Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kubikosok építik Orbán erős nemzetét 2011. július 24. vasárnap 15:47 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kubikosok építik Orbán erős nemzetét

Budapest, Fidesztán – Azok, akik soha nem hittek az egymillió új munkahely ígéretében, most kapkodhatják a fejüket. Orbán Viktor soha nem hazudik, ezt tőle magától tudjuk, ám mostanra az is kiderült, hogy mindig megtartja a szavát. Lesz egymillió új munkahely, igaz, nem az egyéni életpályák és boldogulás mentén. Konténerekben, távol a családtól, nyugdíjból visszarendelt rendőrök szíves irányításával dolgozhat, aki nem tud az eredeti szakmájában és lakóhelye közelében elhelyezkedni. Az állam által felkínált munkahelyet pedig el kell fogadni, különben felkopik az egymillió új munkahelyre szavazó állástalan álla.

Az MSZP szerint csak tudás alapú társadalommal és képzett, nem pedig eldobható munkavállalókkal, kubikosokkal, fél- vagy teljes analfabétákkal lehet erős nemzetet építeni, ezért a kormány oktatási és foglalkoztatási politikája kudarcra van ítélve.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján bírálva a kormány közfoglalkoztatási programját, a munka törvénykönyve és az oktatási törvény tervezett átalakítását, úgy fogalmazott: Orbán Viktor “perverz társadalom-, és gazdaságpolitikája” kudarcra van ítélve, mert a kormány az oktatásra nem áldoz, a munkajogokat szűkíti, miközben a vállalkozókat az egykulcsos adóból eredő rossz, torz rendszer miatt rákényszeríti, hogy bért emeljenek.

A szocialista politikus azt mondta: ha tényleg az a baj, hogy millióknak nem megfelelő a tudásszintje és képzettsége, akkor nem az a megoldás, hogy még kiszolgáltatottabb helyzetbe hozzuk őket, hanem ezeket az embereket be kell vonni az oktatásba, mert csak a tudás az, ami megvéd és versenyképessé tesz a munkaerőpiacon.

Hozzátette: a kormányfő nem koncepció és rendszer alapján dolgozik, nem helyezi el Magyarországot Európában, ezért a köz- és felsőoktatási törvényt is visszalépésként értékelik. Őszig újra kell fogalmazni, hogy milyen tudásszinttel és készséggel kell rendelkeznie egy 14-15 éves gyermeknek, függetlenül attól, hogy szak- vagy felsőoktatásban kíván tovább tanulni. Elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a bukás intézményének bevezetését sikernek értékeli a szakállamtitkár, miközben az egyértelmű kudarc, diáknak, szülőnek és tanárnak egyaránt – hangoztatta.

Az MSZP elnökségi tagja megjegyezte, 2020-ra az Európai Unió tagállamaiban 12 millióval kevesebb olyan munkahely lesz, amely alacsony képzettségű munkavállalókat igényel, miközben 16 millióval több szakképzett emberre lesz szükség.

Kunhalmi Ágnes a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kamara támogatja a kormány „feudális rendszerre épülő politikáját”, azt hangoztatva, a munkaadók is tudják, hogy nem kubikosokra, fél-, vagy teljes analfabétákra van szüksége az országnak, mert aki magasabban képzett, annak ugyan több bért kell adni, de többet is termel.
Orbán Viktor szombati, Tusnádfürdőn mondott beszédére reagálva azt mondta: aki azt állítja, hogy az Európai Unió összeomlóban van, és el kell tőle fordulni, az szembe megy Magyarország ezeréves múltjával, Szent István hagyományaival, aki úgy döntött, hogy Európához tartozzunk.
Ha valaki olyat mond, hogy nincs szüksége Magyarországnak uniós támogatásra, az vegye vissza a vállalkozóktól a már kifizettet támogatásokat, és ne vegye igénybe a lehívás előtt álló forrásokat sem – fűzte hozzá.

Kunhalmi Ágnes Magyarország gazdasági helyzetére utalva megjegyezte: a jelenlegi állapotokért Orbán Viktor is felelős, mert 20 éve ott ül a parlamentben, és kétharmados többségével sokkal többre lenne képes, mint bármely más kormány.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 18 szavazatból)
Kubikosok építik Orbán erős nemzetét, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Hah, ja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László Orbán Viktor személyes barátja. Orbán csinált belöle kamarai elnököt még az I. orbán-kormány idején, és azóta is az… Hát mit vársz tőle? Akkor ezért számolta fel lakáscsempe vállalkozását a Bajcsy Zsilinszky úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Szinte szóról szóra igaz, de így is csak langyos,mint általában az MSZP kritikák. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  3. Ceterum censeo Fidestanem delendam esse!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Igen, 20 éve ő is ott ül a parlamentben. Ez az idő arra volt jó neki, hogy eldöntse,hogyan bünteti meg a magyar népet a 2 választás elbukása miatti veszteség érzetéért.
    Közben megtollasodott, mint mindegyik politikus, mert kapcsolati tőkéjén keresztül, meg a tűz közelléte okán dőlt a lé a zsebébe.
    Mindegyiknek. Sajnos én nem tudok egy politikust sem, akire ez nem jellemző.
    Ami meg ezt a blődségét illeti, hát ettől nagyobb marhaságot még nem találtak ki rendszerváltás óta, egy országban sem.
    Hülyíti a népet, és nagyon sokan isszák a szavát!
    Közben a mosdóvízzel ki lesz öntve a gyerek is.
    Én elhiszem, hogy a sosem dolgozottakra találták ki ezt az agymenést, de ne vegyék már egy kalap alá a munkanélkülivé váltakat, meg az arra játszókat, hogy az állam úgy is eltartja őket!
    Csak halkan jegyzem meg, hogy amikor Gyurcsány azt mondta, hogy nincs ingyen ebéd, akkor igencsak felpiszkálta Orbán vele a híveit.
    Azért az sem mindegy, hogy kitalálták a szaporodásnak a világon még nem ismert formáját, a távnemzést!
    Azért ez már valami!Konténervárosban, kápókkal felügyelve, dolgoztatják a lógós magyarokat! Mert hogy dolgozni nem szeret senki, azt tudjuk a Kárpátok Géniuszától!Ezt el kellett mondani román hallgatóság előtt, hátha megszánják, és több x lesz majd behúzva a nagy fehér főnöknek!
    Addig meg harcoljunk, mert a felhívás megérkezett ide haza is.
    De hogyan akarnak tanult főkkel jövőt építeni? Hiszen beszüntették a támogatott felnőttképzést is!
    A munkanélküliek között sok a diplomás, olvashattuk nemrég, hogy Debrecenben utcát sepertetnek velük.Csak nem ellenzékiek voltak, netán nem szerepeltek a Kubatov listáján?
    Sok a baj, és mind nagy. A párom azt mondja, hogy ezek most megcsinálják a nagy káoszt. Lenyúlják, amit még lehet, aztán lelépnek.Lehet hogy igaza lesz?
    Minden arra utal… A sok összevissza beszéd, az ötletelés, csak arra jó, hogy húzzák az időt! De meddig???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  5. Kimaradt.
    Vagy tanulmányúton járt a kommunista Kínában, és az ottani vezető megmutatta őfelségének, hogy a nagy állami beruházásokat miként oldják meg kevés pénzből.Igaz ők sokan vannak,megtehetik. Itt azonban nagyon könnyen ráfaraghat a kommunista módszerére, mert a zemberek nem vevők rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  6. Tudni kellene azt is, hogy mire képezze a szakképzetleneket, Észak-Magyarországon járva, számtalanszor hallottam, hogy pl. a munkanélküli, STILBÚTOR ASZTALOS !! átképzésen vett részt, gondolom amikor hazament képes volt nyitni egy műhelyt, megírni és megnyerni egy EU-s pályázatot a felszerelésére, és ebben a térségben megrendelőket szerezni stilbútorok vásárlására….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Miért toporog az MSZP Mesterházy vezetésével (???) egyet előre, hármat hátra, amikor ilyen politikusai is vannak, mint Kunhalmi Ágnes, vagy Vadnai Ágnes ? Őket olvasva, hallgatva lehet bízni a párt megújulásában és a 2014-es sikerben. Jó lenne, ha ezt a begyöpösödöttek is meglátnák és egy kicsit lazítanának a hatalmi kapaszkodásukon és teret adnának az új arcoknak, neveknek, akik ilyen és hasonló higgadt, értelmes nyilatkozatukkal és tetteikkel visszaszerezhetik az emberek bizalmát és megnyerhetik a még bizonytalan szavazók szimpátiáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  8. A Felcsúti Elvisz. Elviszi ez az Országunkat olyan vakvágányra, minek a végén a nagy szakadék tátong.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Deka 36
    2011.júl.24. 16:16.
    Az eredeti idézet így hangzik „Ceterum censeo, Carthaginem esse delendam”.
    De amit írtál az is jó, és minél előbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. A Fidestanem most időszerűbb :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. bajban van szegeny csuti patas, mert egyreszt ahhoz, hogy ot megszavazzak, le kellett butitani a nepet, de ha mar ezt elerte, ahhoz viszont, hogy tovabblepjen, epitsen ugyanez a melyseg nem elegseges……akcioi az ebbol az ellentmondasbol fakado problemakat hivatottak helyrehozni…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Orbán vezér és kancellár rablóbandájával együtt a törvényesített diktatúra országává teszik hazánkat. Gátlástalan, pofátlan gengszterizmusukkal áthágnak minden határt. Legfőképpen a valódi keresztény értékeket, amelyek a tízparancsolatban és Krisztus urunk 46 példabeszédében olvashatók Isten szavában, a Bibliában. Az a gátlástalan, törvényesített rablás, amit folytatnak azért szükséges, hogy ha minden kötél szakad, – és őket leváltja a nép, akkor a mérhetetlen vagyonukkal odébbállnak. A nép számára csak az marad, hogy ezt az egész gengszterizmust elősegítő tudatlan értelmiségieket, akik a nép félrevezetésével lehetővé tették a neonácik túlhatalmát, – köztük a felelős papságot legalább felelősségre vonjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Gyula Bognár, Jr.

    A Fidesz sem nem jobboldali, sem nem baloldali, semmi köze a mai ideológiákhoz, inkább a rabszolgatartó társadalmakat vették példának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Palotaforradalmat !

    Erős nemzet? Igen az kell . De nem igy. Ez az út csak a mélyszegénységbe a kilátástalanságba és a társadalom széteséséhez vezet.
    A törvényesített diktatúra irja Keddi. Igen igaza van ez. az. Ez amit nem lehet hagyni.
    A “fülkeforradalom” után ezt csak egy” palotaforradalom” tudja megakadályozni.
    Még lehet. Egy-két hónap mulva már nem.
    Bűnös aki néma. Bünös aki értelmiségiként nem ragad meg minden fórumot, hogy ellenálljon.
    Bűnös aki Fidesz politikusként most nem mondja azt . Eddig és ne tovább.
    Bünös aki ellenzéki politikusként csak lagymatag ejnye bejnyéket mond és visszahúzódik.
    Bünös az a szakszervezet amelyik megalkuszik .
    Nincs tovább. Itt a vége..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Palotaforradalmár! Na persze, mindenki bűnös, csak az ártatlan, bégető birkanép nem! Jellegzetes magyar felelősséghárítási reflex! Bűnösök a zemberek, mert hittek egy mániákus hazudozónak, mert a saját szemük helyett a meséknek hittek.
    Akik gyűlölték Gyurcsányt, mert 6 %-al csökkentette a költségvetési hiányt, aki miatt egy kissé vissza kellett venni a túlfogyasztásból – és akik most lapítanak, amikor mások létfeltételét semmisítik meg, csak nehogy rájuk is sor kerüljön!
    Akinek egy szava sincs, az szar, és annyit is ér! Úgy is bánnak vele. A birka pedig csak nyírásra jó – meg pörköltnek. Akkor meg ne béééégessen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Ez a kubikos munkával való riogatás ráadásul nem is annyira magáról a munkáról, mint inkább a társadalom egy bizonyos rétegének teljes megalázásáról, semmibe vételéről szól. Orbán ellenzékben annyit emlegette a talicskázást, hogy úgy látszik rákapott, mint paksi szűz a nagy orrú legényre.
    Ami Kunfalvi Ágnest és Vadai Ágnest illeti , tényleg két igen okos talpraesett nő, de hát ennyivel van ennyi és ez nagyon kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. II.Rákóczi Ferenc

    Kedves Kunfalvi Ágnes!
    Nyíltan vallom, a fityesz szavazója voltam!!! Ez az a legnagyobb hiba és baj, amit Magyarország ellen valaha is elkövettem!!!
    Én szerényen csak annyit mondok, hogy mindenben igazat adok Önnek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos