Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szégyenkezve nyomják majd az igen gombot 2011. április 17. vasárnap 11:44 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szégyenkezve nyomják majd az igen gombot

Budapest – Bár több mezei fideszes képviselő a legszívesebben már hagyná a fenébe az új alkotmányt, az összefogásnak hazudott félelem nyilván megakadályozza őket abban, hogy ellentmondjanak Orbán Viktornak és köreinek.

Ebben a helyzetben valószínűleg csak szimbolikus jelentőséggel bír, hogy  Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja azt kéri a Fidesz és KDNP országgyűlési képviselőitől: a hétfői parlamenti szavazáson ne fogadják el az új alkotmányt.

A szocialista politikus vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a jövő generációja, a fiatalok nevében levélben fordult a kormánypárti képviselőkhöz.

Szavai szerint tiltakozni akarnak az ellen, hogy az új alaptörvényben csak egy értékrendet deklarálnak, illetve hogy az alkotmányban részletekbe menően rögzítenek egy olyan adó-, család- és nyugdíjpolitikát, amely elveszi a fiataloktól – és “gyakorlatilag megváltoztathatatlanná teszi” – a jövőt.

Kunhalmi Ágnes szerint ugyanis a jogszabály “megváltoztathatatlan és működésképtelen” szabályrendszereket rögzít.

“Aki ezt az alkotmányt ebben a formában megszavazza, az az együttműködés helyett a diktátumokat, a változásokhoz való alkalmazkodás helyett a merev elzárkózást, a jövő helyett a betonba öntött jelent szavazza meg” – idézett leveléből a politikus.

Az MSZP elnökségi tagja hangot adott annak a véleményének is, hogy a fideszes és kereszténydemokrata képviselők “soha nem fogják lemosni magukról”, hogy ezt a “kirekesztő és antidemokratikus alkotmányt” megszavazták. Szerinte a kormánypárti politikusok “szégyellni fogják még a percet is, amikor a parlamentben holnap az igen gombot megnyomják”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
Szégyenkezve nyomják majd az igen gombot, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. “Bár több mezei fideszes képviselő a legszívesebben már hagyná a fenébe az új alkotmányt…” Ennek a megállapításnak mi az alapja?
    Bár gondolom, hogy lehet igazság tartalma, de nem tudom, hogy valóban van-e, és ha igen, akkor milyen arányban olyan fideszes képviselő, akik nem akarják elfogadni az új alkotmányt. Az biztos, hogy senki nem mer nemmel szavazni, mert akkor biztos lehet a leváltásában, ellehetetlenítésében, kizárásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  2. Szégyenkezve talán, de buzgón nyomják az igen gombot, holott – állítom – a tákolmány tervezetének szövegét nem is ismerik, vagy, ha igen, nem gondolnak arra, mi rejlik a szavak mögött! Megbízható, névtelen, szürke hangyácskák, dolgozzatok csak a morzsáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. nemcsak nyomni fognak, de ha jól tudom, egyenként alá is írjnak majd, hogy ezzel is igazolják az utókornak, mekkora óriási közmegegyezés eredménye volt az a dicsú papír (nyilván nem a pártot fogják nevük után írni, hanem a városok nevét, ahonnan be lettek szervezve a kétharmados dalárdába).
    nos, az az érzésem, ezt a névsort még sokáig fogjuk emlegetni, ők pedig még annál is tovább megemlegetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Nem hiszem, hogy a gombot nyomók között akadna szégyenkező.
    Miért is szégyenkezne?
    A vezír, meg az alvezírek megmondták a tutit, azok pedig tudják!
    Így aztán a gombnyomónak semmi szégyenkezni valója nincsen.
    Egy szorgos feladata van: vigyázni arra, hogy az „igen” gombot nyomja meg!
    Szegényre, rászakadna az ég, ha véletlenül tévedne.
    Mit szólna ahhoz a vezír?
    Meg az alvezírek?
    Meg a társak?
    Ekkora szégyent elviselni?
    Inkább leugrik a Tajgetoszról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Nem hiszem, hogy a jobboldal mai parlamenti képviselőiben egy szemernyi szégyenérzet (kétely) lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. A Kárpátmedence szégyenteljes, korcs, klerikákálfasiszta, Szállasi ivadékai abban reménykednek,hogy paranoid főnökük nem őket taszítja a disznószaros semmibe, mikor a leghűségesebb 200 fős szavazó-szervilis gépezetét kiválasztja, beléjük helyezi fenséges bizalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Lehet ,hogy szégyenkeznek ,de hirtelen a jó zsíros állásokra ,a kiváló fizetésre gondolnak, és már is elmúlik ez az érzés .Mert ,mint tudjátok : van az a pénz !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Semmi gond, pontosan tudni fogjuk, ki nyomott igen a parlamentben.

    Ahogy tegnap mondta Gyurcsány Ferenc:

    “Tudnia kell azoknak az ügyészeknek, akik nem a dolgukat teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy ebben nem lesz bocsánat.
    Tudniuk kell azoknak az újságíróknak, akiknek a köztelevízióban, a közmédiában kellene szolgálniuk hitelesen tájékoztatni az országot és nem ezt teszik, hanem pártmegbízatást teljesítenek, hogy nekik nem fogunk megbocsátani.
    Tudnia kell … Tudnia kell azoknak a nagyköveteknek, akik nem a Magyar Köztársaságot képviselik a világban, hanem a Fidesz pártutasításai alapján próbálják meg Magyarország egyik felét, azt a felét, amit mi képviselünk, lehetetlen helyzetbe hozni és rossz hírünket kelteni a világban, nem lesz bocsánat. Nem lesz bocsánat, mert megszegték azt az esküt, ami alapján munkájukat végezni kellene”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Tévedés, szégyent csak az érezhet, aki hallgat a lelkiismeretére. Ők már rég eladták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Hiaba, akinek belefurodott a feje a farba, annak most mar nyalni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Remélem megmarad az utókornak, kiknek “köszönhetjük” ezt a szégyenteljes firkálmányt. Ahogy elnéztem időnként az általános vitát, a régi kádári parlamenti napok köszöntek vissza. De legalább annyi vér lett volna a pucájukban, hogy a kormányzó párt megadja a módját, és hiánytalanul részt vesz a vitán minden képviselőjük, komolyan veszi legalább saját magát,”az ünnepi alkotmányozást”egyöntetűen, és ünnepi módon végig képviselik magukat… Akkor legalább tiszteletem volna őket “balga küldetéstudatúak”- ként. De itt mutatkozott meg igazán, hogy ez lejátszott meccs, hogy röhögnek a markukban, hogy ezt is megtehetik. Ne felejtsük el többé soha, kik tették tönkre ezt az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Bocsánat, tiszteltem volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Nem lehet indulatból írni…képviseltetik magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Hu, Szabó Timi, Te még nálam is keményebb csajszi vagy! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Ezeket hívja a köznyelv szűz kurváknak. Szórakozni is, meg szűznek is maradni egyszerre nem megy. Felnőt, ivarérett, döntésképes egyedek. Választaniuk kell a tisztesség és az örök szégyen között, ami az utódaikat is be fogja sározni. Megéri még így is? Rövidesen kiderül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Most hallgatom a tévében , hogy mi minden van az új alkotmányban.Például a jövő nemzedékének védelme.Lesz egyáltalán jövő nemzedék? Vagy lassú éhhalálra vagyunk ítélve?És akkor a legnagyobb gondjuk mi legyen az üdülési csekk helyett? Ki kap ilyet? Biztos nem a minimálbéres melósok töltik meg Húsvétkor a velness szállodákat. Szóval az ember zsebében kinyílik a bicska. Remélem igaza lesz az LMP-nek, és valóban gyorsan bukni fog ez a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Egy (IGEN) gombnyomásra megváltozik az életünk. :(( A gombnyomásra “ítélt” seggnyalók, a mai napot másssal sem töltöttél, mint otthon a konyhába gyakorolták, hogy holnap nehogy elvétsék és véletlen a NEM-et nyomják meg. az asszonyok meg a t.képviselők lelkiismeretét nyomták a béka segge alá, nehogy felszínre bukkanjon véletlen:(( Hogy ebbe mi beledöglünk? Ki a túrót érdekel? A képviselőinket ugyan nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Annak idején Wittner ügyben írtam egy levelet a képviselőknek, akkor a Horn ügy miatt, de részletesen írtam erről az alkotmányozás problémáról!
    Most is közreadom, mert abban akarok hinni, hogy feltámad többekben a lelki ismeret és nem fogják megszavazni!
    Isten adjon erőt és világosságot most ezeknek az embereknek!

    gusztavnagy
    2011. március 26. szombat
    15:01

    Ezt a levelet Wittnernek és az összes kormánypárti képviselőnek írtam és beküldtem a ktk@parlament .hu -ra
    Olvassátok és ha lehet sokak számára tegyük ismertté!
    ———- Forwarded message ———-
    From: Gusztav Nagy
    Date: 2011/3/25
    Subject: Wittner Máriának, illetve valamennyi képviselőnek, a Horn Gyulával kapcsolatos beszéde nyomán
    To: ktk@parlament.hu

    Wittner Mária!

    Undorító és felháborító az az indulat, ami kiárad belőled!

    Ha ez lenne a keresztény érték, ami benned van és mindazokban, akik hasonló indulattal vannak feltöltve, akkor megtagadnám a kereszténységet!

    Ha ti az efféle keresztény értékeket akarjátok Orbáni búlába betonozni, akkor ez koronája lesz az igazi tiszta keresztény hit megcsúfolásának!

    Ti felebaráti szeretetet sem ismertek, Jézus Krisztus indulatához pedig semmi közötök!

    Pedig az igazi keresztény érték, a felebaráti szeretetben, az alázatban,egymást magunknál különbnek tartásban, a magunkat áldozásban, és még sorolhatnám, mi mindenben nyilvánul meg!

    Hol vagytok ti a “Szeressétek még az ellenségeiteket is” …Jézusi parancshoz!

    Hatalmasabb izzó gyűlölet hajt benneteket, mint ami Jézus két tanítványát egy időre megkörnyékezte, amikor Jézussal együtt nem fogadták őket Samáriában,(afféle politikai elszigetelt nép volt, az akkori zsidók nem sze-rették őket) a tanítványok, Jakab és János azt kérdezték Jézustól: ” Uram, akarod-e hogy mondjuk, hogy tűz szálljon alá az égből és eméssze meg ezeket?…”
    “De Jézus megfordulván megdorgálá őket, mondván: Nem tudjátok minémű lélek van bennetek!”

    Ti ezt a galád lelkületet gyakoroljátok és ezt akarjátok kőbe vésni, és ezt tartjátok keresztényinek?!

    Micsoda elhajlás ez a tényleges Krisztusi indulathoz képest!

    Ez már abból az indulatból is kirajzolódik világosan, ami bennetek testet ölt!

    Tudjátok meg, hogy miattatok és a bennetek dúló lelkület miatt káromolják sokan Isten nevét!

    Egy dolgot határozottan állítok, miközben tisztelem minden egyszerű szeretetben és hitében élő katolikus ember hitvilágát, a keresztény hitnek és az Igazi Krisztusi tanításnak nem a Katolikus Egyház a letéteményese!

    Ezt évszázadokon át bemutatta, tűzzel, vassal emberek sokaságának lemészárlásával, totális világuralmi törek-vésével, miközben azt vélte, hogy Krisztus szeretetét és a benne való hitet terjeszti a világban!
    Annak a Krisztusét, aki úgy adott példát az embereknek, hogy Önmagától elhárított minden világi rangot, hatal-mat!

    A katolikus egyház, alapítójának tán az első pápájának is vallja Péter apostolt, aki soha egy emberre fel nem emelte a kezét apostolsága idején és miközben élete teljes feláldozásával hirdette a tiszta keresztény hitet, meg is halt érte!
    Szemben azokkal a pápákkal, akik nem Őt követve, de utána jöttek, magukat világ urainak, a Mindenható Isten földi helytartójának kikiáltva emberek millióit küldték a halálba és népeket, nemzeteket igáztak le!

    Micsoda elhajlás ez a tényleges Krisztusi indulathoz képest!

    Ez már abból az indulatból is kirajzolódik világosan, ami bennetek testet ölt!

    Hol van a többi nem katolikus képviselő a parlamentbe, miért nem kiáltanak, vagy beállnak veletek cin-kostársnak?!
    Protestáns Keresztények! Hol van már a Negyven Prédikátor hite szelleme, lelkülete?!
    Ti is paráznái, kiszolgálói lettetek a hatalomnak?!

    Én nemcsak hogy hiszek Istenben és az Ő Fiában, hanem Hiszek is neki!

    Wittner Mária! és mindazok, akik egyeznek veled!

    Mene Mene Tekel Ufarszin! (Megmérettél és híjával találtattál!)

    Az elszámoltatásod és elszámoltatásotok ideje hamarabb érkezik, mint azt gondolnátok!
    Ez Istennél van elrejtve!

    Tudjátok meg, hogy Isten szava szerint a bukás előtt felfuvalkodottság van!

    Az elmúlt 22 évben nem volt Hazánknak ennyire felfuvalkodott vezetője, kormánya és vezető pártja! Megdöntöttétek a 12 évvel ezelőtti viselkedéseteket, amiért nyolc év száműzetés volt a büntetés, most örökös száműzetés vár rátok a hatalomból, világméretű csúfos bukással!

    Esélyetek lett volna jól is csinálni, de ehhez semmi alázattal nem rendelkeztetek!

    Itt nem Húsvéti (Feltámadási) alkotmány készül születni, Hanem, valami sötét középkori szörnyeteg vonalai rajzolódnak, de hiszek Istenben, hogy Ő ezt meg tudja akadályozni!

    Én egyszerű Hazájáért és a benne lakókért aggódó állampolgár arra kérem azokat a jóra is fogékony indu-latú kormánypárti képviselőket, hogy az alkotmány ügyében, és minden más igazságtalan, jó erkölcsbe ütköző ügyben a lelkiismeretükre, a szívükre hallgatva és ne párt, vagy pártvezér parancsra szavazzanak! Kérem Őket bátorsággal álljanak ki a 2/3 mögül és ne szavazzák meg ezt a készülő paktumot!

    Egy egészen kevés idő és az egész Nemzet hálás lesz bátorságukért, de addig is emelt fővel nézhetnek bele az emberek szemébe!

    Nem, nincs semmi bosszúvágy bennem felétek, mert akkor hozzátok lennék hasonló, és hazug lenne minden, amit leírtam!
    De azt kérem Istentől, hogy mentse meg Hazámat attól mély sötét veremtől, amibe most taszítani akarjátok, és irgalmazzon lelketeknek, és adjon időt nektek, hogy a hatalomtól távol meg tudjátok változtatni az életeteket!

    Wittner Mária!

    Ezt a levelet neked kezdtem írni, azért a sötét gyilkos indulatért, amiről már sokszor tanúbizonyságot tettél, de most Horn Gyulával kapcsolatban átléptél és léptetek minden határt!
    Így ez a levél született, igyekszem valamennyi képviselőnek eljuttatni, természetesen a miniszterelnöknek is, ha ez nekem nem sikerülne, tedd meg ezt helyettem!
    Ezt a levelet szabad állampolgárként a saját akaratomból, a családom tudta és félelem nélkül nem álnéven írtam!

    Tisztelettel:

    Nagy Gusztáv, hat gyermek édesapja, már majdnem kilenc unoka nagypapája, egy ember, aki szeretni akarja Istenét, Hazáját és mindazokat, akik lakják, jókat és gonoszokat egyaránt!
    Értékelés: +62 (68 szavazatból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Aki úgy érzi, annak ajánlom ezen éjszakát át virrasztani azért hogy holnapra megfogyatkozzon a 2/3, és csak egy lidérces álom legyen belőle!

    Isten mentse meg Hazámat e készülő veszedelemtől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Kedves Gusztávnagy két hosszú szédereste vár rám, holnap, honapután…
    Arról nem beszélve, hogy a hazának is egészségesen, frissen és erősen kellesz (no meg a feleségednek is :P ) ! Bűn nem aludni, inkább böjtölj, imádkozz, ha jót akarsz :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. A feleségem most 2500 km re van tőlem, még legalább két napig!
    Az éjszakát nem afféle misztikus halotti virrasztásnak gondoltam, hanem épp annak amit te kimondtál helyettem!
    Csak ez tőled sokkal hitelesebben jött le mintha én írtam volna!
    Gondolom az én aktív hitvilágom miatt itt illik visszafogottabb lennem, mert egyáltalán nem szeretnék semmiféle hittérítőnek látszani sem, mert az nem is vagyok!
    A szentírás szerinti böjt és imádság, és Istennel lenni az imáinkban az nagyon hasznos lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Ne higgyétek hogy minden fidesz képviselő jellemtelen. van aki hisz a führerben, van aki nemhisz benne, de félti azsíros állását. van aki nem szereti. de fél. A fideszben fortélyos félelem is igazgat. Taoasztlhattátok: aki ellenvetést tesz, már repül is. Afidesz bolsevik párt. orbán Lenin legjobb tanítvénya. Legalábbias kiválóan alkalmazza apártépítés lenini elveit. Van a fidesz képviselők között is olyan aki tudja, hogy a tákolmányuk fédrcmű, egy despotikus hatalom megalapozására készült. DE nem mer ellene szólni, pláne tenni. Ha olyan akadna , aki nemet nyom, és nem íralá, mondanék érte egy imát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Nyul György!

    Előtte mondj az ügyért egy imát, hogy holnapra legyenek ilyen bátor képviselők,
    az utána mondott az semmit sem ér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Na reményteljes jó éjszakát!
    Alkotmánymentes szép napra virradást kívánok mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Tisztelt képviselők!

    Ne szavazzátok meg ezt a förmedvényt!
    Merd megnyomni a NEM gombot! Légy Bátor és Erős!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Koszonom Hanna:D
    Mi biztosan jol el tudnank beszelgetni!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos