Ronai and Ronai
AMERIKAI

Beszakadnak a hótól New Englandben a tetők 2011. február 9. szerda 14:03

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Beszakadnak a hótól New Englandben a tetők

Middletown, Connecticut – Vidéken szép a havazás, tartják sokan. Vannak azonban olyan vidékek, ahol már sok volt a jóból, azaz a hóból – valamint a hidegből is.

A rekordmennyiségű hó egy dolog; a helyzetet súlyosbítja, hogy a hó a folyamatosan fagypont alatti hőmérséklet miatt nem olvad el, és az újabb és újabb rétegek hatalmas súllyal nehezednek az épületekre. Nem mind bírja.

Új-Angliában eddig több százra tehető azon tetőszerkezetek száma, amelyek megadták magukat a hó súlya alatt. Ezek között van mintegy százharminc csűr, de szenvedett tetőkárt elmegyógyintézet, repülőtéri hangár, lakóházak sora, fűrészmalom, üvegház, sőt, egy templom is. Egy helyütt egy csirketelep épületének fedele szakadt le; itt 85 ezer csirke pusztult el.

Emberhalál eddig még nem történt, csak majdnem. Az utolsó pillanatban menekült el egy könyvelőcég két alkalmazottja egy százhúsz éves épületből, amelynek a tetejéről vészjósló reccsenéseket hallottak. Itt nem csak a tető, de az egész ház megadta magát.

Új-Angliában – az Egyesült Államoknak ebben a Connecticutot, Vermontot, Maine-t, Rhode Islandet, Massachusettset és New Hampshire-t magában foglaló tájegységében – jelenleg komoly ázsiója van annak, aki hatékonyan képes havat takarítani a tetőkről. Noha befogták a Nemzeti Gárdát is, a tetőtakarítók bőségesen túlórázhatnak, még éjjel, lámpafénynél is dolgoznak.

Alkalmi munkalehetőség a hó miatt bőven akad: a Craigslisten feladott hirdetés szerint 250, megerőltető fizikai munkára képes embert keresnek jelenleg is napi 9-10 órára, heti hét napra. Eleinte tizenöt dolláros órabért hirdettek, de mivel sok hómunkás kell, ezt hamarosan tizennyolcra emelték – erre jön még a napi 30 dolláros alapdíj és a túlóradíj.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Beszakadnak a hótól New Englandben a tetők, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos