Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hozzátartozókat dühíti az emlékmúzeum beléptidíja 2011. június 23. csütörtök 19:21 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A hozzátartozókat dühíti az emlékmúzeum beléptidíja

New York – A 2001. szeptember 11-i terrortámadások során meggyilkolt emberek hozzátartozói felháborodásukat fejezték ki amiatt az elképzelés miatt, hogy belépődíjat szednek majd a World Trade Center lerombolt tornyai helyén épülő emlékmúzeumban.

Joe Daniels, a National September 11 Memorial and Museum elnöke New York város tanácsnokaival közölte, hogy terveik szerint a belépő húsz-huszonöt dollár között lesz. Álláspontja szerint a múzeumnak szüksége van erre a bevételre a működtetéséhez, amely tekintélyes summára, évi 50-60 millió dollárra rúg majd. A múzeum emlékrészlegébe mindenki számára díjtalan lesz a belépés.

„Ez nem a Metropolitan Szépművészeti Múzeum. Emlékhelynek szánták”, jelentette ki a New York-i tűzoltóság volt helyettes parancsnoka, Jim Riches, akineka fia – szintén lánglovag – odaveszett a terrortámadásban. „Szerintem ez nagyon durva.”

Sally Regenhard, aki huszonnyolc éves fiát, Christiant veszítette el az iszlamisták által végrehajtott tömegmészárlásban, úgy vélekedik, a múzeum túlbecsüli a működési költségeket. „Egyszerű és szép emlékhelyet akartunk”, mondta. „S most itt van valami, amit a családok sohasem kértek.”

A múzeum számít a magánadományokra is, jelenleg a szövetségi pénzverde emlékplakettjét lehet megvásárolni 56,95-ért, amiből tíz dollár a létesítménynek jut.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Felrobbantási kegyeleti business …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ismét a WTC a legmagasabb 2012. május 1. kedd | AN

Halálra ítélhetik 9/11 kitervelőjét 2012. április 4. szerda | AN

Szaúd-Arábia és 9/11 2012. március 2. péntek | AN

A NYPD szükség esetén repülőt is lelőhet 2011. szeptember 26. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos