Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szegényeket sújtja a hamburgeradó 2011. június 27. hétfő 9:19 Forrás: AN, Klubrádió

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szegényeket sújtja a hamburgeradó

Budapest – Az Intézet a Demokratikus Alternatíváért becslése szerint 20 milliárd forint körüli bevétel várható a népegészségügyi termékdíjból, míg az erre vonatkozó fideszes egyéni indítvány már csak 15 milliárddal számol (a kormányzati becslés még 20 milliárd volt múlt héten). Különös, hogy a “névadó” hamburger, valamint a Csányi Sándor cégbirodalma által előállított és forgalmazott zsíros húskészítmények lekerültek a listáról.

Böcskei Balázs, az intézet vezetője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, a bevétel kapcsán kockázatot jelent a szereplők vártnál nagyobb mértékű és relatíve költségmentes alkalmazkodása, mivel számos termékcsoportnál az adó miatti jelentős drágulás a gyártókat és a fogyasztókat egyaránt arra ösztönzi, hogy kiváltsák a termékdíj-köteles élelmiszereket.

Csakhogy Böcskei Balázs szerint akik magas sótartalmú élelmiszereket vásárolják, azok sokkal rugalmatlanabb pénztárcájúak és magasabb áron is kénytelenek lesznek majd megvásárolni ugyanazokat a termékeket. Ezért a hamburgeradó a szegények adója lesz.

A termékdíjhoz további alkalmazkodási lehetőséget jelenthet a nem legális termékek forgalmának emelkedése – például áfa-csalás formájában. Emellett az árdifferenciával arányosan erősödhet a magánimport, különösen az országhatár közelében élőknél. Mindezek alapján jelentősebben is csökkenhet a termékdíj bevezetéséből származó adó-bevétel, az áfát is beleértve.

Az IDEA igazgatója úgy véli, a termékdíj-bevétel sokkal inkább jelent majd az egészségügynek juttatott többletforrást – például a bérek emelése érdekében –, mint a népegészségügyi helyzet (például prevenció általi) javításának eszközét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ismét egy parasztvakítás. A lényeg, hogy a nyolcmilló koldus magyarországa minél tökéletesebben ki legyen építve a fidesz és keresztényfasiszta szatelit banda izlése szerint!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. A fidesz kommunikációja már megint sikeresen elvakította a közvéleményt.
    Kezdetben arról szoltak a hírek, hogy a hanburgeradóként elhíresült adó kivetése az egészséges táplálkozás elősegítését, valamint az egészségügyi dolgozók béremelését szolgálja. Azzal lehet vitatkozni, hogy az adó kivetése szolgálja e az egészséges táplálkozást. Véleményem szerint nem. Az adó mértékének változásairól szóló hírek már alapvetően megkérdőjelezik az adó tervezett felhasználásának mikéntjét. A kommunikáció sikeresen elvetette annak magvát, hogy az adóbevételek nemes célt szolgálnak majd. De egyre több helyen hallani, hogy az adót nem csak az egészségtelen termékekre, hanem a cukormentes, édesítőkkel ízesített termékekre is kivetnék. Köztudott, hogy a mesterséges édesítők szokásos mértékű használata nem káros az egészségre, a cukorbetegek népes tábora fogyasztja éppen annak érdekében, hogy a bevitt szénhidrátmennyiséget csökkentsék. A fogyókúrázók körében is elterjedt az alacsony kalóritartalma miatt. Tehát ha az adót erre a termékkörre is kivetik, akkor teljesen ellentétes a kommunikált cél a valósággal. Tehát megfigyelhető, az a módszer, ( mint más területen is ) hogy a költsévetési bevételek növelése érdekében nem egy árfogó áremelkedésről beszélnek,( mert a közvélemény ezt nehezen nyelné le) hanem a szalámi taktika alkalmazásával felszeletelik az egészet (pl. áremelkedést) és adagokban csöpögtetve nyeletik le az emberekkel nehogy megülje a gyomrukat a sok megszorítás. Mindezt úgy teszik, hogy a közvéleményben együttérzést véltson ki mindaz amit a költségvetési bevételek növelése érdekében tenni akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. hááááát, ahogyan szoktam mondani, a sóhiánynak azért utána olvasnék, nem kicsit,- nagyon !!!…. ne bulvárban olvass utána, hanem élettani könyvekben.
    Azt tartja a mondás, hogy: A vén kecske is megnyalja a sót.
    …. és gondolod? hogy ott áll mellette 3 kardiológus, akik ráteszik a 24 órás vérnyomásmérőt???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Napersze..
    Lehetett volna egyszerüen ” élelmiszeráremelésnek ” nevezni , dehát az kínos lett volna.
    Pláne hogy nem indokolja semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Ki mást sújtana, mint a szegényeket? Akinek nincs semmije, az annyit is ér, ezért még azt a maradék keveset is el kell venni tőle. Hozzá kell szoktatni az embereket a kínai munkamorálhoz – egy tál rizsért 12 óra robot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Nem kell szelektálni,mert minden a szegényeket sújtja…
    Főleg a szegénység.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. ..és hogy véletlenül pont Csányi cégét nem érinti. Ez alól hogy bujtathatták ki? Magas só és zsírtartalom, füstölés; valszeg ezt is úgy ‘vajazták’ mint a mnyp pénzeket.
    Én így tiltakozom: nem veszek Csányi tulajdonú termékeket: pick, mizó , teleki borok, soha nem vásárolok cba-ban- pláne amennyi aceton elfogy ott a szavidő korrigálásra az már önmagában megér egy tiltakozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. FIZESSENEK A SZEGÉNYEK !………../ Karinthy F. : Így irtok ti c. müvéből . /
    Ennek maimagyar viszonyokra alkalmazott ferdítése általam :
    ” Fizessenek az éhesek ”
    ( Akinek sok a pénze , azugyebár nemszokott éhes lenn.Mert beül pl. a Savoyba és kihozat vacsorára egy jó kis villásreggelit.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Btag:
    A Kormány felszabadított 2000 Tonna cukrot hogy megtörje az áremelkedést.
    Azt a CBA és a Coop áruházlánca kapja , értékesítésre ( ! ) 275 Forintos áron.
    -
    A hír hallatán betértem a TESCO -ba , venni kenyeret meg tejet.
    ( Kenyér kilója 110 Forint volt tejé meg másik 110 )
    És csodák csodája :
    Ott volt AKCIÓS cukor , 285 Forintos áron.
    Azt nem értem miképpen akarnak ezek a morzsányi kis magyar ” áruházláncok ” konkurálni egy olyan céggel ( Akár állami segédlettel is ) mint a TESCO . Akinek szerete Európában vannak valódi áruházláncai és termékeket gyártat. ( Még Kínában is , de azok ellenőrzött jó árúk , ha meg bedöglik másfél perc alatt visszadják az árát , egy éven belül….a legmegdöbbentőbb nekem az hogy megse nézik a Vevőszolgálaton hogy benne van e a dobozában a ketyere ! ! !
    Namármost a minap vettem a helyi Coopban kettő tejet , 225 Forintos árban mert nem volt türelmem bemenni Pestre , a TESCO .-ba. Kettőből 1 büdös volt , 1 meg savanyú !
    Öt év óta , a TESCO .-ból ( ahonnan ötösével hozom a tejet , ) jó ha három savanyú volt. Azokból is lehetett aludtejet csinálni. Nemúgy a COOP tejéből .Mikor megalvadt , cirka 15 százalék vált olyan fehér izévé , amit megenni nemlehetett annyira szar volt az íze..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Ki az a félnótás, aki Orbánról feltételezi, hogy a szegényeknek is jót akar? A választás előtt biztos voltak ilyenek, de hol van már a tavalyi hó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. És mégis támogatják elvakultan.
    Mert jól adminisztrálja magát.
    Szép szó kell a népnek , jelenlegi stádiumban.
    ( Később meg már késő lessz mert kialakul a rendőrállam )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Btag!
    Pontosan ugyanúgy bújtak ki, mint ahogy 1 éve a bankadó alól a Járai Zsigmond meg a Waberer György féle biztosítók …
    Mert a törvénybe utólag (nyilván egyéni képviselői indítványra) “véletlenül” bekerült egy olyan passzus, ami pontosan és csak őket vette ki…
    Rusnya, gyanakvó lelkem persze egyből azt sugallta, nem JZs volt-e a képviselő monogrammja ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Még egy intézkedés, ami a szegény embereket érínti, kik járnak jól? Gazdagék! Ez már jó 20 éve, kissebb nagyobb döccenőkkel, de így van szép hazánkban. De mi a fránya fene van a Hamburgerekkel, CheaseBurgerekkel, a Subway remekekkel, és még sorolhatnám azokat a gyorsételeket, amiktől évek múltával, a ,,Nagy Testvér” az álma megteremtése közben felnőtt, és megevett , majd mindenféle bélbetegségek és gyomorpanaszok közepette, emészti fel az USA egészségügyi számláját! Éltem kint elég időt, de talán 3-4 alkalommal ha ettem valamit, és 20 dolcsiért még csak jól sem laktam! Ami ezt az intézkedést érinti, ez megint csak a pénzlehúzásról szól, semmi érdemleges, tudatos, vagy segítő szándék nincs mögötte. Ami az egészségügyet érinti, semmit sem fog látni a ,,bevételi plusszból”, mint ahogy eddig sem, nincs pénz, menekülnek az orvosok az ápolók. Azt, hogy kik és miket gyártanak, az egy dolog, a másik pedig a lakosság és a tudatosság. Ez viszont hiányzik, évszázados beidegződéseket nehéz megváltoztatni, és ez nem is igazán pénz kérdés. Mert ha a Német vagy Amerikai vásárló tud kérni a pultnál, 100 gramm szalámit, vagy 3 szelet T-Bone steake-et, akkor itt is meg lehet szokni azt, hogy keveset veszünk, de jobb minőséget. Persze a Kormány süsse le a szemét ezért a nem túl népszerű intézkedéséért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Csak éppen eszembe jutott egy orosz közmondás: ne egyél, ne igyál és ne is dohányozzál, így egészségesen halsz majd meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Husz János Puszita

    Csak szólok, még 262 tagra van szüksége az AN-nak hogy fennmaradjon. Ez az a hely, ahonnan biztosan nem fogják kiadni a kommentelők adatait és amit nem tudnak büntetésekkel sakkban tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. A NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM Vezénylő tábornoka a rá szavazó kisembereket NAGY ARÁNYÚ, AZONNALI ADÓCSÖKKENTÉS programjával tévesztette meg.
    Az egészség fontos, de az egészségügy átalakításával kapcsolatban napvilágra került elképzelések is arra utalnak, hogy az új szabályokkal a tehetős emberek fognak jobban járni, az ő privilégiumuk lesz az egészséghez, illetve a gyógyulás elsőbbségéhez való jog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Ebből a pénzből semmit sem fogunk látni! Kit érdekel, hogy egészségesen táplálkozunk -e? Lényeg az árak emelése! Ideológia csak már nem hiszünk nektek! Mindenki átlát a szitán.Nem vagyunk annyira hülyék, mint amilyennek Orbán szeretné! Egyébként meg felnőtt gondolkodó emberként hadd döntsem el én, hogy mit eszek.És mit akar még meghatározni? Mit ehetünk, mit gondoljunk, hány gyerekünk legyen estleg a hitvesi ágyba nem akar megfigyelőket küldeni? A z egész annyira röhejes, de ugyanakkor tragikus is! Minimálbérből milyen egészséges ételekre telik Orbán ” Úr “?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos