Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megvan az influenza A elleni ’szuper antitest’ 2011. július 30. szombat 12:29 Forrás: OrientPress

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megvan az influenza A elleni 'szuper antitest'

A kutatóknak sikerült felfedezniük azt a ’szuper antitestet’, amely az influenza A vírus összes típusa ellen egyaránt hatékony. Ezzel a tudósok egy lépéssel közelebb kerültek az univerzális vakcina létrehozásához, amely az ígéretek szerint öt éven belül elkészülhet.

Egereken elvégzett kísérletek során fedezték fel a tudósok az új antitestet, amely az influenza A vírus összes változatát képes elpusztítani. A szakértők szerint az elkészült hatóanyag sürgősségi beavatkozások során is biztonsággal alkalmazható, ugyanakkor remélik, hogy az univerzális influenza elleni vakcina egyik összetevője is ez lehet majd – írja a Science Express.

Az FI6 nevű antitest egy olyan fehérjét, a hemagglutinint támadja, amely az influenza A minden típusának felszínén megtalálható. Az anyag az egerek esetében tökéletesen működött: az állatok túlélték még egy halálos adag H1N1 vírus beadását is abban az esetben, ha két napon belül megkapták az ellenszert.

A tudósok azonban elmondták: ez csupán egy antitest, nem pedig vakcina. Az oltóanya lényege ugyanis az, hogy ráveszi az ember szervezetét arra, hogy saját maga állítsa elő az antitesteket. Így az FI6 egyelőre megelőzésre nem, csakis kezelésre alkalmazható, arra viszont úgy tűnik, hogy teljesen megbízhatóan.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Alsóbb néprétegek képviselői is kaphatnak belőle , vagy nyugdíj-kinemfizetési meggondolásokból csakis azok , akik már érnek is valamit ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Az állatkísérletek hozzájárulnak az emberek egészségéhez, de amikor télen járom az erdőt-mezőt, és látom, hogy a vadgazdaság etetőinél nyalósó van kitéve a vadaknak, mindíg elkap a röhögőgörcs, és várom, hogy lecsapjon dr. Bubó és előcsörtessen a bozótból Ursula nővér, és feltegyenek egy 24 órás vérnyomásmérőt az aktuális Szarvasra vagy Vaddisznóra aki éppen jóizúzen nyalogatja a sót.
    Az vén-kecskék akolban telelnek. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Örülök ennek a hírnek! :)
    A főiskolán volt egy tanárom, aki azt mondta, szerinte a természetben minden
    betegségre megvan az orvosság, “csak” meg kell találni.

    Az eltelt évek folyamán magam is egyre inkább hiszem, hogy igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Animam:
    Kétségtelen.
    Lehet hogy kilóméter-hosszúságú vegyjelekkel leirható az a szer , de mindenképpen benn van a természetben.
    Vagy a gyógyszertár fiókjaiban , alkatrészileg.
    De aziscsak a természet része , mintahogyan a homok szilíciumjából fabriikált Athlon-processzor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Nagy felfedezés és sok profitot jelent a gyógyszeriparnak. Én egyébként nem ismerem az influenzát. rendszeresen fogyasztok ezüstkolloidot, és köztudott, hogy az ezüst a legjobb antivirális szer. A vírusok szeretik is mert negatív töltésű, így táplálékként azonosítják. A sejten belül megakadályozza a sejz szaporodását. Hozzáteszem, hogy az ezüstkolloid nem gyógyszer, Hatása pedig már az ókorban ismert volt. univerzális antibakteriális és antivirális szer, de ha ezt fogyasztjátok, mi lesz a gyógyszeriparral?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. A gyogyszeripar szelhamossab vagy annyira szelhamos mint a bankok, a marketing, az autodealer vagy az HR.
    Elmegyek a dokihoz , felir egy gyogyszert, amit kifizetek, beveszem es ha nem hasznal akkor megyek ujra amig meg nem gyogyuklok, vagy el nem patkolok. Ez nem szolgaltatas, a doki rajtam kiserletezik, vagyis az en koltsegemen tanul, szerzi a tapasztalatot. A gyogyszergyarak kifizettetik azt a gyogyszert ami esetleg nem javit hanem a mellekhatasok miatt ront az allapotomon. Vagyis nyer a doki, nyer a gyogyszergyar en meg fizetek fuggetlenul a szolgaltatas eredmenyetol. Mas “iparagban” az ugyfel kiverheti a balhet, van garancia, de az egeszsegugy es a gyogyszeripar nem ilyen. Megis szukseg van ra, de aki teheti inkabb eljen egeszsegesen. Mint mindenhol itt is jobb a megelozes…
    PL. az egyik legjobb gyogyszer volt az Aszpirin, de mivel mar nincs rajta jogdij, a gyogyszergyaraknak nem erdeke gyartani, helyette ott vannak az ujabb cuccok (Neurofen, Tylenol), amik ugyan nem jobbak + mellekhatas, de hatalmas bevetelt produkalnak. Megyeszer mondom : Eso elott kell a koponyeg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos