Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ha kell az embereknek, ha nem: egy év múlva új alkotmány lesz 2010. december 24. péntek 3:56 | HVG, Magyar Nemzet, AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ha kell az embereknek, ha nem: egy év múlva új alkotmány lesz

Budapest - Miközben a legfrissebb HVG-ben közölt közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek mindössze 27 százaléka tartja úgy, hogy Magyarországnak új alkotmányra van szüksége, Orbán Viktor miniszterelnök 2012. január elsejére új alaptörvényt erőltet az országra. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Orbán és a Fidesz erre nem kapott felhatalmazást a választóktól. Az alkotmányozás szándékáról már most látható, hogy nem legitim. A nép legfontosabb célja az lehet, hogy kiharcolja a népszavazást vagy tegye világossá ország és világ előtt, hogy erőszakosan akadályozzák meg abban, hogy a többség kinyilvánítsa az akaratát.

Magyarország új alkotmánya 2012. január elsején lép hatályba, az új alaptörvényt jövő év április 25-én, húsvéthétfőn fogadja el az Országgyűlés – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A HVG héten megjelent számában közölt közvélemény-kutatás szerint még a kormánypárti szavazók között is kisebbségben vannak azok, akik szerint Magyarországnak új alkotmányra van szüksége.

Az alkotmányozás jogát éles politikai harcban szereztük meg, és élni is fogunk vele – mondta a kormányfő azon felvetésre, hogy az ellenzék szerint az új alkotmány nem Magyarország alkotmánya lesz, hanem a Fideszé. “Indokolt lenne a szocialisták szerénysége ebben az ügyben. Egyfelől olyat még nem láttunk, hogy az ancien régime emberei, akiknek a hatalmát ebben az esetben egy kétharmados alkotmányos forradalommal megdöntötték, lelkesen vettek volna részt az új rend kiépítésében. Ők minden eszközzel a bukott rendszert védik” – fogalmazott Orbán Viktor, szemernyit sem változtatva a választások április óta hangoztatott sajátos értelmezésén. Épp a szocialisták voltak, folytatta, akik az országgyűlési választások előtt azzal kampányoltak: vigyázat, a Fidesz-KDNP-nek kétharmada lehet, és ily módon új alkotmányt lehet majd elfogadni. ”Az emberek meghallgatták őket, aztán felruháztak minket a kétharmados többség nyújtotta jogokkal, majd mindezt az önkormányzati választásokon megerősítették. Következésképp semmiféle új, pótlólagos felhatalmazásra nincs szükségünk” – hangsúlyozta Orbán Viktor.
A kormányfő az alkotmányozás “menetrendjéről” elmondta, hogy február végén, március elején megkezdődik a nemzeti konzultáció az alkotmányról, és az önkormányzatok is közmeghallgatásokat tartanak majd. Március 15-én az Országgyűlés egy ünnepélyes deklarációval átalakítja magát alkotmányozó nemzetgyűléssé, ami nem jogkörbővülést jelent, hanem azt, hogy semmilyen más kérdéssel nem fogunk foglalkozni csak az új alkotmánnyal – mondta Orbán Viktor. “Eközben az ellenzék jogait, ami a napirend előtti felszólalásokat és az interpellációkat illeti, természetesen tiszteletben tartjuk” – tette hozzá.
Április 25-e után az Országgyűlés megalkotja azokat az új törvényeket, amelyeket az új alkotmány értelmében meg kell alkotni, 2012. január elsején ezek is hatályba lépnek, és ezzel zárul majd le Magyarország átszervezése – nyilatkozta a miniszterelnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 9 szavazatból)
Ha kell az embereknek, ha nem: egy év múlva új alkotmány lesz, 4.2 out of 5 based on 6 ratings

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Áldott, Békés, Boldog ,Karácsony ünnepet kívánok!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Pszihopatológiai eset és ezt indulat nélkül, tárgyilagosan elemezve mondom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  3. Szociopata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  4. Döbbenet! Mit gondol magáról ez az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Én meg csak reménykedem….ha nem esik le, kidöglik alóla előbb-utóbb az a paci…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. Kérdem én:ezt az embert mikor érdekelte bármi más saját hatalmán kívül?? bele is betegedett a hatalomvágyba. zseb napóleon lett belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos