Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lövetett volna a Fidesz 2006-ban? 2011. február 23. szerda 13:32 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lövetett volna a Fidesz 2006-ban?

Budapest – A Jobbik a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvek alapján úgy látja, hogy a Fidesz szerint a tévészékház előtti megmozduláson éles lőszert kellett volna használni.

A Fidesz szerint az MTV-székház előtti 2006-os tüntetésen éles lőszert kellett volna használni. Legalábbis ez derül ki a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvekből, amelyek eredetileg 80 éves titkosítását a közelmúltban oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője.

Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő – aki maga is jelen volt az MTV-székház “ostromakor” – a parlament emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak 2006. szeptember 19-i ülésének jegyzőkönyvéből idézve azt mondta, Nyitray András akkori fideszes képviselő “azt kérte számon”, hogy a televízió székháza körül szolgálatot teljesítő rendőrök miért nem használták a szolgálati fegyvereiket. Zagyva György Gyula hangsúlyozta: eszerint a Fidesz éles lőszert használt volna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 13 szavazatból)
Lövetett volna a Fidesz 2006-ban?, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Stumpné Bekes Margit

    Félő,hogy az észak-afrikai mozgalmak átterjednek Közép-Európa leggyengébb láncszemeibe is és akkor még lövések is történhetnek.A sors iróniája,hogy ki van most hatalmon….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  2. Megáll az ember esze! Ők lőttek volna, most meg az a baj, hogy a randalírozó csőcseléket rendőri tanuvallomások alapján törvényesen elitélték.
    Csak elméleti szinten, gondoljunk csak bele, ha a Gyurcsány kormány fellépett volna ilyen eszközökkel, akkor most milyen vádak érték volna őket?
    Képtelenség követni, hogy mikor kinek milyen intézkedés felel meg. Semmi sem jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  3. Talán azt is kellett volna használni, de ma még mindig nem ez a kérdés ! Kérdés még mindig az ki volt az aki nyilvánosságra hozta az ösződi beszédet ! Oly mérhetetlen nagy kárt okozott Magyarországnak, hogy azt még senki sem tudta anyagiakban a mai napig kifejezni , nem beszélve arról a mérhetetlen erkölcsi kárról mely érte kis hazánkat ! Arról sem szabad megfeledkezni amit a Fidesz tett ezután a beszéd után ! Szó szerint rárontott a demokráciára és mindent elkövetett, hogy a helyzet eszkalálódjon ! Cselekedeteiben és verbálisan is provokálta a hatalmat és legfőképpen a társadalmat ! Mi aki idehaza élünk és demokraták voltunk és vagyunk azt érzékeltük, hogy a Fideszt alkotó politikusoknak még azon az áron is kell a hatalom , hogy vér folyik az utcán ! Tessék megnézni aki az akkori Fideszből előtérben vállalt szerepet mind elmenekült az EU parlamentbe és ott tépi a száját . A nemzetközi lejárató kampányt az is elősegítette , hogy a Fidesz prominens személyei élén Orbán Viktorral még elítélő határozatot is elfogadtattak az akkori Eu elnökséget betöltő Portugáliával a magyar kormány ellen ! Ma ez a pártszövetség gyakorolja a hatalmat hazánkban ! De gondolom, hogy ezt önök is érzékelik .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  4. Nagyszerű.hogy feloldották a titkosítást,legalább kiderül minden,akár így, akár úgy.De azért döbbenetes micsoda cirkusz volt a gumilövedékért.Mi történt volna ha éles lőszert használnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Ha szabad, megválaszolom a kérdést: azért, mert tisztességesebbek voltak a 2/3-osoknál. Egyébként: tisztában van egy ilyen nagyhangú “zember” azzal, milyen pusztítást végez egy 0.38-as lövedék, vagy csak a Hir TV-ben látott ilyesmit? Esetleg nagypapa mesélt róla? Barmok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Elnézést, kedves Netuddki, a válasz nem az Ön, hanem az eredeti kérdésre vonatkozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Szóval….öszödi beszéd ide, vagy oda, teljesen mindegy!
    a beszédtől függetlenül, -valakik- eldöntötték, hogy
    márpedig szeptember végén, “balhék” lesznek a
    fővárosban. Valószinűnek tünik, hogy a fidesz állhatott
    a háttérben, mert ugye Viktor, ..-puskapor szagot érzett-..

    és egy érdekes hir látott akkoriban napvilágot, csak valahogyan
    nagyon -elfelejtődőtt- és nem is foglakozott vele a sajtó eleget.

    itt elolvasható ! a dátumra tessék figyelni !

    http://nol.hu/archivum/archiv-417353

    esetleg a Népszava.com kicsit utána is nézhetne

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. Persze, hogy lövetett volna! El is voltak keseredve, amiért nem volt a csőcseléknek lőfegyvere. ezt helyettesítették autók felgyújtásával, kockakövekkel, molotovkoktélokkal, betontömbökkel. De az igazi azért a PPS lett volna, vagy a Kalasnyikov.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Vajon miért nem vagyok meglepve ezen a híren?
    Azt sajnálom csak, hogy az elkábított lüke fülkeforradalmárok ezen a hipokrita hozzáálláson sem fognak fennakadni, ettől sem fognak kijózanodni.
    Jó tudni, hogy mire számíthatunk az ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s szeretett nemzet(meg)vezetőnktől, no meg az általa hipnotizált élcsapattól, ha nemtetszésünknek hangot merünk adni. :-(
    Ennek ellenére azt mondom, minden jóérzésű, demokratikus zembernek ott a helye a március 15.-i tüntetésen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Ha rajtam múlt volna, az összes “békés tüntető” ott marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  11. Kedves menyhertkazme, nem a Gyurcsány beszéd volt a legnagyobb bűn, hanem az, ahogy az emberek tudatába belemosták. Na most akkor még megkérdezném, most miért hallgat ez a “hazugságokra nagyon érzékeny” nép?Amikor egyik percről a másikra hazudtolja meg Orbán és a kormánya mindazt, amit előtte mondott. Meg van a véleményem a “jellemes,gerinces”magyar népről. Tisztelet a kivételnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  12. Számomra az a szomorú, hogy ez a hír sehol nem volt hallható a híradásokban. Ebből látszik, hogy a cenzúra elkezdődött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Én majd 2011 tavaszán vagy őszén leszek kíváncsi a Fideszre,hogy lövet-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Majd elfelejtettem: ORBÁN TAKARODJ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Orbán András Lajos

    A cél a forradalom kirobbantása volt, de hiába mesterkedtek nem jött össze a kritikus tömeg, pedig szervezték menet közben is telefonon……… a CSUTI KÖZBEN A GOLYÓ ÁLLÓ BÖMÖSBEN KUSHADT, A BÁTOR HAZAFI……….Azért gusztustalan hogy pont akik szervezték a cécót, most mindenáron a szocikat akarják felelőssé tenni……….Egy felelőssége van az MSZP. akkor melegében kellett volna a csutit és zenekarát elfogni és a nyakukba akasztani egy komoly pert amiben rögtön kiderült volna népizenekar bűnössége…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. Lövesse a jó…………….! Ehhez nincs több hozzáfűzni valóm, ill. nyomdaképes nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Nem a fidesz hasznalta volna az eles loszert hanem a rendorok. A rendorok mint a fegyveres testulet tagja pontosan ismerik a fegyverhasznalatra vonatkozo szabalyokat. Aki volt katona es volt orsegben is minden alkalommal ki lettek kerdezve a fegyverhasznalat szabalyairol. Regen volt de arra emlekszem hogy az or KOTELES a fegyveret hasznalni ha ot vagy a vedett objektumot tamadas eri vagy tamadas veszelye fenyegeti. Tamadasnak minosult ha valaki az ort meguti, megrugja, LEKOPI, stb tsb.

    A rendorseg feladata a nevebol adodoan a rend fentartasa. Igenis fegyvert kell hasznalni tamadas eseten de persze nem a bekes tuntetok ellen.
    En utolag a Taxis blokadot is terror cselekmenynek tartom, a taxisok akadalyoztak a maganszemelyeket blokkoltak a forgalmat, gatotlak az orszag mukodeset. Teljesen elfogadhatatlan eszkoz volt.

    Termeszetesen nincs ketsegem azzal kapcsolatban sem hogy a Fidesz is mindent megtesz hogy hatalmon maradjon, de a szocikat sem kell felteni. Egykutya , az emberek meg csak szivnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  18. És ez már csak így lesz mindíg, de legalábbis addig, amíg bölcs népünket (közép) ázsiai sötétségben sikerül tartani. Mert arra, hogy Európa egyáltalán “beszivárogjon” a magyar agyakba igen kevés az esély. Ezért mindent megtesz mai “hazaffyasch” államunk (pártunk és kormányunk), a kushadó (csak választások előtt uszító) egyházak, a (különösen történelem) oktatás, minden más kultúra és nép lekezelése, stb. stb. stb.

    Így aztán marad az évezredes (horda) hagyomány még generációkon át.

    Orbanisztán tartós jövő előtt áll, Európa csak néz kifele a fejéből: miket, kiket is fogadtunk mi be ?

    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Kedves “commonsense”, a fidesz 2006 őszi célja az volt, hogy az ölébe pottyantsák a sült gesztenyét, szájukba a sült galambot. Persze, a háttérben nagyon is komolyan szervezték a bulit, millió bizonyíték is van a telefonos cellainfók szerint, egyrészüket nyilvánosságra is hozták. Csak az MSZP ipotenciája miatt nem használták ki a helyzeti előnyt, mert túl demokratáknak akartak látszani.
    Szóval a fidesznek nagyon is jól jött volna, ha bármelyik oldalról elkezdenek lövöldözni. Az, hogy a rendőrök nem fognak lőni, a tv-ostromnál bebizonyosodott. Mert csak a legbárgyúbb mazochisták képesek eltűrni, hogy másfélmázsás betontömböket dobáljanak közéjük, az orcájuktól öt centiméterről köpködjék, lökdössék őket, és eszükben sincs az írásban parancsba adott kötelező fegyverhasználati parancsot teljesíteni. Pedig az orruk előtt gyújtják fel az állampolgárok autóit (akik mellesleg ilyen cselekmények elszenvedőiként még biztosítási kártérítésekre se jogosuktak.) Azaz, a látottak és a tapasztaltak ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy a fidesz lövetett volna. Mivel a rendőrségre nem lehettek hatással, a randalírozókra viszont nagyon is, egyértelmű, hogy csak azokkal lövethettek volna, akikre hatásuk volt. Arra a felheccelt tömegre visszaemlékezve, bizony szívesen lőttek is volna, ha van náluk lőfegyver. Ezért nem is véletlen, hogy a következő “keménymagos bulikra” – előzőleg O.V. társaságában megbeszélést tartva – már fegyvereket is fellelt a titkosszolgálat. Millió szerencse, hogy idejében lefoglalták az arzenált. Szúrófegyverek azért maradtak, de azok közelharcban alkalmazhatók csak, ám a rendőrség addigra nem engedte magukhoz közel őket.
    Elképzelhető, hogy nem ugyanazokat a tévéközvetítéseket láttuk?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Várjuk ki a végét ! Nehogy majd ŐK megmutassák hogyan kell alkalmazni az éles lőszert oszt annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Senkinek ne legyen kétsége afelől, ha Magyarországon lenne újra egy ilyen tömeg megmozdulás, akkor a rendőrök lőni fognak. És nem gumilövedéket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Orbán András Lajos

    Dakota. Remélem ha lesz újra ilyen helyzet a fityisz kormány ellen a rendőrök tudni fogják merre kell fordítani a puskacsövét!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos