Ronai and Ronai
AMERIKAI

Arsenal-győzelem és Barca-verés a kupanapon – összefoglaló 2011. január 19. szerda 23:59 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Arsenal-győzelem és Barca-verés a kupanapon – összefoglaló

Róma – Az AS Roma a városi rivális Lazio elleni 2-1-es győzelmével bejutott az Olasz Kupa negyeddöntőjébe, ahol a Juventusszal találkozik majd. A Leeds otthonában jutott tovább az Arsenal, míg a Barca veresége ellenére is negyeddöntős.

Olaszország

Csak a szokásos szurkolói attakkal kezdődött a Derby della Capitale (dobálás, négy sérült), majd a pályáé lett a főszerep. A 22. percben Libor Kozák helyzetét hárította Julio Sergio, míg a másik oldalon Juan került ígéretes helyzetbe, végül 0-0-val fordultak a csapatok.

A vezetést az 53. percben szerezte meg a pályaválasztó Roma: Lichsteiner kezezése után Borriello értékesítette a megítélt büntetőt. Mindössze öt percig tartott a bordó-mezesek öröme, mert Juan szabálytalansága után a Lazio is tizenegyeshez jutott, Hernanes pedig egalizált (1-1).

A 76. percben a román Radu vált negatív főszereplővé, miután saját tizenhatosánál vesztett labdát, amit Fabio Simplíció pörgetett el a hosszúba. A Roma gyakorlatilag helyzet nélkül, de gólokkal hozta le a találkozót, 2-1-re megnyerte a római kupaderbit.

A Sampdoria – Udinese találkozó nem hozott döntést a rendes játékidőben, végül tizenegyesekkel a hazaiak mentek tovább.

A genovaiak a Manchester United kölcsönjátékosa, Frederico Macheda góljának köszönhetően jutottak előnyhöz, amit egészen a 90. percig sikerült tartani. Ekkor az Udinese chilei légiósa, Mauricio Isla egyenlített, majd a hosszabbítás perceiben German Denis révén az előnyt is megszerezte a vendégcsapat.

A 108. percben Pazzini tizenegyesével megint döntetlenre állt a találkozó, a szétlövés pedig a koncentráltabb Samp sikerét hozta meg.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő

AS Roma – Lazio 2-1 (Borriello 53. – 11-esből, F. Simplício 77., ill. Hernanes 58. – 11-esből)

Sampdoria–Udinese 2–2 – 11-esekkel 5–4 (Macheda 32., Pazzini 108. – 11-esből, ill. Isla 90., Denis 91.)

Anglia

Arsene Wenger csapata a 90. percben, Cesc Fabregas góljával harcolta ki hazai pályán az újrajátszást a Leeds elleni FA-kupa mérkőzés harmadik fordulójában, a visszavágón azonban lényegesen jobban ment a londoniaknak, az 5. percben már vezettek.

Andrej Arshavin passzából Samir Nasri lépett ki a tizenhatos előterében, a francia karmester higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot. A vendégek mezőnyfölénye a 35. percben érett ismét góllá, miután Bacary Sagna bombájába Casper Schmeichel csak belekapni tudott.

A Leeds percekkel később szépített, egyszersmind a forduló egyik legnagyobb gólját süllyesztette el az Arsenal kapujába. Bradley Johnson jó 30 méterről vállalkozott lövésre, a labda pedig meg sem állt a bal felső sarokig. Szczesny kapusnak sansza sem volt a védésre.

A fordulás után mindent megtett a másodosztályú házigazda az egyenlítésért, de így is a vendégeknek volt több helyzetük, akik a 76. percben végleg eldöntötték a találkozót. Nicklas Bendtner hajszálpontosan tekert Robin van Persie fejére, a holland pedig a kapu bal oldalába bólintott, 1-3.

FA-kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzés

Leeds–Arsenal 1–3 (B. Johnson 37., ill. Nasri 5., Sagna 35., Van Persie 76.)

Spanyolország

A címvédő Barcelona 5-0-ra nyerte a Real Betis elleni első Király-kupa találkozót, a visszavágón így pihentethette legjobbjait Pep Guardiola vezetőedző. Messi és Xavi viszont a pályáról nézte végig, ahogy a Betis hét perc alatt kettőt is berámol a katalánok kapujába.

Előbb Molina tette bele a lábát egy élesen belőtt szabadrúgásba, majd Ezequiel lépett ki a leshatáron, és helyezett Pinto kapujába. A 38. percben szépített a Barca, Lionel Messi kerülte meg a védőjét, majd egy köténnyel a támadást is befejezte. Az andalúzok még ugyanebben a játékrészben visszaállították a kétgólos előnyt, miután Arzu félfordulatból helyezett be egy kipattanót.

A második félidőben Messi büntetőből csökkenthette volna a Barcelona hátrányát, de az argentin fölé emelt, ám így sem történt tragédia. A katalánok 6-3-as összesítéssel jutottak be az elődöntőbe, ahol a Deportivót legyőző Almeríával mérkőzik meg.

Király-kupa, negyeddöntő, visszavágó

Betis–Barcelona 3–1 (Molina 2., 7., Arzu 45+2., ill. Messi 38.)

Deportivo–Alméria 2–3 (Álvarez 44. – 11-esből, Adrian 51., ill. Corona 19., Crusat 20., Goitom 55. – 11-esből)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Torinóban jutott tovább a Roma 2011. január 28. péntek | AN

Benzema győztes gólt, a Barca ötöt vágott a kupában 2011. január 27. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos