nem gyorsabb tempóban fog folytatódni a törvényhozás, ami félelmetes, mert könnyen lehet, hogy a Fidesz a második két évében már csak üldögélni fog a Parlamentben, és pasziánszoznak a képviselők a notebookjaikon, mert semmi dolguk nem akad.

Minden törvény kész lesz, minden nem jobboldali korrupt politikus a börtönben, minden rádióban Kövér László beszél, és minden tévében maga a miniszterelnök, esetleg néha-néha egy-egy szép zeneszám, első világháborús katonanóták, aktualizált revíziós dalok, operettek.

A törvényhozás tempója jelenleg olyan, hogy gyakorlatilag legépelni sem lehet az egyéni képviselői indítványokat, nemhogy a helyesírási hibákat kijavítani, de a tartalommal már senki sem akar vagy képes foglalkozni, a lényeg, hogy az évszám rendben legyen, az utókor tudja: nem a mocskos kommunisták hozták.

Így sikerült egyébként létrehozni minden idők legidiótább egyházi törvényét az utolsó pillanatban, amit a Kereszténydemokrata Néppárt vezetője kodifikációs remekműnek nevezett, és kihagyta a metodistákat a létező egyházak közül, mert egyik vezetőjük SZDSZ-es volt valamikor, úgyhogy innen csókoltatom Hillary Clintont, és kérdezném tőle: tudja-e már, hogy egyháza Magyarországon lekerült a listáról, és csak akkor kerülhet vissza, ha az Országgyűlés úgy méltóztatik dönteni.

Ősztől gondolom, az Erős Magyarország program következik, pedig itt elég sokan megelégednének azzal, hogy inkább a forint legyen erős, mert jelenleg Svájc áll megint nyerésre, de az euró is elég jól elvan, nem beszélve a dollárról, ami egyenesen szárnyal a mi pénzünkhöz képest.

Pillanatnyilag mintegy nyolcszázezer egyéni adós nem képes törleszteni hitelét, ami heteken belül ahhoz vezet, hogy összeomlik a lakáspiac, jelentősen megnő a hajléktalanok száma, mert az ígéretek ellenére sem fog mindenki a lakásában maradni, mint bérlő, és a valutában eladósodottak mentőcsomagja is sokkal inkább csapda, mint mentőöv.

De legalább nyár van, nincs az a rossz kormány, ami ezt tönkre tudná tenni. Olvasmányélményeimből emlékszem rá, hogy például az ötvenes évek elején is volt nyár, de még a negyvenes évek elején is, mert a nyár az már csak ilyen, ha ideje van, eljön. Éppen vidáman mentem a medence felé, és kedélyesen köszöntöttem egy kaszáló embert, hogy jó napot, jó munkát!, mire ő csak annyit válaszolt, hogy jó munka és szép temetés az nincsen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 38 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Európa újra csöndes, 5.0 out of 5 based on 23 ratings

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Szeretem a humorát, üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. príma primisszima! :lol: :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. ,,,,,első dolgom, ha a Népszavat olvasom, vagy akár a Hócipőt, hogy megkeressem az irását. A szivemből szól, csak én nem tudok igy irni, sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Lassan már a nyárnak is lábakél és szinte mindenhol csak temetünk, de sebaj…, legalább mindhalálig röhögve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Szarkasztikus humorának én is nagy élvezője vagyok. Az írás komoly oldalát nézve azonban mindig feláll a nemlétező szőr a hátamon a devizahitelesek miatti síránkozások okán. Ugyan mondja már egyszer valaki meg, hogy KI ÉS HOGYAN KÉNYSZERÍTETTE ezeket az embereket arra, hogy merjenek annál sokkal, de sokkal nagyobbat álmodni, mint ameddig a takarójuk ér. És most akkor netán össznépileg és mindenki adójából kéne e felelőtlen és könnyelmű társadalmi rétegen segíteni??? Az én válaszom a NEM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  6. A valuta alapú hitelesek többsége nem könnyelmű volt,hanem egy összbanki átverés kárvallottjai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Husz János Puszita

    Remek írás, mint mindig.
    Nem az adófizetők pénzéből persze, de 800 ezer az hatalmas szám. Ha bedőlnek, velük dől a lakás-, autópiac, több szektor, lehet a bankok is, velük az egész gazdaság. Talán ettől a bankok is észhez térnek, vállalnak valamit a veszteségekből, nem mindet az ügyfélre hárítják. Még mindig jobb, mint a csőd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Kedves Licus !
    Hát a mostani “nagyveziiiiiir ” szlogenje volt, hogy :”
    merjünk nagyokat álmodni !”Ők mertek…sajnos, nekünk, akik nem álmodozunk is fizetnünk kell miattuk.Remélem, mégegyszer ilyen nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Csak a hitelekhez: ők erőltették a deviza-alapú hiteleket, és a szocialista kormányzaton kérik számon, hogy nem védték meg a hiteleseket. Annak idején sok szakértő figyelmeztetett, hogy a deviza-alapú hitellel baj lehet, és az árfolyamkockázatokat erősen hangsúlyozták. Ezen kívül komoly villongások voltak a kormány és az MNB között.
    Nem kedvelem a szocialista-párti nábobokat, de ez akkor sem az ő saruk, hanem főleg piktoréké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Kedves nagyvezírezők! A humor, a poen csak egyszer, mondjuk másodszor még jó. De ez a “n a g y v e z í r” kifejezés már nem csak nem humoros, de nem is helyes – azaz nem ül…
    Ugyanis ez a törökből, de méginkább a perzsából (ld. Ezeregy éjszaka meséi) átvett kifejezés csak egy rangot takar, és bár vezető tisztviselő ám nem fővezér az illető cím birtokosa. Ezzel szemben a német Führer főnév nagyon-nagyon magas rangot jelent, mégpedig a nép (fő)vezérét. Tehát csak az a párhuzam felel meg a valóságnak ha a Hitler által viselt Führert, azaz a magyarra lefordított, v e z é r kifejezést alkalmazzuk Orbán esetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Ajánlás.
    Használhatnátok a Szálasi viselte “nemzetvezető” kifejezést is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Jo volt a rosszat “gorbetukorben” latni! Koszonom, nevettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. A Békeffi idézetet nem ismertem, de a következő életemben hajszálra ilyen országban szeretnék élni, ha lehetne. A választások élőestéjén valami orbán nevű szarházi azt ígérte, hogy másnap egy másmilyen országban fogunk ébredni.
    Már akkor is voltak rossz sejtelmeim, de erre azért nem számítottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos