Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fizessenek a gazdagok? 2011. április 20. szerda 4:01 Forrás: Wall Street Journal

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fizessenek a gazdagok?

New York – Az adófizetés utolsó napján a Wall Street Journal elemzést közölt arról, hogy statisztikai adatok szerint a középosztály adójából folyik be az személyi jövedelemadó legnagyobb része. Bármilyen adóemelést fontolgat is a kormány, az ezt a réteget fogja a legjobban sújtani.

Obama 2011-es költségvetési beszédében annak szükségességéről beszélt, hogy az ország leggazdagabb 2%-a többet fizessen személyi jövedelemadó gyanánt. A Wall Street Journal utánanézett az IRS (adóhivatal) statisztikáinak. A legutóbbi év, amelyről adatokat közöl az IRS, 2008. Ezt az évet alapul véve az újságírók meggyőződése az, hogy nincs annyi gazdag ember Amerikában, amennyinek az adóiból fedezni lehetne az egyre növekedő szociális kiadásokat.

Az adóbevallások utolsó napján ürítik a postaládát. A borítékok a Treasury Department’s Internal Revenue Service-nek címzettek. Fotó: AP

2008-ban  az összes adófizető háztartás között a leggazdagabb 10% fizeti az összes szövetségi személyi adó 69%-át. Ebbe a csoportba beletartoznak azok, akiknek éves jövedelme legalább 100 ezer dollár, ami jelenthet tanárházaspárt, vagy egykeresős családokat is. A milliomosok az összes adóbevételnek csak 38%-át fizetik. Bár magasabb kategóriába esnek, de szám szerint kisebb csoportot képviselnek.

Az adózók 47%-a nem keres eleget ahhoz, hogy szövetségi jövedelemadót kelljen fizetnie, bár őket is sújthatja az állami adó, és tőlük is vonják a társadalombiztosítást, mint például a  Social Security és Medicare hozzájárulást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Romney a szabadság korlátozásával vádolta Obamát 2012. április 15. vasárnap | AN

Ma: utolsó adóbevallási nap Amerikában 2011. április 18. hétfő | AN

Közeleg az adóbevallások leadási határideje 2011. április 18. hétfő | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos