Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leszámolás a határon túliakkal is 2011. március 31. csütörtök 14:36

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leszámolás a határon túliakkal is

Budapest – A Magyar Szocialista Párt érdeklődéssel figyeli a Budai Gyula által rendezett leszámoltatási tragikomédia újabb és újabb jeleneteit. A Fidesz-KDNP-kormány embertelen gazdaság- és társadalompolitikáját leplezni hivatott színjáték legújabb felvonása azonban már túlmegy egy határon. Elsőként a román határon. Tőkés László Budai népbiztos segítségével próbálja legyőzni riválisát, és megbüntettetni az RMDSZ-t, amiért nem volt haragban a Fidesz utasítására az előző kormányokkal. Jön a büntetés, a boszorkányüldözés, a lejáratás. Megérkezett a Fidesz.

Az itthon kétharmados felhatalmazással bíró Orbán-kormány – korábbi hagyományait követve – láthatóan presztízskérdést csinál abból, hogy a határon túli magyar politika is a saját szája íze szerint alakul-e, avagy sem – olvasható az MSZP által kiadott közleményben.

Azt eddig is tudtuk, hogy a ”kárpát-medencei magyarok kormánya” címre törő Fidesz-KDNP nem válogat a célhoz vezető eszközökben: ha kell, gondolkodás nélkül összerúgja a port a szlovák parlamentben a felvidéki magyarságot képviselő Híd Most párttal, ha pedig érdekei úgy kívánják, az erdélyi magyar kisebbséget megosztó, az ott élő magyar közösségnek egyértelműen ártó politikát folytat.

Budai Gyula legújabb nyilatkozata, miszerint ”a határon túli magyar szervezeteknek és egyéb intézményeknek nyújtott állami támogatások ügyében is vizsgálódik majd”, azonban már túlmegy egy határon. Az itthoni közéletet övező politikai terror exportálása, az RMDSZ új első emberét besározni kívánó rágalomhadjárat mögött ugyanis félreérthetetlenül felsejlik a kormánypártokban amiatt megbúvó sértődöttség, hogy nem az ő jelöltjük futott be az RMDSZ februári elnökválasztásán.

Budai Gyula nyilatkozata világossá teszi, hogy a Fidesz-KDNP nevében felszólaló Pelczné Gáll Ildikó nem a levegőbe beszélt, amikor az RMDSZ februári kongresszusán durván megfenyegette a legnagyobb határon túli magyar  szervezet tagjait. Az MSZP szerint ez az erőszakos, pusztán pártpolitikai céloktól vezérelt külpolitika az első Orbán-kormány alatt egyszer már megtapasztalt nemzetközi elszigetelődéséhez, a szomszédos országokkal való további elhidegüléshez vezet, ezért elfogadhatatlan.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 10 szavazatból)
Leszámolás a határon túliakkal is, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Ezek már tényleg minden határon túlmennek. Kiváncsi lennék mikorra tervezik, hogy valódi tankokat is bevetnek. Jelenlegi fegyverük az alattomos áskálódás, először a határon túliak megosztása, majd a végső bosszú azokon, akik nem az ő szájízük szerint politizáltak. Ebből aztán senki nem nyer, sem a hazai, sem a kinti magyarság, legföljebb a orbán érzi úgy majd, hogy neki lett igaza. Akárcsak gyerek korában “amikor falhoz vágta a lekváros kenyeret, mert a napközis tanítónéni megbüntette” és tegezve a kis Orbán ezt kiáltotta neki: “ha nem, hát akkor nesze”…
    Ha még meg lenne ez a folt ott az iskola ebédlője falán, mellé lehetne akasztani a bekeretezett NENYI-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Hajrá határon túli magyarság, lehet majd rájuk szavazni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Még vannak határok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Néha már nem tudom, hogy ez a valóság, vagy valami rossz vicc. De utána kiderül, hogy sajnos ez a valóság, a fidesz tényleg ennyire alkalmatlan mindenre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Orbán királynak, Budai főinkvizítornak hiszi magát. Szánalmas szellemi toprongyoknak látnám őket – ha nem az ő kezükben lenne a hatalom. Így viszont nem ellenfelek, hanem ellenségek, itthon és külföldön egyaránt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Igaz, Trianont nem törölték még a történelemből, de ezek az emberek, akik Nagy-Magyarország matricás autókon közlekednek, már nagyon régen Nagy-Magyarországban gondolkodnak. Rendezvényeikkel áttelepedtek Erdélybe, oda jártak megosztani az ottani magyarokat is. Sikertelenségüket, most a sikeres erdélyi politikusok lejáratásával probálják megint mások nyakába varrni, mérhetetlen károkat okozva ezzel a határon túli magyarságnak. Az örökké tartó hatalom megszerzésének reményében azonban minden ár elfogadható számukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Tőkés püspök úrnak és a hozzá hasonlóknak szól Jézus Krisztus a Jelenések könyve hetedik levelében. “Bárcsak ateisták volnátok, vagy hívők. Mivel azonban langyosak vagytok kivetlek titeket a számból. Jézus még az ateistákat is különbnek tekintette, mint a képmutatókat! A püspök úr ma a protestánsok között a legnagyobb képmutató. A Bibliában az is írva van, hogy semmiképpen ne forduljunk kivülálló bírókhoz , ha valami problémánk van. Püspök urunk annak az államvezetésnek a bíróságához fordult annakidején az RMDSZ ellen, akit a legngyobb ellenségének tekintett. Jobb lenne, ha a Bibliát olvasná!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Az úgynevezett Nagy.Magyarországon az 1920-as statisztikai adatok szerint a magyarok aránya 47 % volt. Nem szólnak a történészek arról, hogy kinek köszönhetjük Trianont, ami kétségtelenül 3 millió nemzettársunkat elvette tőlünk. A felelős az a horthi rendszer, amely kíméletlenül üldözte a nemzetiségeket, bezáratták a saját nyelvű iskoláikat. Jó lenne már egyszer szembenézni bűneinkkel, és nem Horthynak kellene szobrokat állítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. A Diktatura csak ugy tud fennmaradni,ha állandó izgalmi állapotban tartja a közéletet.Ellenségeit eltiporja,kirakatperekkel leszámol velük.
    Igy az alattvalók felelmükben hallgatnak és kiszolgálják a vezért.
    A totális Állam mindent és minenkit maga alá gyür.
    Most éppen a Romániaia magyarok a sorosak.
    A Magyarországi ellenzék megfélemlitése sikerült:Lásd:Senki sem emel szót azért,mert Szlovákia 600 000 magyarjából,csak 12 mert a gyorsitott magyar Állampolgárságból kérni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. sajtkukac,
    a tankos poén jó, de szerencsére
    1. nincs hadseregünk a körkörös támadáshoz
    2. nincs hadiipar, ami ellátná őket
    3. el nem tudom képzelni, hogy lenne olyan elmeroggyant, aki megöletné magát egy lövészárokban ezért a futóbolond Führerért.
    UI: Tényleg ismered gyerekkorából?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Szia Keddi !
    Nem tudom melyik biblia verziot olvasod de az ateista kifejezest direktben nem talaltam meg. A legkozelebbi ami olvashato : Nincs Isten. Mondja a bolond a sziveben. Tokes puspoksege azonban mindenfele bibliai erteket nelkuloz. Ki lehet puspok ?
    Tim 1:3
    1.
    Igaz ez a beszéd: Ha valaki püspökséget kiván, jó dolgot kíván.
    2.
    Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;
    3.
    Nem borozó, nem verekedő, nem rút nyereségre vágyó; hanem szelíd, versengéstől ment, nem pénzsóvárgó;
    4.
    Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
    5.
    (Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. amikor beugrott az RMDSZ elnökségéért folyó versenybe egy bizonyos Olosz, nekem kicsit gyanús volt a magbiztossága Markó komolyabb és ismertebb utódjelöltjei között. ezt persze elsőre be lehetett tudni vállalkozói múltjának és fiatal korának…
    amikor a Duna TV számára nyilatkozott, hallgatva iskolás betanult szövegét, semmittmondó ám harcias válaszait a riporternek, ismét felmerült bennem a gyanú, ez csak egy bomlasztásra rendelt, kívűlről alaposan megtámogatott figura lehet. ki távirányíthatna más egy szarkeverőt, ki más, mint a hazai kormánypártok, illetve a magyar egységet egyfolytában és kitartóan bomlasztók. azután megláttam a fotókat a honlapján (pontosan azoknak a társaságában, akikkel Markó nem szívesen szívott egy levegőt, bár megtette, mert végtelenül udvarias és bölcs ember).
    Olosz nem jött be, P.-né Ildikót szépen kifütyülték, most itt a következő húzás. gyanúba kell keverni az RMDSZ jelen vezetőit, elfordítani tőlük híveiket, akik méltányolják lassan beérni látszó sikereiket (soha ennyi barátságos véleményt román vezetők részéről nem lehetett hallani magyar ügyekben, mint mostanában, mióta létrejött a koalíció – persze mindezt azoknak a romboló bugrissága ellenében, akikkel a kis Olosz parolázgat a fotókon).
    ugyanazt a Budai féle ÁllamVédelmi Hatóságot bízták meg a kitervelt intervencióval (egy EU képviselői kezdeményezésnek nem lehet ugye nemet mondani) :-), amelyik a filozófusokat is megrágalmazta. az ÁVH-nak itt nem volt sok szerencséje, szerintem ott még kevesebb eredményt fognak tudni felmutatni, mint a P.-né Ildiko vagy az Olosz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Beszélj az “utca emberével” ! Olyan mély a szellemi állapota, hogy még mindíg imádják a “Vezért” , aki végre “jól megmondja” mindenkinek, aki az útjába kerül. Ildikó “nacsasasszony” pontosan tudta miről beszélt. Nincs kegyelem, aki a Szeretett Vezető útjába kerül , azt E L K E L L T A K A R Í T A N I.
    Oszt jónapot ! Amint azt évek óta tudja , akinek még maradt némi esze.

    Éljen a Köztársaság !

    Hajrá Magyarország , hajrá magyarok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. vigyázzatok amerikás magyarok, ti lesztek a következők

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Tőkés László!

    Innen üzenem, hogy neked különös felelősséggel, de meg kell jelenned a Krisztus ítélő széke előtt, akkor is ha már nem hiszel benne és végleg hátat fordítottál neki azért, hogy Te magad is Fenevad legyél, vagy szolgáld azt!
    Neked tudnod kell, hogy miről beszélek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. commonsense!

    keddiek igaza van és jól idéz bibliát, Te Is
    Tudod az ateizmus mint szó nem létezett a biblia Írásának idején4
    Az csak a Marxizmus környékén jött létre, mint az anyagelvűségen alapuló isten tagadás!
    Keddi jól érti a lényeget, a helyes szöveg: vagy legyél hév, vagy legyél hideg!
    e mivel lágymeleg vagy kivetlek az én számból!…
    Tőkésnek soha semmiféle köze semmiféle püspökséghez nem volt!…
    Már Biblia szerinti Püspökséghez!..
    Aki nagy akar lenni közöttetek, legyen mindenki szolgája!….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. bocsi ! De mivel lágymeleg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Lehet, hogy kicsit meg fog csappani azok száma, akik kettős állampolgárságra vágynak? Mert aki magyar állampolgár, arra vonatkozni fognak majd az új tákolmányban leírtak is. Nagyon remélem, hogy alaposan melléfognak azzal a reménnyel, hogy onnan pótolják az itthoni szavatveszteséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. jav: Csappanni (nem Schmitt Páltól tanultam a helyesírást)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Csak abban bízhatunk, hogy a keményfä$zú székely góbék majd beintenek ennek a pofátlan bagázsnak, ahogy azt az alelnök asszonnyal már egyszer megtették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. spongyát rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos