Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ha Schmitt aláírja, megsérti az alaptörvényt 2011. április 20. szerda 13:31 Forrás: AN, Milla

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ha Schmitt aláírja, megsérti az alaptörvényt

Budapest, Sándor Palota – Húsvét hétfőn írja alá Schmitt Pál köztársasági elnök a Magyar Köztársaság új alaptörvényét. Esélyünk sincs arra, hogy az államfő elgondolkodjon azon, mi lenne a feladata, és kiknek az érdekeit kellene képviselnie. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport április 21-én csütörtökön este 6-kor tüntetést szervez a Sándor Palota elé, hogy rávegye a Nemzet Gojostolát: ne írja alá az alaptörvényt. Az alábbiakban e csoport felhívását közöljük.

Pali bácsi, ne írja alá!

58 egyéni választókerületi képviselő maradt néma az Alaptörvény általános és részletes vitája során. Ez az 58 képviselő 2 millió 610 ezer állampolgár országgyűlési képviseletét lenne hivatott ellátni.

A dolgok jelenlegi állása szerint több mint két és félmillió választásra jogosult állampolgárnak, az összes választó mintegy harmadának sem közvetve, sem közvetlenül nem volt esélye arra, hogy beleszóljon a legalapvetőbb jogait szabályozó alaptörvénybe.

A kétharmados fülkeforradalom a szó szoros értelmében is csak egy kétharmados alkotmányt tudott összehozni.

Ez elfogadhatatlan.

A március 15-i, és április 15-i, tízezreket megmozgató Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport ezért újra tüntetést szervez, ezúttal 2011. április 21-én este 18 órakor a Sándor Palota elé, hogy felkérje a köztársasági elnököt arra, hogy tegye a dolgát.

Mind a régi, mind a köztársasági elnöki aláírásra váró új alkotmány egyértelműen kimondja: „Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett”.

Az új alkotmány nem fejezi ki a nemzet egységét, és megbontja az államszervezet demokratikus működését biztosító fékek és ellensúlyok rendszerét.

Ha a köztársasági elnök aláírja az új alaptörvényt, ő lesz az első, aki meg is sérti azt.

Banánköztársaságnak hívják azt az államformát, ahol az alkotmányt épp azok sértik meg először, akiknek a leginkább tiszteletben kellene tartaniuk.

Egy narancs-köztársasággal épp semmi bajunk nem lenne, amíg az köztársaság marad.

De egy banánköztársaságból akkor sem kérünk, ha annak nevében – szemben a Magyar Köztársaságéval – szerepel a köztársaság szó.

Mindenkit várunk a Sándor Palota elé csütörtök este hatkor, akinek fontos a köztársaság, és fontos, hogy annak vezetői is betartsák a törvényeit.

Milla

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Ha Schmitt aláírja, megsérti az alaptörvényt, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Schmitt Pál pontosan olyan, amilyennek ez a kép mutatja. Fogalma sincs arról, milyen közjogi méltóságot tölt be, és az milyen szerepkörre predesztinálná.
    Úgy tudom, minden foglalkozás, hivatás, poszt betöltéséhez bizonyos megfelelések szükségesek.
    Tisztelettel kérdem: a köztársasági elnök pozíciójának betöltéséhez milyen feltételek kellenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Ez bolond!!
    Milla, vigyetek neki ajandekot is, pl. a helyesiras kezikonyve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. A cső látás, minta példánya . A kép, tökéletesen vissza adja .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Ha nem írja alá akkor megsérti a fülkeforradalom vezetőjét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Hiába a tüntetők, hiába a nemzetközi ktitika, Viktor azt mondja, hogy írjon, akkor ír. Van élet az EU-n kívül, van élet az ENSZ-en kívül, minden bizonnyal van élet az univerzumon kívül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Szenilis pöcs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Szerintem a Milláék igazat írtak a kiáltványukba…de csak nem hiszik, hogy az emberek embere, a nemzet gojoja ettől megfontolna bármit is (még ha képes is lenne rá)? Nem megmondatták vele, hogy ő nem ellensúly, hanem egyensúly (?)? Íme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. A MOTOR olajozottan fog működni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Gondoljátok őt érdekli, hogy mit sért meg.Vikike hű talpnyalója.Előtte másokét nyalta. Csak a fenék és a talp változott.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Zoli, kedves, mégha így gondolja is, ne írja le!
    Azért kedvelem az AN-t, mert itt finomabb a tónus. Maradjon is így!
    Admin, kedves,
    nem így van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Nem lesz semmi gond. A két “t” helyett egyet ír, így érvénytelen lesz az aláírása….reménykedjünk….reménykedjünk….most nem kéne helyesen írni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Címzetes egyetemi tanár,

    ennyit a magyarországi oktatásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Remélem egyszer ez a dilettáns bagázs a Hágai biróság előtt fog felelni a Nemzet ellen elkövetett büneiért. Mert ha sokáig blokkolják kis hazánkat,a csóróság olyan fokot fog elérni hogy a FORRADALOM (nem fülke) kitör miattuk. És ott sok DRÁGA MAGYAR VÉR fog elfolyni. És ha nem ők jönnek ki gyöztesen akkor irány Hága. Mint Milosevics. És drága irástudónk, ésnagyvezirünk ott mondhatják a kettős és megosztó beszédeiket. Mert még a cellán sem osztozhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Mi az,hogy kérjük követeljük! Vége a türelmünknek.A kérést meg sem hallják arra süketek a fülek!Szerintem menjünk ki a fegyveres erőkkel segítsük őket legyünk velük szolidárisak.Sokan vagyunk itt normálisan gondolkodó emberek fogjunk össze a végén kikerekedik belőle valami jó már előbbre leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos