Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hekeli Gábor: Reálhozam 2011. február 3. csütörtök 5:06

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hekeli Gábor: Reálhozam

“Óriási siker, a közérdek győzött a magánérdek felett, a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert” – mondta Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott keddi sajtótájékoztatóján.

Mások szerint a „kényszer” szó jobban leírja a történteket, ugyanis amikor a kormány eldöntötte a magánnyugdíj-rendszer megszüntetését, ennek deklarálását követően sok választási lehetőség nem adódott a polgárok részére. Aki marad, nem kap állami nyugdíjat, világos beszéd, az eredmény óriási siker. Emellett még az átlépési (maradási) határidő lejárta előtt néhány nappal felmerült az is, hogy a privátkasszások ingyenes egészségügyi ellátásra sem jogosultak, ezt azért korrigálták.

Ha ez nem lett volna elég, naponta ismételték a kommunikátorok: a pénztárak eltőzsdézik a tagok pénzét. No meg a technika, véletlenül nem annak kellett sorban állni és nyilatkozni, aki át kívánt lépni az állami rendszerbe, bájos megoldás, a siker biztosítva. Selmeczi Gabriella hangsúlyozta, három módon lehet a megszűnő tagsági viszony után a magánpénztári reálhozam felhasználásáról dönteni, fel lehet venni készpénzben, önkéntes pénztárba vihető át, vagy befizethető az állami rendszerbe. Ez utóbbi a legszimpatikusabb, az átvett néhány millió mellé még az „eltőzsdézett” hozamot is toljuk be a nagy állami zsákba. Lehetne még fejleszteni a rendszert, esetleg a banki magánszámlák hozamát is felajánlhatjuk  a jövőben a közérdek javára.

Selmeczi megjegyezte: a hírek szerint a magánpénztárak november óta több mint 200 millió forintot költöttek el reklámkampányukra. Ha ez igaz, akkor ennyivel kevesebb pénz van már a magán-nyugdíjpénztári tagok zsebében – mondta.

A háromezer milliárdról nem is beszélve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Hekeli Gábor: Reálhozam, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. A diktatórikus rendszerek ünnepelnek csak ilyen sikereket. Demokráciákban nem is lehet, mert ott nem hoznak ilyen törvényeket. A reálhozammal való manipulálás is csak egy nagy átverés. Dehát biztosan jól van ez így, hiszen a magánnyugdíj pénztári tagok majdnem 100 %-a valóban önként hajtotta a tiló alá a fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Reggel az origo-n láttam OV sajtótájékoztatóját,ahol elmondta hogy az EMBEREK döntöttek és ez nagy győzelem…. a AB döntésnek pedig nincs jelentősége, ne is reménykedjünk.
    /Szíjjártó kaján vigyorát a nyilatkozat közben érdemes megfigyelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Ennyire masszív államosítás nem volt itt a Kádár rendszer óta.

    Sajnos a magyar emberek többsége inkább birka, semmint öntudatos állampolgár. Ha valaki nem egy működő demokráciába születik bele, akkor csak úgy lesz belőle öntudatos állampolgár, ha megtanulja azt. A magyarok most tanulják, saját bőrükön tapasztalják ezt a leckét – kell ez, nagyon. Csak attól tartok, ez a háromezer milliárd nem lesz elég a tandíjra… – bár ne lenne igazam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Fabulátor, sajnos tévedsz. Ez most még csak a birkaiskola.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Meg ismét gyűjtik a neveket. Az esetleges ellenségek nevét. Már aki maradt. A kommentelőjük a NOL-on nyíltan vállalja az ellenségképzést:

    “Airpeit | 2011. február 3. | 03:50:41

    Azért gondolom, senki nem hiszi, hogy azok, akik most önző módon kihúzták magukat a közös teherviselésből, nem kerültek fel egy újabb listára?
    Ugyanúgy, ahogy a ballibsi Demokratikus Koalíciósokról is megvan a lista, ezek a hazaárulók is viselni fogják a következményeit a tetteiknek.

    És az ostobái még az AB-re várnak! Kacagnom kell! Ti komolyan hiszitek, hogy az AB bármit is mer tenni Orbán Viktor és a 2/3-unk ellen? Elmúltak már azok az idők, amikor mindenféle értelmiségi patkányok beleköphettek az igaz magyar emberek tányérába!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. Lengyelországban csak annyit mondott a kormány, hogy csökkenteni akarja a befizethető pénz összegét, és máris masszívan esett a népszerűsége.

    A mi “szabadságszerető” népünk meg arra is lusta és gyáva volt, hogy a saját vagyonát megvédje. Miután ebben az országban már egyszer volt államosítás, kulákoktól föld elvétele, kötelező békekölcsön…

    Megérdemeljük a sorsunkat. Nekünk tényleg Mohács kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos