Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ecclestone eláztatná a pályákat 2011. március 1. kedd 23:59 | AN/BBC

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ecclestone eláztatná a pályákat

London – A Formula-1 gazdasági vezetője nem hisz az újonnan bevezetett állítható hátsó szárnyak sikerében, helyette mesterségesen eláztatná az aszfaltot, ami növelné az előzések számát, egyszersmind fokozná az izgalmakat.

F1-es berkekben többen is panaszkodtak az elmúlt időszakban arra, hogy a száraz körülmények teljesen ellehetetlenítik a pilóták számára az előzéseket, mivel kevés a maximum sebesség elérése alkalmas ideális ívek száma. Az állítható hátsó légterelőket eredetileg külön erre a célra hívták életre, de használata csupán egy 600 méteres kijelölt pályaszakaszon engedélyezett, nem kevés feladatot adva a sportfelügyelőknek.

A regnáló világbajnok Sebastian Vettel ugyancsak a kétkedők táborát gyarapítja, a német szerint nemcsak felesleges, de kontrollálhatatlan és veszélyes is a hátsó szárnyak használata. Hasonló állásponton van Bernie Ecclestone, aki már javaslatot is tett arra, miképp lehetne nagyobb látványosságot generálni a futamoknak.

“A legizgalmasabb versenyek mindig a nedves aszfaltokon vannak, ezért úgy gondolom, fel kell locsolni a pályákat”, nyilatkozta a brit üzletember. “Gondoljunk csak bele, egyes pályákon nagyon könnyen kivitelezhető lenne az elgondolás, miért ne engednénk, hogy »essen« a futam közepén vagy az utolsó tíz körben? Mondjuk, két perccel korábban elég lenne figyelmeztetni az istállókat.”

Az idény március 27-én az Ausztrál Nagydíjjal veszi kezdetét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Az öreg Bernie-t is fel kellene már locsolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A címvédés margójára 2011. október 10. hétfő | AN

F1: Räikkönen visszatéréséről beszélnek 2011. szeptember 23. péntek | AN

Lewis Hamilton szerint a siker kockázattal jár 2011. szeptember 21. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos