Ronai and Ronai
AMERIKAI

A történelem nem Bachmann erős oldala 2011. március 16. szerda 10:21 | AN Forrás: Huffington Post

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A történelem nem Bachmann erős oldala

Concord, New Hampshire – Nem elég, ha az elnökjelölt-aspiráns szemre kívánatos, az sem árt, ha jobban utánaguglizik a függetlenségi háborúnak, mielőtt megnyilvánul. Ez a nemhivatalosan már folyó kampány egyik legfrissebb tanulsága.

Michelle Bachmann minnesotai republikánus képviselő asszonyt is az elnökválasztási dobbantónak is nevezett New Hampshire-ben találta a legutóbbi hétvége, ahol sikerült kolosszális baklövést elkövetnie, igaz, egyelőre még nem politikait, hanem történelmit.

A politikusnő helyi republikánusok előtt tartott beszédében tudatta hallgatóságával: abban az államban vannak, ahol hallani lehetett a Lexingtonnál és Concordnál leadott első lövéseket. Az amerikai forradalom első lövései a valóságban azonban nem New Hampshire-ben, hanem Massachusettsben hangzottak el, ahol ugyancsak van egy Concord.

„Eltévesztettem; Massachusettset kellett volna mondanom New Hampshire helyett”, szabadkozott a Tea Party üdvöskéje a Laura Ingraham showban, ahol szembesítették a hibával. Bachmann szerint a sajtó kizárólag azért fújja fel az ügyét, mert konzervatív, és ezért vele szemben működik a kettős mérce. „…Mint tudjuk, a mainstream média mind a háromezer-négyszáz tagja az Obama-kontingenshez tartozik.”

Bachmann védelmében mindenképp illik felhozni, hogy nem ő az első, aki összekeveri a New Hampshire-i fővárost, Concordot a massachusettsi Concorddal. A hiba azért váltott ki megdöbbenést, mert Bachmann mozgalma, a Tea Party a bostoni Teadélutánról, az amerikai forradalom nyitóakkordjáról kapta a nevét (a bostoni polgárok a teákra kivetett királyi adókon felháborodva a kikötő vizébe hajigálták az angol szállítmányokat 1773. decemberében).

Bachmann hivatalosan még nem döntötte el, indul-e az elnökválasztáson.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Ugyan kérem, hol van ez a Pokorni-féle balneológiai blamázstól??
    Egy oktatási miniszter és a bálna tan..

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. “And by the way… That will be the last time I borrow President Obama’s teleprompter!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos