Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Szabad Magyar Televízió harmadik adása 2011. január 24. hétfő 18:57

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Szabad Magyar Televízió harmadik adása

A Szabad Magyar Televízió harmadik adásában Tóth Krisztina író, költő, és Kukorelly Endre író, költő beszélget Csáky Judit színikritikussal a médiatörvényről, a szólásszabadságról és a sajtószabadságról

Első rész [https://youtu.be/9gUXrtSC6gw]:

Második rész [https://youtu.be/S6yMKIviy_U]:

Harmadik rész [https://youtu.be/NKfTrwwL_Ws]:

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 12 szavazatból)
A Szabad Magyar Televízió harmadik adása, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Köszönöm ! Jobb lett a napom !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Nagyon jó volt hallgatni benneteket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Tisztelt Kukorelly Úr!
    Az utolsó szavai – és az előzők is – meggyőztek, hogy jó helyre szavaztam!
    Tisztelettel: Bencze Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. szeretem az írókat (a költőket még jobban :-)
    szerintem jól vette észre képviselő uram az alapvető problémát, egy elbutuló, elbutított népet művelni, tanítani kellene, ez a legfontosabb feladat. ismét 1989-ben érzem magam, amikor véleményem szerint ugyanez lett volna a feladatunk, de hamarosan kiderült, hogy ezt nem sok ember gondolta így. itt az eredménye…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Jó volt megnézni, meghallgatni az írókat, mert elmondták, hogy a kultúra területén (is) milyen amorális gondok, mély szakadékok keletkeztek a kultúrát művelők és az egyes társadalmi csoportok között. Amikor egy magyar irodalmat tanító tanári rétegnek nincs belső késztetése arra, hogy pl. elmenjen egy író-olvasó találkozóra, egy könyvbemutatóra, stb., ahol képezhetné kényszer nélkül magát az írók belső világából, esztétikai gondolataikból, a társadalmi problémák lecsapódásából, különböző irányzatok megjelenéséből, veszélyességéről, akkor legalább olyan veszélynek vannak kitéve az általuk tanított diákok, mint amilyen veszélyt jelentenek a parlamenti politikusok a társadalomra.
    Ocsmány világ születik ott, ahol olyan szintű politikusok szólalnak meg, mint a Fidesz, vagy a JOBBIK képviselői, és ez a világ már elborította Magyarországot.
    Európa vigyázz!- kiáltom én és szólal meg sok demokrata itthon, mert a mai hatalom a kultúrát agymosásra használja, számukra az lenne a fontos, hogy minden író-költő hallgasson el, szántsa be műveit. Azzal, hogy államtitkári szintre süllyesztették a kultúra irányítását a kormányban, az mintegy tagadásává is vált annak, hogy nem fontos a kultúra egyetlen ága sem.
    Mindenhol megszerezni a politikai hatalmat (lsd színházak) és elsekélyesíteni
    az emberi tisztánlátást, humánus gondolkodást. Főzzön és igyon a magyar pálinkát, addig sem gondolkodik, jól eltompul az agya, nem megy ki az utcára, befogja a pofáját, nem műveli a földjét, kertjét, és kedvére züllik bele a pusztulásba. Európa: vigyázz, segíts tenni a züllő folyamatok ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Jó volt megnézni, meghallgatni, és egyetérteni. Az igen elszomorító, hogy a Magyarországi TV- riporterei többségének már a kérdéseiből is megállapítható a pártállása, avagy a hatalomhoz való viszonyulása, azaz nem olyan riporter, műsorvezető aki egy témát az értelmes, művelt, tájékozott emberi mivoltából adódóan vezeti elő, annak érdekében, hogy a nézők megismerhessék a téma valóságát, hanem inkább a hatalom szószólói. Mi ez ? Nem más mint egy “cenzúrázott” műsorszórás. A saját véleményük úgy jelenik meg, mintha az egy alapigazság volna. Ha nálunk a hivatala magaslatán álló demokratikus, szólásszabadságot követelő médiahatóság működne, akkor igenis szóvá kellene tennie, ez így nincs rendben, ezeket a riportereket, műsorvezetőket el kellene küldeni egy vizsgálóbizottság elé, hogy alkalmasak -e erre a feladatra, beleértve a főnökeiket, tulajdonosaikat is, és ha nem felelnének meg, vissza kellene vonni e szerepkörben való működésüket. Azonban a politikai hatalom támogatja, örömmel veszi ezt a műsorszórást, mert a pozícióját erősíti. Véleményem szerint az ATV műsorvezető riportere Kálmán Olga az, aki mintául szolgálhatna az egész magyarországi médiásoknak, hogyan kell ezt csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. TancsKaszabell

    Köszönöm !
    Nem tudok mit hozzátenni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos