Ronai and Ronai
AMERIKAI

A fejlődés időzónája 2011. április 2. szombat 12:04 | AN Forrás: The Australian

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A fejlődés időzónája

Stop! és fontoljuk csak meg a következőt! Az elkövetkező 20 évben csak Kína 50,000 felhőkarcolót készül építeni – derül ki a McKinsey vállalati tanácsadó becsléséből.

Az adat a nemrégen megrendezett ’In the Zone’ konferencián hangzott el a Nyugat-Ausztráliai Egyetemen. A konferencián kiemelt helyen foglalkoztak azzal a gazdasági realitással, miszerint Nyugat-Ausztrália része annak a régiónak, mely az előttünk álló évtized gazdasági növekedését meghatározza majd.

Az Ausztráliát is magában foglaló időzónában él a világ népességének 70 százaléka, valamint itt tervezik kivitelezni a legtöbb fejlesztést a közeljövőben. A közölt adatokat más szemszögből is értelmezhetjük: 2,500 felhőkarcoló évente több mint 200-at jelent havonta, ami hetekre lebontva 50 felhőkarcoló minden egyes héten.

A felhőkarcoló alatt értendő minden 80 méternél magasabb épület. Ez még egy 1.2 milliárd lakosú Kína méretű ország számára is hihetetlen teljesítménynek tűnhet.

Ilyen méretű növekedési tervek mellett nem csoda, ha a vasérc ára az egekben van, és a vasérc miatt Ausztrália gazdasági növekedése is Kínához van kötve, hiszen az ország egyik vezető iparága, az acélgyártás a vasérccel dolgozik.

Másodsorban az is jó kérdés, hogy ilyen sebességű növekedés mellett hogyan akarja a világ megállítani a klímaváltozást?

Az ’50,0000 felhőkarcoló 20 év alatt’ tervezet csupán Kína terve. Ott van még a többi fejlődő piac, és India is, amelyről a szakértők úgy vélik, hogy India fejlődési terve még Kínáét is túlszárnyalhatja.

Ezek szerint a jövőben számíthatunk arra, hogy a vasérc és szén felhasználása a végsőkig megemelkedik. Ezen kívül, mivel minden épülő felhőkarcolónak szüksége lesz elketromos áramra és fűtésre, az energiaforrások kiaknázása fontos probléma lesz.

bár a megújuló erőforrások irányába történő lépések folytatódnak, a szakemberek szerint előre nem lehet megjósolni, hogy mikor jön el az idő, amikor a szél- és napenergia képes lesz egészében ellátni a városokat. Ez azt jelenti, hogy az emberiség a fejlődés ütemével tovább szennyezi az atmoszférát.

A társadalmaknak a kutatásra és fejlesztésre irányuló törekvéseket kellene támogatniuk : például egy versenyképes adórendszer, mely támogatja a vállalkozókat; oktatási forradalom, mely túlmutat a hagyományos oktatáson; több finanszírozási forrás biztosítása kutató egyetemek számára; az állam minél kisebb beleszólással rendelkezzen a magánszférában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

70 év házasság után ölte meg 98 éves férjét 2011. április 3. vasárnap | FH

Csodálatos India 2011. április 1. péntek

India népessége meghaladta az 1,2 milliárdot 2011. március 31. csütörtök | AN/BBC

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos