Ronai and Ronai
AMERIKAI

A monacói herceg is kimondta a boldogító igent 2011. július 2. szombat 9:10 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A monacói herceg is kimondta a boldogító igent

Monaco – II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstock dél-afrikai úszóbajnoknőt, aki így Monaco hercegnője lett.

A polgári esküvőt a hercegi palota tróntermében tartották. A szertartás Philippe Narmino, a monacói államtanács elnöke vezetésével zajlott, mintegy nyolcvan résztvevő – rokonok és állami méltóságok – jelenlétében.
A 33 éves Charlene és az 53 éves Albert herceg többször is egymásra mosolygott, majd Philippe Narmino kérdésére kimondták az igent, először Charlene, majd Albert. A hitvese mellett ülő herceg ezután megcsókolta a hercegnő jobb kezét.

Wittstock kék selyem zakót viselt nadrággal, amelyet a Chanel divatház tervezett a polgári esküvőre.
A hercegi pár egy speciálisan az alkalomra készített Montblanc aranytollal írta alá az esküvői anyakönyvet, majd a teremben összegyűlt rokonok – köztük Albert herceg testvérei, Caroline és Stéphanie hercegnő –, valamint a megjelent magas rangú állami méltóságok szeme láttára csókot váltott.

Bár Albert évtizedeken át Európa egyik legígéretesebb agglegénye volt, sokáig ellenállt a házasságnak. A laza adótörvényeiről és kaszinóiról ismert Monaco sok állampolgára már azt hitte, soha nem kötik be a fejét. A világoskék szemű és finom vonású Wittstockot gyakran hasonlítják Grace Kellyhez, Albert herceg édesanyjához.

A palota előtti téren több ezer monacói gyűlt össze, hogy egy pillantást vethessenek az ifjú párra, tapsolva, dél-afrikai és monacói zászlókat lengetve.

Péntek este Jean-Michel Jarre francia zenész ad lézerfények kísérte koncertet.

A frigy mindkét fél első házassága, bár Albert herceg beismerte, hogy két házasságon kívül született gyermek apja.

Az elmúlt napokban olyan sajtóhíresztelések láttak napvilágot, hogy egy harmadik törvénytelen gyermek is felbukkant, s a leendő hercegnő emiatt akarta az utolsó pillanatban lemondani a házasságot és visszautazni Dél-Afrikába.

A hercegi palota féltékenységből eredő csúnya híreszteléseknek minősítette a híreket. A feszültség akkor is érzékelhető volt, amikor Wittstockot a tévében arról kérdezték, akar-e saját gyereket.

„Szeretem a gyermekeket, és mindig akartam saját gyereket” – mondta a BFM televíziónak, Albert herceg mellett ülve, arcán feszült mosollyal.

A szombati egyházi esküvő vendégeinek listáján szerepel a spanyol, a svéd, a lesothói és a belga uralkodó, a francia, az izlandi, az ír, a libanoni, a máltai, a német és a magyar államfő, Franciaország leggazdagabb embere, szerepelnek híres operaénekesek, topmodellek, ott van a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke.

A hercegi palota díszudvarában tartott katolikus esküvőt  a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse alkotta díszvacsora követi. A pezsgőn és a dél-afrikai borokon kívül minden, amit felszolgálnak, Monaco körüli tíz kilométeres sugarú körből származik – mondta Ducasse egy interjúban.

Több mint száz újságírót akkreditáltak a világ minden részéből az ünnepségekre, amelyeket csütörtök este az Eagles Los Angeles-i együttes koncertje nyitott meg. A koncerten a herceg és Wittstock is megjelent, előbbi fekete öltönyben, menyasszonya pedig vállpánt nélküli fekete nadrágkosztümben.

Wittstock Zimbabwében született, de gyermekkorában a Dél-Afrikai Köztársaságba költözött, amelynek színeiben versenyzett a 2000-es sydney-i olimpián.

Albert 2000-ben találkozott vele egy monacói úszóversenyen. Wittstock ezután kezdett el rendszeresen megjelenni társasági rendezvényeken, és 2006-ban Monacóba költözött.

Albert 1985-től a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, és öt téli olimpián vett részt a monacói bobcsapat tagjaként.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
A monacói herceg is kimondta a boldogító igent, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Van ízlési Őfelségének…… :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Ezt nevezik Monacóban csóknak? Kis ország, kevés lakossággal. :-)
    Csukott száj, az orr oldalról egymáshoz dörzsölődik, a szemem én is becsuknám.
    Az a repülő jó ötlet volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Hát… az itteni esküvői és egyéb vehemens csókok után, megdöbbenve szemlélem a marokói csókát… izé, csókot. Nem vártam holmi látványos bővérű show-t a boldog férjtől, hogy megvadulva leteperje a csinos feleségét a tömeg előtt. De azt, hogy ország- világ előtt prezentálja, hogy milyen balf@*%sz, az már polgárháborút kiváltó ok lehet az országában. Képzelem, hogy szégyellhetik magukat az otthoni tiltott sexmunkásnők, amiért mélyen degradálja őket a rutin nélküli bemutatkozásuk. (Csak nehogy a magyar kollegájuk is csatlakozzanak az elitélő nyilatkozatukkal az ENSZ- hez, a párját ritkító aktus után!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bernie Eccleston lánya megházasodott 2011. augusztus 28. vasárnap | AN

Targoncás esküvői menet 2011. augusztus 9. kedd | AN

99 évesen nősült először 2011. június 24. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos