Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felmentették a kuruc.info főszerkesztőjét – a büntetőperben 2011. március 12. szombat 7:45 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felmentették a kuruc.info főszerkesztőjét - a büntetőperben

Székesfehérvár – Magyarországon nincs titkosszolgálat, vélhetően felszámolták a Nemzetbiztonsági Hivatalt, mert tíz év után sem tudja senki, hogy a Magyarországnak, a magyar polgároknak belföldön és külföldön egyaránt  súlyos érdeksérelmet okozó, magyarellenes és antiszemita gyűlölet website-ot, a kuruc.infót kik szerkesztik. Ezúttal se sikerült bizonyítani, hogy Molnár Balázs a főszerkesztő, és ő felel bírák és ügyészek címei és telefonszámai közzétételéért. A kuruc.info a magyar demokrácia betegségének tünete. A Fidesz azt ígérte, fellép a fasiszták ellen. Van új médiatörvény, amit állítólag az emberi jogok védelmére hoztak létre, de még semmi nem törént. Mindenkit büntetnek valóságshowk miatt tízmilliókra, de a kuruc.info-nak a haja szála sem görbül.

Bizonyítottság hiányában felmentette a kuruc.info főszerkesztőjét az ellene rágalmazás miatt indult büntetőperben a székesfehérvári városi bíróság pénteken; az ítélet nem jogerős.

Gieszné Boda Orsolya közlése szerint a módosított vádiratban foglaltak alapján Molnár Balázst egyrendbeli személyes adattal való visszaéléssel, valamint kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazással vádolták.

A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, illetve azt követően több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti események kapcsán a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait, őket súlyosan sértő kijelentésekkel együtt.

A Székesfehérváron 2009 novemberében kezdődött, több tárgyalásból álló per során nem bizonyosodott be, hogy a portálon közzétett tartalmat Molnár Balázs írta. A tanúk “hallomásra” hivatkoztak, a Tomcat néven ismert Polgár Tamás blogger pedig – aki maga jelentkezett tanúvallomásra, s aki szerint az adott időpontban a vádlott volt a főszerkesztő – perben, haragban volt vele.

Nem nyert bizonyítottságot az sem, hogy az ominózus írások közzétételének idején a vádlott volt a portál főszerkesztője. Ezzel kapcsolatban igazságügyi szakértőt is meghallgattak. A bizonyítási eljárásban segíthetett volna az adott időszakban használt szoftver, azt azonban 2007-ben törölték.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezést jelentett be, a védelem három nap gondolkodási időt kért.

A per a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján került a Székesfehérvári Városi Bíróságra. A portálra 2006 októberében felkerültek miatt a budapesti II.-III. kerületi ügyészség vádat emelt a kuruc.info főszerkesztője – mint magánszemély – ellen, aki egyben a honlap hirdetésszervező cégében, a Hunmédia Kft.-ben jelentős befolyással rendelkező tulajdonosként szerepelt.

A vádiratot 2008 szeptemberében nyújtották be a fővárosi II.-III. kerületi bíróságra. A vádlott meghatalmazott védője 2009 februárjában elfogultsági kifogást nyújtott be, kérve, hogy az ügy elbírálásából a Fővárosi Bíróság valamennyi tanácsát zárják ki, majd ezt valamennyi kerületi bíróság és a Fővárosi Bíróság kizárására pontosította. Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla járt el.

Az ügy elsőfokú elbírálására a székesfehérvári városi, a másodfokú eljárásra pedig a Fejér Megyei Bíróságot jelölték ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Holló a hollónak sose…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. meg ez is egy jó mondás: összenő, ami összetartozik…
    Karcolgatják a felszínt, de mélyebbre nem akarnak jutni, mert találkoznának a mi kutyánk kölykével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. az igazságszolgáltatás megcsúfolása és a birói alkalmatlanság csimborasszója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. A Kurucinfo, amint az ismert, minden olyan célszemélynek – bíróknak, rendőrtiszteknek, ügyészeknek, újságíróknak, politikusoknak – többnyire antiszemita szövegek kiséretében ismertette az adatait az utóbbi években, akiket valamilyen szempontból veszélyesnek talált a saját vagy a náci, szélsőjobboldali szervezetek, mozgalmak szempontjából…
    A rendőrség – feljelentés esetén – kizárólag csak magánvádas indítványként volt hajlandó kezelni a bíróságokhoz továbbított nyomozati anyagokat, a sértettek egyetlen rendőri szervnél vagy bíróságnál sem kaptak védelmet, egyetlen esetben sem működött a tanúvédelmi program.
    A nyomozati szakaszban – úgy a rendőrkapitányságok bűnügyi osztályán, mint a Nemzeti Nyomozó Irodánál a Kurucinfó szerkesztőség tucatnyi alkalmazottjának a fotói, lakcímük, neveik a bűnüldözők rendelkezésére álltak – ennek ellenére sem voltak hajlandóak hivatalból eljárni az ügyükben, ragaszkodtak hozzá, hogy a sértettek, feljelentők védelem hiányában jelenjenek meg a bíróságokon, ahol a náci, hungarista organizációk tagjainak tucatjai, nem ritkán százai voltak jelen…
    Nos, ennek tükrében el lehet dönteni, hogy kiknek állt érdekében az, hogy a Kurucinfó üzemeltetőinek, szerkesztőinek haja szála se görbüljön. (Magam is ismerek olyan személyt, aki – védelem hiányában – kénytelen volt visszalépni és visszavonni a feljelentését.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Anamnesis Familiaris

    Előbb-utóbb itt önbíráskodásra lesz szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében 2014. szeptember 11. csütörtök | AN

Czink Melinda dollármilliókra perel 2014. április 29. kedd

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos