Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csak felnőtteknek: az erényövről nyílik kiállítás Szentesen 2011. április 18. hétfő 7:54 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csak felnőtteknek: az erényövről nyílik kiállítás Szentesen

Szentes – Az erényöv titkos történetéről nyílik kiállítás kedden Szentesen, a Koszta József Múzeumban. A pikáns témát körbejáró, kultúr- és orvostörténeti szempontból is különleges kiállítást csak a 14 év felettiek nézhetik meg, és 16 éves korig kizárólag szülői felügyelettel lehet bemenni.

A középkori történetek szerint a Szentföldre induló keresztes lovagok attól rettegtek, hogy az otthon maradt hitvesük hűtlen lesz hozzájuk. A harcosoknak valahogyan gondoskodniuk kellett a magára hagyott nő jó erkölcseiről; ezt a célt szolgálta a kíméletlen eszköz, az erényöv.

A szentesi múzeumban nyíló kiállítás igyekszik lerántani a leplet az erényövet körbelengő titkokról. A köztudatban élő elképzelések alapvetően hamisak az erényövvel kapcsolatban – mint a tárlat anyagából kiderül, mindezek valójában egy 18. századi mítoszon alapulnak. Az erényöv története sokkal inkább a modern korról szól, pontosabban arról, hogy a XX. század embere miként akarta szemléltetni a középkor kultúráját.

A rendezők elsősorban a felnőtteket célozzák meg a kiállítással. 14 éven aluliakat nem engednek be, a 14–16 év közötti fiatalok pedig csak szülői felügyelettel, illetve tárlatvezetéssel tekinthetik meg az erényöv titkos történetét bemutató tárlatot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Csak felnőtteknek: az erényövről nyílik kiállítás Szentesen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Óbudai vendéglátás aranykora 2011. március 23. szerda

Kassai aranykincs Nemzeti Múzeumban 2011. március 20. vasárnap

Ismét látható a világ legdrágább festménye 2011. március 7. hétfő | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos