Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mindenki másképp olvassa az Európai Bizottság levelét 2011. január 26. szerda 6:53 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mindenki másképp olvassa az Európai Bizottság levelét

Budapest – Az Európai Bizottság levele arra hívja fel a figyelmet, hogy “a médiatörvény valószínűleg nem minden tekintetben áll összhangban az uniós joggal” – ismerte el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, miután napokkal korábban Navracsics Tibor ennek ellenkezőjét állította. A közlemény szerint, ha a testület kifogása megalapozott, a kormány a szükséges pontokon kész módosítani a jogszabályt. A Fidesz alelnöke ugyanakkor megismétli azokat az állításokat, miszerint az EB levél nem támasztja alá azt a “hajcihőt”, ami az Európai Unióban eddig folyt, a nemzetközi médiatámadásokat az MSZP gerjesztette.

A tárca közleménye szerint a kormány napokon belül, legkésőbb a jövő hét elején válaszol Neelie Kroes levelére, amelyet a médiaügyekért felelős biztos Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek címzett. A kormány Kroes levelét csak a válasszal együtt akarta nyilvánosságra hozni, ám a levél nyilvánosságra került. Abból pedig az derült ki, hogy Európai Bizottság szerint a médiatörvény alapjogokat sért. Meglepetésre a minisztérium  közlemény ennek ellenére továbbra is azt állítja: a bizottság három, az uniós jogharmonizációval kapcsolatos ponton tett észrevételt, ám a felvetések egyike sem kérdőjelezi meg az alapjogok, a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás érvényesülését, illetve az Országgyűlés által választott médiahatóság függetlenségét.
Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár a közleményben az ellenzéki bírálatokra reagálva úgy fogalmaz: “elutasítunk minden olyan próbálkozást, amely a bizottsággal kialakított konstruktív szakmai párbeszédet politikai konfliktussá kívánja gerjeszteni”. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: “az EB levelét elolvasva a napnál világosabban látszik, hogy az nem támasztja alá azt a “hajcihőt”, ami az Európai Unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt.” Közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen “felhabosított, felturbózott kampány”. Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot.
Ugyanakkor a nyilvánosságra került levél egyértelműen úgy fogalmaz, hogy a médiatörvény ezeket az alapjogokat sérti.

Kósa szerint az egész “hajcihő” a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen. Az alelnök úgy fogalmazott, hogy az egész “hajcihő” nem a tárgyszerűség talaján áll, “nem a médiatörvény verte ki a biztosítékot”. Ennek kapcsán leszögezte, hogy Magyarországon demokrácia, szólás-, véleménynyilvánítási- és gyülekezési szabadság van, amit semmi sem veszélyeztet. A levelet összességében úgy értékelte, a bizottság nem talált olyan érdemi kifogást, hogy a törvény veszélyeztetné a szólás- vagy véleménynyilvánítási szabadságot.
Kovács László, a szocialisták alelnöke azt mondta: rombolja a kormány szavahihetőségét, hogy Kovács Zoltán és Nagy Anna kormányszóvivő azt állította, Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos – időközben kiszivárgott – levelének egyetlen felvetése sem kérdőjelezi meg a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás magyarországi érvényesülését.
Kovács Zoltán szombaton úgy nyilatkozott: a bizottság levele csak technikai jellegű, nem pedig a szólás- és sajtószabadsággal összefüggő kérdéseket fogalmaz meg. Hasonlóan nyilatkozott Nagy Anna, aki egy hétfői háttérbeszélgetésen közölte, a levél nem kérdőjelezi meg az alapjogok, így a sajtó- és a szólásszabadság érvényesülését, és egyáltalán nem tér ki a médiahatóság függetlenségének kérdésére.
Az MSZP alelnöke azt mondta: a kormány annak ellenére folytatott “gyermeteg hazudozást” a médiatörvénnyel kapcsolatos bizottsági aggályokat ismertető levél tartalmáról, hogy világos volt, annak szövege napokon belül nyilvánosságra kerül. Kifejtette: az EB levele nem technikai jellegű kérdéseket fogalmaz meg, hanem például kételyének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének kiterjesztése megfelel-e az Európai Unió Alapjogi Chartájának, a szólás és az információ szabadságának. A szólás és a tájékoztatás szabadságának korlátozását veti fel Neelie Kroes szerint a regisztrációs kötelezettség kiterjesztése is – fűzte hozzá Kovács László.

Az MSZP felszólította Kósa Lajost, hogy 24 órán belül vonja vissza azokat az “alaptalan és rágalmazó kijelentéseit”, amelyek szerint a médiatörvény kapcsán kialakult “hajcihő” a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen. A közlemény szerint a vádak visszavonása mellett egyúttal bocsánatkérést is vár a párt. “Ellenkező esetben az MSZP meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket” – írták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Mindenki másképp olvassa az Európai Bizottság levelét, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Rusnya lelkem az oka, de nem állhatom meg a személyeskedő megjegyzést:
    Kovács út a kép tanúsága szerint egyszerűen bealudt… (Mentségére legyen mondva, Toldi szolgájával, Bencével ellentétben neki még nem csordult ki a nyála… :-) ) De megteheti, hiszen úgyis teljesen mindegy, hogy ki mit ír le vagy mond el odakint, a hazai zembereknek “ártunk s ormányunk” azt mondja el, ami az ő politikájukat igazolja és melléjük állítja az agymosott fülkeforradalmárokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Röviden és tömören:az Európai Unió “hajcihője” az elmebeteg diktátorral és csapatával a Fidesszel-az emberi jogok megőrzése érdekében… Most már a birka fideszes választók számára is érthetőbb lesz:miért mondta vezérük,hogy “az EU-on kívül is van élet”! Emlékezzünk:Hitler is kilépett a Népszövetségből,hogy gyilkos terveit meg tudja valósítani Ne ismétlődjön meg a történelem,ezért “Állítsátok meg Viktoro Uit!”…. amíg nem késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Állíthat itt bárki bármit, a fideszes hazug gőzhenger mindent a szája íze szerint kommunikál. És ezt a hazugság-dömpinget éjjel-nappal, minden szinten és fórumon permanensen szajkózzák.
    Ez a béna MSZP-s társaság meg akadémikusan magyarázkodik, nem tudja a tömegeknek, de még a saját szimpatizánsainak sem elmagyarázni a nép nyelvén, hogy miről van szó.
    A fidesz nevű politikai-gazdasági konglomerátumban is van bőven, de volt is bűnelkövető, ennek ellenére az MSZP erőtlenül áll hozzá ezek folyamatos közbeszédben tartásához. Ez a csibész társaság a rémhír tévéjükben a CÉLPONT nevű leleplező összeállításaiban rendre kinyomoznak valamit a baloldali politikusok viselt dolgairól, a rejtett kamerás felvételektől sem riadva vissza. És ezt hosszú évek óta mantrázzák, míg az MSZP-nek erre nincs határozott válasza. Ilyen béna társaságot még nem láttam.
    Jó lenne már egy stábot létrehozni e célból és ellentámadásba lendülni, hadd lássák a ZEMBEREK, hogy a fidesz csalók gyülekezetéből és politikai bűnözőkből áll, nem olyan nagy magyarok ők, amilyennek beállítják magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. A fideszes bűnbanda mindent másként olvas:kimaradtak az elemiből,amikor az olvasást kezdte a tanítónéni tanítani…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Ne várják azt a tudatlanok és bizonytalanok,hogy az EU megmenti őket az orbanista,elvtelen diktatúrától… Ennyire be van mindenki sz*va ettől a csuti törpétől és bandájától,akik megosztották ócska,program nélküli politikájukkal a magyarokat és lassan a polgárháború küszöbére sodorják az országot? Nem csak Deutsch propagálja,hogy ELÉG! Nekünk,a “kisebbségnek” is elege van ebből az öntörvényű,antidemokratikus,korrupt bandából…!
    Meg kell szervezni a Nemzeti Ellenállást és eltakarítani őket,ahová valók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Nincs ebben semmi meglepő! A legújabb felmérések szerrint is nőtt funkcionális analfabéták száma… A fideszre semmi nem vonatkozik, csak az, amire Orbán ad utasítást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Ha már a legújabb felméréseknél tartunk!
    Nem szeretném elkiabálni, de mintha valami megindult volna: http://nepszava.com/2011/01/magyarorszag/a-fidesz-tabor-csokken-az-mszp-nem-no.html
    Ez vajon már a vég kezdete?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos