Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tiltakozások Vona amerikai útja ellen 2010. december 16. csütörtök 23:33 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

California – Egy neve elhallgatását kérő, magyar származású amerikai állampolgár tiltakozását fejezte ki, amiért Vona Gábor, a Jobbik Magyarország Mozgalom elnöke az Amerikai Egyesült Államokba látogathatott. Levele, amelyet a kaliforniai Dianne Feinstein szenátorasszonynak címzett, itt olvasható.

„Tisztelt Dianne Feinstein Szenátor! Tudomásomra jutott, hogy Vona Gábor, a Jobbik Magyarország Mozgalom elnöke, az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából Clevelandbe és New Yorkba látogat, hogy találkozzon az ottani magyarokkal. Tudomásom szerint a nácik nem szívesen látott vendégek, ezért sem Vonának, sem másnak, aki kapcsolatba hozható a Jobbikkal – ami egy neonáci párt – nem szabadna megengedni, hogy az Amerikai Egyesült Államok területére lépjen. Eltekintve attól, hogy Vona nézetei sértik az 1956-os mártírok, valamint mindkét – a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali – diktatúra mártírjainak emlékét, Vona Gábor ahányszor csak teheti, rágalmazza Amerikát, és megveti a demokratikus elveket, ezért semmi keresnivalója ebben az országban. Nyilvánvaló, hogy propagandáját terjeszteni és/vagy pénzt kunyerálni jött ide, hogy hazatérése után folytatni tudja gusztustalan tevékenységét. A szólásszabadság egy dolog, de hogy egy külföldi idejön gyűlöletet okádni és nyilas eszméket terjeszteni, az egy másik. Ennek az országnak nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy az ilyen söpredékeket távol tartsa. Vona jobban tette volna, ha otthon marad hittestvérei között, ahová egyébként tartozik. Üdvözlettel: S.L.S”

Angolul: “Dear Senator Feinstein, It came to my knowledge that the ‘leader’ (Vona-Zazrivecz) of the far right ‘Jobbik’ (Movement for a better ) would visit Cleveland and New York to meet Hungarians in this country for the 54th anniversary of the 1956 Hungarian Revolution. As far as I know, Nazis are not welcome here therefore this individual – and any other associated with ‘Jobbik’, which is a far right neo-Nazi party – should be denied entry to the . Apart from the fact that his ‘views’ are direct affront to the Memory of the Martyrs of 1956, better said, to the martyrs of both far right and far left dictatorships, whenever he can, he slanders America and spurns democratic values, thus he has no business here. Obviously he wants to peddle some propaganda and/or solicit for money toward financing his unsavory ‘activities’ back in . Freedom of speech is one thing, but a foreigner coming here to spew hatred and ‘nyilas’ (lit. Arrow-Cross i.e. Hungarian Nazi) venom is another. This country has not only the right but duty to keep these scum out.
He should remain with his beloved brethren at home, that’s where he belongs! Yours truly, S L S”

A levél írója családja védelmében nem járult hozzá, hogy a teljes nevét közzé tegyük.

Budapesten azt jelentették be, hogy Vonát nagy ovációval fogadták Amerikában. Ezzel szemben a valóság az, hogy a cleveland-i megemlékezésen mindössze egy tucatnyi csoport lézengett. A vacsorán megtelt a terem az előadására, de az inkább a helyi amerikai magyarok szégyene. A New York-i rendezvényen, amit egy kis pincehelyiségben tartottak az Upper East Side-on, szintén kevesen voltak, és Vona meglehetősen unalmasan beszélt. Azt lehet mondani, Vona amerikai útja semmiféle jelentős visszhangot nem váltott ki, érdektelenségbe fulladt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Tiltakozások Vona amerikai útja ellen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nem tudok mar kinek hini sajnos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos