Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyuszi, pici csokival 2011. április 20. szerda 8:10 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyuszi, pici csokival

Budapest – Kevés bennük a kakaó és szinte mindegyikben van valamilyen adalékanyag – ezt állapította meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a húsvét előtt végzett csokinyúl tesztjében.

A vizsgált termékek között nem volt olyan, amely minden kritériumnak megfelelt volna, mivel még a jól szereplő édességek is tartalmaznak egy-két allergént, adalékanyagot.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete összesen 18 terméket tesztelt, mert fontosnak vélte tudni, mi rejlik a jellegzetes, ünnephez tartozó, jobbára gyermekek által fogyasztott húsvéti csokinyúl csomagolása mögött.

Az értékelést táplálkozásbiológiai szempontból, a csomagoláson feltüntetett, valamint főbb fogyasztóvédelmi információk alapján készítették el. A vizsgálatba a nagyobb hipermarketekben kapható termékeket vonták be.

Az eredmény szerint a termékek minősége rendkívül széles skálán mozog. A tesztelők a piacon nem találtak olyan csokinyuszit, amely minden paraméternek, értékkritériumnak egyidejűleg maximálisan megfelelt volna.

Az összesítésben jól szereplő termékek is tartalmaznak egy-két allergént, illetve a biotermék kivételével minden nyusziban van adalékanyag. Az egyesület szerint a legnagyobb hátránya ezeknek, hogy nem kizárólag kakaóból készülnek, hanem kakaós tej-, ritkábban étbevonó masszából, amelyek táplálkozásbiológiai értéke kisebb, mint a csokoládéé.

Ilyenkor egyébként az átlagosnál több a hazai termék a polcokon, a figurákat ugyanis nagyobb arányban gyártják Magyarországon, mint a táblás csokikat. A vizsgált terméktípusok csaknem kétharmada – 18-ból 11 – magyar.

A csokoládé nyulak tesztjéről szóló teszt végeredménye a http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-csokinyulak oldalon található.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos