Ronai and Ronai
AMERIKAI

A New England Patriots az NFL leggazdaságosabb csapata 2011. január 7. péntek 17:18 | Forbes

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A New England Patriots az NFL leggazdaságosabb csapata

New York – A New England Patriots félelmetes teljesítményt nyújt a pályán, de a takarékosságot is szem előtt tartja. Tom Brady csapata a liga legjobb mutatójával, 14-2-vel abszolválta az NFL 2010-es idényét, ugyancsak első helyen zártak a liga legköltséghatékonyabb klubjait összegző listán.

Az NFL-ben idén 17,1 millió dollár az átlagos bérkifizetés a megnyert mérkőzések után, míg a súlyozott összeg 15,6 millió dollárra rúg.

A fizetéseket tekintve a Patriots a harmadik legkevesebbet költő franchise a maga 92,7 millió dollárjával, így a győztes mérkőzések után mindössze 6,6 millió dollárt fizet ki. Ez 58 százalékkal jobb, mint a liga átlagos nyertes mérkőzésenkénti mutatója.

Gazdaságilag a második legjobban teljesítő csapat idén az Atlanta Falcons volt, amely legutóbbi tíz mérkőzéséből kilencet megnyerve, a Nemzeti Főcsoport (NFC) első helyéről jutott be a rájátszásba. 96,4 millió dolláros kifizetésével a Falcons a hetedik legkevesebbet költő csapat a bajnokságban, győzelem esetén 7,4 millió dollárt biztosított játékosainak.

A negatív mutatókat figyelembe véve a Carolina Panthers jár az élen, mint a liga legveszteségesebb alakulata. A Párducok vasárnap zárták le idei szezonjukat a Falcons ellen, mérlegük két győzelem mellett 14 vereség volt az alapszakaszban. Sok mindent elárul a Panthers pénzügyeiről, hogy az említett két megnyert meccs 56,1 millió dollárjába került a csapatnak, ami több mint 250 százalékkal tér el a ligaátlagtól.

A második legrosszabb e tekintetben a szintén gyenge szezont futó Buffalo Bills, amely 113 millió dollárt fizetett ki az idényben, ami ugyan átlagos kiadás, de mindössze négy találkozót tudott megnyerni.

A Kansas City Chiefs fordította a legkevesebb összeget (83,6 millió $) a játékosok bérére ebben az idényben, ennek ellenére az első helyen végzett az AFC West csoportjában – 10-6-os mérleggel jutott a rájátszásba. A Chiefs a negyedik leggazdaságosabb franchise-ok listáján.

Az ugyanebbe a csoportba (AFC West) tartozó Oakland Rainders a maga 152.4 millió dolláros kiadásával a legtöbbet költő csapat az egész ligában, már ami a játékosok bérét illeti. A 8-8-ra végző Raidersnek körülbelül 19 millió dollárjába került minden egyes győzelem, ezzel a 11. legrosszabb a pénzügyeket illetően.

Érdekesség, hogy míg a csoportját negatív mérleggel (9-7) záró Seattle Seahawks 14,7 milliót költött minden győzelem után, addig a 10-6-os Tampa Bay Buccaneers-nél ez az összeg 10,4 millió, de míg előbbi bejutott a playoffba, utóbbi lemaradt legjobb 12 csapat mezőnyéről.

Az NFL csapatainak idei bérkiadása itt tekinthető meg

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A Ravens simán jutott tovább 2011. január 10. hétfő | AN

Nyert a Seahawks, teljes a mezőny 2011. január 4. kedd | GZ

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos