Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbánt ősembernek ábrázolják Európában 2011. január 5. szerda 17:40 | AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbánt ősembernek ábrázolják Európában

München – A Süddeutsche Zeitung a Mohamed rajzokhoz hasonló karikatúrát közölt Magyarország miniszterelnökéről. A rajzolót, Wolfgang Horsch-t az EU-elnökség és a magyar médiatörvény ihlette meg. A karikaturista egy primitív ősembernek ábrázolja Orbán Viktort, aki bunkóval a kezében jár. Feleségét, aki a sajtószabadságot testesti meg, a hajánál fogva húzza maga után.

Az áprilisi fülkeforradalom utáni mámoros napokban kevesen gondolták volna, hogy háromnegyed év múlva a civilizált Nyugaton Magyarország a bunkóság mintaképe lesz, primitív ősembernek ábrázolják a nemzeti együttműködés vezetőjét, aki a hajánál fogva húzza maga után a feleségét. Ha Magyarország muszlim ország lenne, most dzsihádot hirdethetne és vérdíjat tűzhetne ki a rajzoló fejére, mert a sértés közel akkora. A világsajtó vezető témája lett Magyarország, és amit a vezető világlapok írnak az Orbán-kormányról, nagyjából azt rajzolta meg a karikaturista.

A rajz szerint a Magyarországot képviselő Orbán Viktor érkezik az Európai Unió elegáns irodaépületébe, hogy átvegye a soros elnöki tisztet. Az irodaházban egy kellemes külsejű portás fogadja Orbánt, aki ebben a környezetben mint ősember jelenik meg. Az üzenet világos: Orbán Európához képest egy ősember, aki most mászott le  a fáról. Orbán így mutat a Nyugat szemében a fülkeforradalmi rendszerével, a demokrácia leépítésével és a médiatörvényével. A rajzoló azt próbálja érzékeltetni, hogy az Orbán-kormány ilyen szinten áll az elképzeléseivel a civilizált és demokratikus Nyugathoz képest (amelyről a bunkót szorongató Orbán Viktor azt mondta, hogy hanyatlik és a napjai meg vannak számlálva). A rajz Orbán, az ősember nőjét a sajtószabadságnak ábrázolja, amit az öntudatos és magára büszke “őserő” egyszerűen leütött egy fahusánggal és húz maga után. A rajzoló elfelejtette odaírni, hogy az EU soros elnöki tisztéért érkező ősember az “Erős Európáért” szlogennel érkezik. A bunkóval fejbevágott és a hajánál fogva cibált asszony szimbolizálja a sajtószabadságot.

A magyar kormány kommunikációs kommandója azt hiszi, hogy ennek a Nyugatnak tudja elmagyarázni azt, hogy nem ismerik eléggé a médiatörvényt, azért gondolnak róla rosszat. Az asszony, akit maga után húz, az szabad és tisztelt személy.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +52 ( 58 szavazatból)
Orbánt ősembernek ábrázolják Európában, 4.8 out of 5 based on 26 ratings

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Nem tudtam eldönteni, nekem is szégyellnem kellene magyarságomat e miatt az ősember miatt?! Hát nem! Én nem azonosulok vele és kikérem magamnak, hogy az ilyenek miatt ítéljenek meg.Orbán csak egy szemfényvesztő, gyorsan elillanó rémálom az ország életében.Nem is olyan soká csak egy szégyenfolt lesz a nemzet arculatán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  2. Már rég (a kokárdázás óta) nem vagyok magyar. Nagyon szégyellném magyarságomat. Azt hiszem hontalan vagyok. Belga…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  3. Gregory Blunder

    Anonyme: sajnos az a baj, hogy valóban ilyenek miatt általánosítanak. A megítélés nyilván cizellált, van aki együtt érez velünk, a kis emberrel, de azt sem tudhatod, magukban mennyire kapcsolják össze mondjuk az auszrtiai boltok magyar nyelvű felirataival:”magyar ne lopj!” (nekem pl.ez jutott most eszembe a megítélésről).
    Pedig azt hiszem, többen vagyunk a másik oldalon, de ezek a dolgok kapnak nyilvánosságot, hírverést…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Gregory Blunder

    Aptyuka: én meg lassan itthon érzem magam hontalannak…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Én sehol nem látom feltüntetve, hogy ez az ősember OV lenne… Azon csak mosolyognék. Viszont világosan kiolvasható az öltözékén németül, hogy “Magyarország”. És ez nagyon szomorú. Nem is szomorú – egyenesen tragikus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. Kedves Gregory Blunder!

    Itthon vagyok én is, Magyarországon. Itt érzem hontalannak magam. Tehát egyet érzünk, gondolunk. Félreértés adódott tehát. Egy régi vicc alapján gondoltam, hogy tán belga vagyok…

    Belgiumban a szétválás mellett döntenek, de hogy könnyű legyen a népességet szétválasztani, megmondják:
    -A flamandok jobbra, a vallonok balra álljanak.
    Az öreg Kohn bácsi felteszi a kezét:
    -És az igaz belgák hova álljanak?

    Bocsánat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. nincs himnuszom – szélsőséges hordák üvöltötték 2006-ban, nincs kokárdám-a felcsúti zavaros elméjű kisajátitotta-nincs hazám, mert elrabolta tőlem egy politikai csúcsragadozó és gazdasági analfabéta-de van IGAZ MAGYARSÁGOM és BECSÜLETEM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  8. Politikai csúcsragadozó……hmmm….fölötte az ember áll. Nem kell megijedni ennyire. Az ország még nem veszett el attól, hogy olyan vezetés van most, akik az örök élet reményében tevékenykednek…El is döntöttem, hogy nem tervezek hosszú távra, mert most jön az igazi változások kora. Az ősember hasonlattal pedig nem nagyon értek egyet, mert benne ott volt a változás és a megújulás, tanulás képessége…inkább ábrázolnám egy nagy betonkockával, betonaggyal, szögesdróttal körbetekerve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Myloden ! Igazad van az ősembert nem kéne igy megsérteni , jobb a betonkocka + a betonagy hasonlat . Szögesrót minek ?
    A beton nem pattog , mint a gumilabra de a fagyban elporlad.
    A légkör egyre fagyosabb lesz, mindenhol !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Myledon ! Elnézést ez csak betücsere ( Myloden !!!!) nem helyesírási hiba,
    azt magasabb helyen követik el sorozatosan )))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Sajnos az emberek szerte a világban általánosítanak, mint ahogy mi is tesszük! Nekünk kell megváltoztatni a világ véleményét magunkról és meg is lehet tenni. Csak tenni kell érte és nem is keveset!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos