Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az amerikai netvilág Izrael mellett áll 2011. June 1. Wednesday 19:45 | AN Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az amerikai netvilág Izrael mellett áll

Washington – Több tízezer blog és több százezer facebookos és twitteres poszt elemzése arra enged következtetni, hogy Barack Obama elnök megosztási terve növelte az amerikai internetezők körében Izrael támogatottságát.

A Pew Research Center for the People and the Press kutatóközpont megállapítása szerint az internetes közmédia világában minden Izrael-ellenes posztra három Izrael-párti bejegyzés vagy egyéb megnyilvánulás jut.

A felmérés hét napon át tartott; 48 ezer blogot és 430 ezer facebookos és twitteres posztot érintett. Az eredmény szerint az Egyesült Államok-beli internetes közmédia szereplői 55 %-ban támogatják Izraelt és utasítják el Obama azon elképzelését, hogy a zsidó állam vonuljon vissza az 1967. évi tűzszüneti vonalakra. A palesztin állam létrehozatalát mindösszesen 19 % támogatja, 27 % nem foglal állást a konfliktus ügyében.

A Facebook- és a Twitter-felhasználók hatvan százaléka kiáll Izrael mellett, húsz százalék a palesztinokat pártolja és további húsz százalék helyezkedik semleges álláspontra.

A Pew megállapítása szerint az internetes közmédia felhasználóit javarészt ingerli az Obama-javaslat, amit „Izrael busz alá lökésének”, a „zsidó állam hátbaszúrásának” tartanak.

A palesztinokat támogató kisebbség szerint Izrael az Egyesült Államok támogatásával tart megszállva területeket; ők sem elégedettek azonban az amerikai elnökkel, aki szerintük nem kellő mértékben támogatja a palesztinok „gyarmatosítás elleni küzdelmét”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Az amerikai netvilág Izrael mellett áll, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. ..végre valami jó hír a mai napon!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. BS”D Shalom!Velemenyem,a kovetkezo:Szerintem mindenki soprogessen a sajat maga portajan.En,mint egy magyar szarmazasu vallasos zsido,aki Izraelben el azzal foglalkozom,amivel velemenyem szerint minden zsidonak foglalkoznia kene:gyakorlom a vallasomat.Ha valami ujat szeretnek tudni,csak kinyitom a Tanjat.Es legfokeppen nem foglalkozom az amerikai allamfovel,se az amerikai neppel.Tisztelettel:gavriel770

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. “gyarmatosítás” pffff…. mindenhol vannak agyhalott antiszemiták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  4. Amerika támogatása nélkül már nem létezne a Dunántúl méretű Izrael.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  5. ÉS az anti-szemiták és Izrael ellenesek nagy része pedig össze esküvés elméletekből táplálkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Az eredmény tetszik,de a felmérés kivitele kíváncsivá tesz hogyan csinálták. ;)
    Igen rövid idő alatt túl sok blogot, posztot elemeztek,talán különleges módszerekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Ja, ja, dodeskaden és az a Dunántúl méretű Izrael többet termel, mint az a nagyobb Magyarország, pedig kevesebb vízzel rendelkezik, viszont dolgoznak.Ellátják az öregeiket, tanítják a gyerekeiket. Dolgoznak.
    Na ezt a szót kellene lefordítani palesztín nyelvre és értelmeztetni velük.
    Csak a palesztín nyelvben ez a szó alighanem ismeretlen. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Gonoszka, én dolgoztam palesztinekkel, volt amelyik a házába is meghívott, kajaidőben rohant csinálni a kávét. Fél évig semmi bajom nem volt vele. Aztán egy napon úgy gondolta, hogy felülértékelheti a terveimet, amíg távol voltam levágta amit csináltam és újat csinált helyette. Mondjuk ez 20 éve volt, de azonnal üzentem a kablán biperére és fél órán belül már ott sem volt. Tudnának dolgozni, de nem lehet megbízni bennük. Ha legalább lenne egy piros lámpa a fejükön, hogy tudni lehessen, hogy mikor borul el az agyuk….de sajnos nins :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Gavriel:

    “…azzal foglalkozom,amivel velemenyem szerint minden zsidonak foglalkoznia kene:gyakorlom a vallasomat.Ha valami ujat szeretnek tudni,csak kinyitom a Tanjat…”

    - OK, nyilván, mert a kulturátok folytonosságát részben ez biztosítja.

    De azért a CAHALnak is van ehhez valamennyi köze, nem?

    Pusztán imával, elmélkedéssel még egy háborút, egy ütközetet sem nyertetek meg, a világ jelenleg 4. legerősebb hadseregével (a tietekkel, :) ) viszont már igen.

    Maradjon is így, ha már az iszlamisták számára az egyetlen járható út továbbra is az ember alatti erőszak, és a “béke Izraellel” továbbra sem létezik az arab- iszlám gondolkodásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. gavriel770,

    shalom gam l’ha!

    Azt mondod, vallásos zsidó vagy és azzal foglalkozol, amivel minden zsidónak foglalkoznia kéne. Vagyis tanulmányozod a Tórát.
    Ezzel szemben én, mint szintén vallásos zsidó azt mondom erre, hogy rosszul értelmezed a tanachi szöveget.
    Most, pár nappal Savuot előtt elgondolkozhatnál azon, mit is takar a “Tora és avoda” kifejezés! Tóra és munka, a kettő együtt alkotja az egészet. Márpedig a munka fogalmába az is bele tartozik, hogy amíg Te csak a Tóra tanulmányozásával foglalkozol, addig a zsidóság egy másik, nagyobb része ezt össze tudja egyeztetni a munkával, amibe bele tartozik az is, hogy az újonnan megszerzett hazát, a zsidó államot nem csak építjük, szépítjük, gazdaggá tgzük, de ha kell, meg is védjük.
    Hag Savuot szaméah!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. dodeskaden,

    “Amerika támogatása nélkül már nem létezne a Dunántúl méretű Izrael.”

    Amikor az érv elfogy, minden Izrael “szakértő” bedobja ezt a szöveget.
    Bontsuk ketté az amerikai támogatást:
    1. Állami támogatás, ami az USA költségvetésében a kiadás és bevétel rovatban egyaránt szerepel. Ez magyarul annyit jelent, hogy az amerikai költségvetésben szereplő “támogatás”-i összeg csak és kizárólag az USA-ban költhető el!
    2. Amerikai zsidó közösségek, vagy egyes személyek támogatása a szolidaritás kifejezése. Magyarra fordítva, akik nem vesznek részt személyesen az ország építésében, védelmében, így járulnak hozzá a költségekhez. Ehhez viszont Amerikának, mint államnak semmi köze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. dodeskaden:

    “…Amerika támogatása nélkül már nem létezne Izrael…”

    - WTF??????

    Miért, mit gondolsz, mi van?
    Kapnak a zsidókok a zusákoktól egy halom pézt, amit elültetnek, és abból kinőnek a Hi- Tech installációk, városok, gyárak, felhőkarcolók?

    Vagy, a tankokban és repülőkben péz ül, nem pedig kitűnően képőzett izraeli katonák?

    Vagy, hogy kizárólag a zusákok pénzéből él Izrael?

    Jó, akkor figyelj jól.

    Izrael éves GDP- je mostani árfolyamon számítva 210 milliárd dollár felett van (forrás: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/is.html), ami qrva nagy összeg. Ez rtöbbnyire úgy jön össze nekik, hogy :

    1, lényegében mindenben csúcsminőséget gyártanak, legyen az számítástechnikaik eszköz, szoftver, ipari gépek, fegyverek, agrártermékek, stb. Na, ezeket exportálják, és már az exporttevékenységből is eleve dög dok pénzük van.

    2, Nem tudunk olyan tudományágat mondani, amiben Izrael ne volna vilgelső. A szellemi kapacitás is tőke. Kuatás- fejlesztés, külföldiek számára is, stb.

    3, Adók, vámok.

    Eddig OK?

    Tovább:

    - Az USA által adott pénz évente összesen 4 milliárd dollár, ez egyébként katonai segély néven fut.
    Ami tényleg jókora összeg, csakhogy nézd meg, ez mennyi a GDP- hez képest. Ha ehhez nem jutna hozzá Izrael, attól még messze nem rogyna meg.
    Ezt az összeget ráadásul nem költhetik el csak úgy, mert – ha jól tudom, de szerintem jól tudom – 80 %- át amerikai (csúcsminőségű) fegyverek vásárlására kell fordítani, a maradék pedig megy katonai célú kutatás- fejlesztésre.
    Mindezt egy erre a célra kijelölt államközi bizottság felügyeli.

    Izrael az 1956- os sinai hadjáratot leszámítva az összes eddigi háborúját, és egyéb fegyveres konfliktusát EGYEDÜL vívta meg, szóval, semmiféle amerikai (vagy egyéb) beavatkozás nem volt.
    A korábbi amerikai fegyverszállításokat két okból nem lehet “beavatkozásnak” tekinteni:

    1, Az ellenségnek, vagyis, az iszlamista diktatúráknak a szovjet- bolsevik blokk nagyságrendekkel több fegyvert száállított, mint a nyugatiak Izraelnek bármikor.

    2, Azokat a fegyvereket izraeliek kezelték, a tankokat, repülőket izraeliek vezették, a harctéren izraeli katonák ütötték ki a sz***rt is az iszlamistákból, minden alkalommal.

    Ráadás:

    - Izrael szárazföldi haderejének immár gyakorlatilag a100 %- a hazai gyártmányú.
    A légierő gépei ugyan amerikai gépek, DE akkor is, azokaz megint csak izraeli pilóták vezetik.
    Izrael azért nem fejleszt saját repülőket, mert olcsóbban kijönnek, ha amerikai gépeket vesznek, ahogy arról a KIZÁRÓLAG PÉNZÜGYI OKOKBÓL leállított LAVI- project esete mutatta.

    Nnnna.

    Mindezt figyelembe véve, még mindig azt hallucinálod, hogy “…Izrael sehol nem lenne az USA nélkül…blablabla- háphápháp…”???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Dodeskaden, ez akkora butaság, mintha azt mondanád, hogy Pakisztán nem létezne a mostani monstre amerikai segély nélkül.

    Megjegyzem, Izrael a hatvanas évek második feléig egy buznyákot nem kapott Amerikától. Még a 67-es háborút is francia fegyverekkel csinálták végig. Nixon azután kezdett bennük gondolkodni. 1948-at, 1956-ot, 1967-et egy fillér katonai segély nélkül csinálták végig. És úgy, hogy a nulláról az 1948-ban alapított állam 1965-re elérte az amerikai GDP felét,

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Lehár, az avoda, az az ima, úgyhogy, bocsi, de nem igazán feleltél meg Gavrielnek.
    Ugyanis: al slosa dvarim omed haolam, al hatora, alhaavoda veal gmilut haszadim.
    Ezt kívánja tőlünk a KB”H.
    Azaz Tóra-tanulás, ima és jótékonyság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Én szóltam,

    A szöveget szorosan értelmezve igazad van. Ha azonban azt mondom, – márpedig én vallom – hogy a Tóra örök, aminek szava igaz volt tegnap, igaz ma és igaz lesz holnap is – akkor a szövegét a kornak megfelelően kellene értelmezni.
    Egyébként az ima és a tényleges munka nem egymást kizáró fogalmak, sőt egymást erősítők.
    Ha Gavriel nem egy Izraelben élő zsidó lenne, szóba sem hoztam volna.

    Természetesen hosszasan lehetne boncolgatni, hogy amennyiben az ima=avoda, akkor nem mükce-e szombaton… A zsidó pilpulnak azonban nem hiszem, hogy itt lenne a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Dodeskaden:
    Azzé mert maga nem lát kedvelt CBA áruházlánának plcain Made in Izrael feliratú akármiket , attól még Izrael dolgozik :
    Nemzetközileg elismert ermékeinek szűk keresztmetszete :
    Fegyverzetek. Páncélosok. Vadászrepülőgépek. Harctéri elektronikák. Nehéz katonai elektronikus berendezések. Rakéták és rakétacélbajuttató eszközök.
    Hát csak dióhékban.
    ( Ha valaki vérszomjas vadakkal van körbevéve , jobb ha sorozatban gyártja a bunkósbotokat. És ha már úgyis gyártja akkor el is ad belőle. Jópénzért. PErsze nem az ősembereknek , azok ugysem tudnának mire menni ezekkel. )
    Jaaa… mégcsak annyit : Izrael az első mesterséges holdját , saját hordozóval valamikor 1999.-ben állította pályára….csak úgy mondom..semmi jelentősége nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Félni, és félni hagyni 2013. November 3. Sunday

Farkas Flórián tud írni 2013. October 16. Wednesday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos