Ronai and Ronai
AMERIKAI

Húszezren búcsúztatták a terror öt áldozatát 2011. március 13. vasárnap 23:23 | Rákócza Richárd Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Húszezren búcsúztatták a terror öt áldozatát

Jeruzsálem – Az itamári Vogel család temetésén ott voltak az izraeli kormány képviselői, rokonok, barátok és vagy húszezer ember. „Barbár állatok képesek csak ilyesmire”, nyilatkozta egy gyászoló. A főrabbi városi rangot adna a településnek.

Öt, halotti lepelbe tekert test hever a saroglyákon – két rendes méretű, kettő kisebb, és egy egészen kicsi. Ez a még Izraelben is ritka és döbbenetes látvány fogadta azokat, akik fájdalomtól sújtva vagy tehetetlen haragtól forrva hallgatták az első búcsúztató, Jiszráél Méir Lau volt askenáz főrabbi szavait:

„Vannak helyzetek, vannak napok, és vannak órák, amikor az ember kifogy a szavakból. Ül, érzi, érzékeli a fájdalmat, érzi a haragot, és leginkább a tehetetlenséget… Amikor az ember azt képzelte, a terrornak ez a köre hatvanhat évvel ezelőtt bezárult, kikiáltottuk az államot, elnyertük függetlenségünket, megalapítottuk az irigylésre méltó Izraeli Védelmi Erőket.”

„Amikor elképzeltük, hogy a terror köre talán végképp bezárult hatvanhat évvel ezelőtt, amikor patakban folyt kisgyermekeink vére, és másfélmillió gyereken emberarcú vadállatok tapostak végig… Hatvanhat éve annak már, kikiáltottuk az államiságot, elnyertük a függetlenséget, megalapítottuk az irigylésre méltó Izraeli Védelmi Erőket. És a terror köre és a vérfolyam még mindig tart, és mi itt állunk, tehetetlenül.”

„Mit mondhatni, amikor az ember lát egy halálra szurkált három hónapos kisbabát? Mit mondhatni? Nem hajlunk meg, nem adjuk fel, visszatértünk atyáink földjére s ez a mi otthonunk, s a gyerekek visszatérnek határaik közé és semmi meg nem akadályozhatja, hogy utunk helyességében higgyünk.”

Jona Metzger jelenlegi askenáz főrabbi azt kérte, „Emlékezz, mit tett veled Ámálék, miközben kijöttél Egyiptomból (orvtámadást intézett a menet végén lévő idősek, nők, betegek, gyerekek ellen. Ámálék a modern irodalmi héberben Hitlert is jelenti). Ámálék itt van – olyan emberek képében, akik képesek darabokra szaggatni, mészárolni egy egész, a zsinagógai istentiszteletről hazaérő családot.

Rafi Ben Bását, Udi Vogel gyermekkori barátja szerint a család életben maradott tagjai előtt rendkívül nehéz időszak áll. „Próbáljuk bátorítani őket. Ez barbár tett volt, amire csak állat képes.

Itamár és vele az ország sivát, egyhetes gyászidőszakot ül az áldozatok: Uri és Rút Vogel, Joáv, Eldád és Hádász tragikus távozása után.

Izrael eddig soha nem adott ki a palesztin terror áldozatairól készült grafikus ábrázolásokat, amelyek „alkalmasak lehettek a nyugalom megzavarására”. Most ez a politika változik. Juli Edelstein tájékoztatási miniszter szerint az egész világnak látnia kell a zsidó állammal szemben folytatott harcmodor eredményét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Sajnos ez is megtörtént

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. barbárok.Nagyon sajnálom Őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Családirtás és öngyilkosság? 2011. május 26. csütörtök | AN

A palesztinok ünnepelték a családirtást 2011. március 13. vasárnap | Rákócza Richárd

Vádat emeltek a családirtó gyermek ellen 2011. március 5. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos