A Szabad Magyar Televízió negyedik adása 2011. January 24. Monday 19:19

A Szabad Magyar Televízió negyedik adása

A Szabad Magyar Televízió negyedik adásában Vásárhelyi Mária szociológus és Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője beszélget a médiatörvényről és várható hatásairól. A riporter Zelki János.

Első rész:

Második rész:

Harmadik rész:

19 Reader’s Comments

 1. Köszönöm!

 2. Elfogadva, amit Vásárhelyi Mária mond, fel kell hívni a figyelmet arra az apróságra, hogy a Fidesz-kormány tettei mindig előrevetítenek valami rémisztőt a távolabbi jövőre nézve. A “nemzeti együttműködés” értelmezése nem csak a jelen bulldózer-szerű tarolást mutatják, de az esztergomi példa már a 2014-es választások utáni eseményeket is sejtetik.. Dzsugasviki és hadteste kíméletlenül nyomul és már minden hadállást elfoglalt. Szegény Magyarország.

 3. Orbán eljutott a csúcsra – innen lesz szép a bukás.

 4. Marsovszky Magdalena

  Koszonjuk szepen!

 5. az első négy adásban a szereplőket sikerült jól kiválasztani, a műsorvezetőket még nem. örülök, hogy itt végre “megismerhettem” K.Z.-t

 6. Dr.Horváth Lajosné

  Miért mocskoljátok azt a kormányt, amelyet a választók 67 %-a bizsé,
  bizalmával tisztelt meg?

  Tartsátok tiszteletben Magyarországot és a Magyar Miniszterelnököt,
  Orbán Viktort.

 7. Kedves K.Z. A kormány szempontjából, mindenképp aktuális a médiatörvény. Itt a lehetőségük, hogy az 52 százalékos szavazati aránnyal szerzet 2/3-os többség. birtokában diktáljanak. Nem mellékesen, most derül ki, hogy az egykori SZDSZ_MDF-paktum, miképp csap vissza. Ha valamit a választási törvényt mindenképp meg kell változtatni. A szavazatok valóságos számához kellene igazítani a mandátumok számát. Húsz évvel ezelőtt az MSZMP/MSZP ellen született az egyezség. Ma már ez nem veszély. Vagyis, demokrácia, vagy diktatúra? – tegyük föl a kérdést. De ez nem meri a Fidesz. Ugyanis nem úsznák meg. Nekik szükségük van a szájkosaras pofázókra. Könnyű a dolguk. Sajnos a többség annyira bunkó, még igénye sincs a szabadságra. Ezt használják ki. (Lásd Kukorelly Bandit ugyanezen az adón.)
  Lábjegyzet: Vásárhelyi Mária Lakatos elvtársat emlegeti. Tudjátok, hohy Lakatos elvtárs a Lehel piacon alagsorában szervezte a Csurka-féle MIÉP-et? Én láttam. Ott ültem, abban a kocsmában, hol a titkosszolgálat embereivel röhincsélve a LEPKE (Lehel-téri Piaci Kofák Egyesülete) tagjaival – köztük Csintalan Sándorral, akkor még MSZP alelnökkel, a csarnok Tisztelt Ház kocsmája tulajdonosával, bratyiztak. Szervezkedtek. Na, itt van az eb elhantolva. Csaó: L.

 8. Ki és hol mocskolta a kormányt?

 9. az a gyanúm, rossz helyre tetszett elhelyezni okos hozzászólását kedves doktorné

 10. Dr.Horváthné:a Fidesz visszaél a sohasem létezett 2/3-dal…Fütyülünk rá,hogy milyen a “többség”,amelyiknek fogalma sem volt arról,hogy miket tervez a program nélküli… Átvágta Fidesz saját választóit,ezt a hazug kormányt kéne tisztelni???

 11. Van egy találó szólás,amely most is időszerű:”Akarata ellenére,senkit nem lehet boldogítani!”. Ez ráillik a jelenlegi hazai belpolitikai helyzetre is.Mert,egyáltalán nem elég,ha Daniel Kohn Bendit szenvedélyesen kikel az EU-ban Orbán diktatórikus intézkedéseivel szemben,Kroes asszony levelet intéz a Médiatörvény ügyében Orbánhoz válaszra várva,a vezér úgy érzi,hogy ocsmány hazugság-áradatukkal a birkákat még mindig tömegesen befolyásuk alatt tarthatják,az ellenzékkel meg úgyis leszámolnak. Mert mit művel például az MSZP? Szili Katalin,aki kilépett MSZP-ből,valamiféle csoportot alapított Szociális Unió címen, nyilván volt parlamenti elnöknek fogalma sincs arról,hogy mi a különbség a “szociális” és a “szocialista” között! Gyurcsány,a sértődött volt pártelnök és kormányfő nem fogadta el az MSZP választmány hét végére szóló meghívóját, és a “Demokratikus Charta” nevű kreatúrát párttá akarja szervezni,Mesterházy pártelnök az USÁ-ban “tájékoztat”,az Európa Tanács ülésén,amely a megye Médiatörvénnyel foglalkozott,a hazai szocik nem képviseltették magukat!!!
  A mindössze 10%-os támogatottságot “élvező” szocik hogyan képzelik el pártjuk és a baloldal jövőjét? “Színes platform “-politikájuk már régen megbukott ,eltérően a Fidesz centralizált ,a hatalom megszerzésére és bebetonozására irányuló politikájától… Mert szocialista “elvtársak”,az erővel,az erőszakkal szemben csak ugyanazt lehet szembeállítani,erős pártfegyelem nélkül nincs és nem is lehet győzni… A magyarok pedig nagyon tévednek,ha azt várják,hogy az Európai Unió és az USA kikaparja számunkra gesztenyét:a magyar kormányt és Orbánt ugyan el lehet szigetelni,meg lehet büntetni(velük együtt az ország is bűnhődik),de belső szervezettség és ellenállás nélkül minden hiábavaló!!!

 12. Nagyon tetszett!

 13. Köszönöm

 14. Dr.Horváth Lajosnénak:
  Asszonyom! Ön elfejeltette, hogy Magyarország választópolgárainak csak 52 %-a ment el szavazni áprilisban, és ennek az 52 %-nak a 27 %-a szavazott a FIDESZ-re, igy jött ki az a bizonyos “kétharmad”!

  Ön szerint az 52 %-nak a 27 %-a azonos a 1oo % kétharmadával? (Általános iskola 5. osztály – százalékszámitás cimű óra)
  Miért képzeli, hogy az a 48 %, aki nem ment el szavazni, mind FIDESZ-szimpatizáns? Énszerintem ők az ország többsége, akiknek egyáltalán nem
  szompatikus a FIDESZ, csak sajnos a többi sem!

 15. TancsKaszabell

  Semmi okom neheztelni se a Mari nénire se a Jóska bácsira !
  De határozottan elítélem mindazokat akik tudatosan milliókat csapnak be 5-8 éves gyerek szintjén folytatott propagandájukkal.Lásd az előző nyolc év fideszes gaztetteit.A következményeit is mindennek közösen éljük át…

 16. Kedveseim! Ugye senki sem hitte el, amit orbán mondott… Ne legyünk naivak! Eddig is 1998-2002 között mindig mást mondott és mást cselekedett. Már régen a saját képére formálta volna az összes 10 millió alatvalóját, ha lett volna elég felhatalmazása… 8 évig hallottuk, hogy felkészült az ország vezetésére. Látjuk. Még legalább 50 évig készüljön, hátha, mi azt már nem éljük meg és remélhetőleg ő sem… Szép volt fiuk. Menjetek haza… Demokrácia pedig gyere haza!!!!!!

 17. Horváth Lajosné! Mielött ir,gondolkodjon! IDE nem nyolcadművelt emberek járnak! VAN ELÉG fórum,ahol szívesen fogadnak olyan agymosott embereket,mint maga!!!

 18. kedves Horváth Lajosné,
  Tévedésben van! A parlamentben van az Ön imádott pártjának 2/3-a. Ha figyeli a közv. kutatásokat, a lakosság legnagyobb százaléka nem szavazna pártokra, esetleg rejtőzködők, vagy félnek véleményt nyilvánítani.
  Ön nagyon téved , mi másként gondolkodók, tiszteljük hazánkat, a Magyar Köztársaságot.
  Olyan miniszterelnököt, aki dilettáns politikájával lassan 3 éve úgy bel, mint külföldön lejáratja az országot, emberek életét teszi tönkre, tett földönfutóvá, kiszolgáltatottá százezreket, aki a saját oligarcháin és csókosain kívül nem tartja tiszteletben emberi jogainkat, az országban mérhetetlen rombolást végez.
  Egy olyan miniszterelnök, akinek regnálása óta nem a jövőkép a fontos, hanem a stadionok építése, nem a fiatalok fejlődése, tudása. Akinek az idős, beteg korosztály terhes, ahogyan a cigányok, zsidók és melegek. Aki beteges hazudozó, aki az alkotmányt a saját érdekei szerint módosítgatja, eszkábálja, megszűntette a jogállamot, a 23 éve kivívott demokráciát lábbal eltiporta!
  Kedves Horváth Lajosné!
  Az ilyen ember nem érdemel semmiféle tiszteletet, főleg akkor nem, ha miniszterelnök. Az ilyen ember egy kisstílű, hatalommániás, pitiáner szar ember!


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók