Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zenész Haiti új elnöke 2011. április 5. kedd 11:52 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zenész Haiti új elnöke

Port-au-Prince – Michel Martelly énekes legyőzte Mirlande Manigat, egykori first ladyt a haiti elnökválasztás előzetes eredményei szerint.

A haiti választási bizottság szóvivőjének közlése szerint Martelly a szavazatok 67,57 %-át gyűjtötte be, így ő lett a karibi ország új államfője.

Martelly, akinek semmiféle kormányzati vagy politikai tapasztalata nincs, azzal nyerte el a választók többségének szimpátiáját, hogy kemény retorikával ostorozta az előző kormányzatok korruptságát. Egyúttal arra is ígéretet tett, hogy a kardinális változtatásoknak köszönhetően egy újfajta szemléletmód következik az állami vezetés szintjén.

Az 50 éves, a közönséggel jól bánó, megnyerő modorú Martelly kihívója a technokrata, tapasztalt korábbi felsőházi képviselő és jogászprofesszor, a 70 éves Manigat volt. Az afrikai és latin ritmusokat ötvöző Konpa fesztiválzenekar énekese azonban sokkal jobban tetszett a földrengés által is sújtott, rendkívül szegény karibi ország lakóinak.

A végleges eredmények nagyjából másfél hét múlva, április 16-ra várhatóak, addig lehet ugyanis panaszt tenni a választási bizottságnál. Az előzetes eredmények így is késtek az állítólagos csalások kivizsgálása miatt, így félő volt, hogy a türelmetlen szavazópolgárok erőszakos cselekedetekre ragadtatják magukat – miként már nem egyszer a kis szigetország történelme során. Végül ez szerencsére nem történt meg, csak békés tüntetések voltak.

A fővárosban ENSZ-katonák felügyelnek a rendre, miközben ha lassan is, de zajlik az újjáépítés, a tavaly év eleji földrengés okozta károk helyreállítása. Néhány üzlet még az eredmények közzététele előtt bedeszkázta kirakatait, illetve hazaküldte alkalmazottait, félve az utcai megmozdulásoktól. Eddig azonban ilyesmiről nem érkeztek hírek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. végül is Reagan meg színész volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Vudu rítussal gyújtotta fel gyerekét 2011. május 19. csütörtök | AN

Rálőttek Wyclef Jean-re 2011. március 21. hétfő | AN

Dúl a kolerajárvány Haitin 2011. február 15. kedd | MTI-AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos