Hozzászólás: Gauck a muzulmán vallásról http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Marcus Aurelius http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html/comment-page-1#comment-185451 Marcus Aurelius Sat, 02 Jun 2012 21:46:01 +0000 http://nepszava.com/?p=105732#comment-185451 Nyúl György . Hagytam neked egy üzenetet (péntek 17:10 http://nepszava.com/2012/06/magyarorszag/hoffmanneknak-nem-kell-a-matematika.html ), érdekelne a válaszod, ha ráérsz. Nyúl György
.
Hagytam neked egy üzenetet (péntek 17:10 http://nepszava.com/2012/06/magyarorszag/hoffmanneknak-nem-kell-a-matematika.html
), érdekelne a válaszod, ha ráérsz.

]]>
Marcus Aurelius http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html/comment-page-1#comment-185449 Marcus Aurelius Sat, 02 Jun 2012 21:26:07 +0000 http://nepszava.com/?p=105732#comment-185449 Nyul György 2012. június 1. péntek 07:25 . „Az európai kultúrának több köze van az iszlámhoz, mint a zsidó-kersztény hagyományhoz. Az európai kultúra a hellén-latin kultúra follytatása…” . Az iszlám vallás tiltja az emberi alak vallási összefüggésben történő ábrázolását. Ismered ennek a keresztény európai megfelelőjét? Az iszlám tiltja a disznóhús fogyasztását. Keresztény európai megfelelője? Az alkohollal kapcs… ugyanez. Többnejűség. Az iszlám engedi, a keresztény kultúrkör tiltja. Gyökeresen mások a vallási nézeteknek a civil, világi életben való érvényülésével kapcsolatos hagyományok. Saria vs. elkülönített polgári és kánonjog. . Az európai kultúra örököse az antik római kultúrának, a zsidó-keresztény kultúrának, a népvándorlás alatt ideözönlő germán törzsek kultúrájának, a vikingeknek, keltáknak, … ,… és valahol így-úgy persze az iszlámtól is átvett. De közben rájöttem, hogy neked ezt nem biztos, hogy érdemes taglalni. . Nyul György
2012. június 1. péntek
07:25
.
„Az európai kultúrának több köze van az iszlámhoz, mint a zsidó-kersztény hagyományhoz. Az európai kultúra a hellén-latin kultúra follytatása…”
.
Az iszlám vallás tiltja az emberi alak vallási összefüggésben történő ábrázolását. Ismered ennek a keresztény európai megfelelőjét?
Az iszlám tiltja a disznóhús fogyasztását. Keresztény európai megfelelője?
Az alkohollal kapcs… ugyanez.
Többnejűség. Az iszlám engedi, a keresztény kultúrkör tiltja.
Gyökeresen mások a vallási nézeteknek a civil, világi életben való érvényülésével kapcsolatos hagyományok. Saria vs. elkülönített polgári és kánonjog.
.
Az európai kultúra örököse az antik római kultúrának, a zsidó-keresztény kultúrának, a népvándorlás alatt ideözönlő germán törzsek kultúrájának, a vikingeknek, keltáknak, … ,… és valahol így-úgy persze az iszlámtól is átvett.
De közben rájöttem, hogy neked ezt nem biztos, hogy érdemes taglalni.
.

]]>
Animebj http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html/comment-page-1#comment-185116 Animebj Fri, 01 Jun 2012 19:27:49 +0000 http://nepszava.com/?p=105732#comment-185116 Nyul György: ... A "mórok" avagy az É-Afrika felől beözönlő arab hódítók összességében semmivel sem voltak műveltebbek, mint az ókori Római Birodalom romjain álló sötét keresztényi Európa. Talán Te nem tudod, de ők is pontosan a maguk isteni kinyilatkoztatásaik miatt tartották bűnösnek az ókorból hátramaradt tudást (ők égették fel többek között az alexandriai nagykönyvtárat), és csak elenyésző hadúr vagy kalifa érdeklődése mentette meg a jövő számára a tekercseket. Nagyrészt csak lefordították az iszlám előtti évszázadokról rájuk maradt ismereteket, és azt állították be saját felfedezéseiknek, mai szóhasználattal élve plagizáltak (nagyon bennem maradt az a dok. film, amelybe az "iszlám aranykorról" mesél, amikor az állítólagos történész-tudós egy görög és egy arab képet mutat fel az emberi vérkeringés működését bemutató korabeli feltételezéséről. Semmi se különbözött a két képen, csak és kizárólag az írott szöveg), és nagy ritkán találtak ki bármit is, de azokat sem a beduin kecskeparasztok érdemei, hanem a hadjáratok során elfoglalt, lényegesen műveltebb kultúrák képviselőinek köszönhetően. ... Ami pedig a sötét középkori európai jövőt illeti, a kereszténység magvában benne volt az egyház és a világi állam elválasztásának elve, ezt leginkább a reformáció és a humanizmus szélesítette akkorára, hogy végül a Vatikán feladja azon törekvését, hogy mérete ellenére komoly hatalmi súlyként maradjon fent a kontinensen, és nem az iszlám miatt, amelynek prófétája eleve volt vallási és világi (politikai és hadi) vezető, ezzel máig bebetonozta a szekularizáció lehetetlenségét, ami miatt évszázados lemaradottságban vannak az arabok még saját függetlenségük elnyerése után is! Nyul György:

A “mórok” avagy az É-Afrika felől beözönlő arab hódítók összességében semmivel sem voltak műveltebbek, mint az ókori Római Birodalom romjain álló sötét keresztényi Európa. Talán Te nem tudod, de ők is pontosan a maguk isteni kinyilatkoztatásaik miatt tartották bűnösnek az ókorból hátramaradt tudást (ők égették fel többek között az alexandriai nagykönyvtárat), és csak elenyésző hadúr vagy kalifa érdeklődése mentette meg a jövő számára a tekercseket. Nagyrészt csak lefordították az iszlám előtti évszázadokról rájuk maradt ismereteket, és azt állították be saját felfedezéseiknek, mai szóhasználattal élve plagizáltak (nagyon bennem maradt az a dok. film, amelybe az “iszlám aranykorról” mesél, amikor az állítólagos történész-tudós egy görög és egy arab képet mutat fel az emberi vérkeringés működését bemutató korabeli feltételezéséről. Semmi se különbözött a két képen, csak és kizárólag az írott szöveg), és nagy ritkán találtak ki bármit is, de azokat sem a beduin kecskeparasztok érdemei, hanem a hadjáratok során elfoglalt, lényegesen műveltebb kultúrák képviselőinek köszönhetően.

Ami pedig a sötét középkori európai jövőt illeti, a kereszténység magvában benne volt az egyház és a világi állam elválasztásának elve, ezt leginkább a reformáció és a humanizmus szélesítette akkorára, hogy végül a Vatikán feladja azon törekvését, hogy mérete ellenére komoly hatalmi súlyként maradjon fent a kontinensen, és nem az iszlám miatt, amelynek prófétája eleve volt vallási és világi (politikai és hadi) vezető, ezzel máig bebetonozta a szekularizáció lehetetlenségét, ami miatt évszázados lemaradottságban vannak az arabok még saját függetlenségük elnyerése után is!

]]>
Nyul György http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html/comment-page-1#comment-184783 Nyul György Fri, 01 Jun 2012 05:25:09 +0000 http://nepszava.com/?p=105732#comment-184783 Az európai kultúrának több köze van az iszlámhoz, mint a zsidó-kersztény hagyományhoz. Az európai kultúra a hellén-latin kultúra follytatása, amit a sötét középkor keresztény radikális tudomány és művészetellenessége megpróbált felszámolni. A tudományokat a mórok hzták vissza Európába spanyolországi egyetemeiken keresztül. Ezekre alapozódva kezdődött a felvilágosodás, ami szembeszállva a keresztény bigottsággal, elindította Európát a világi fejlődés útján. A vallási helyett a világi kultúra és gondolkodás fejlődése tette szabaddá az utat a tudományos és ipari forradalom számára. Az európai kultúrának több köze van az iszlámhoz, mint a zsidó-kersztény hagyományhoz. Az európai kultúra a hellén-latin kultúra follytatása, amit a sötét középkor keresztény radikális tudomány és művészetellenessége megpróbált felszámolni. A tudományokat a mórok hzták vissza Európába spanyolországi egyetemeiken keresztül. Ezekre alapozódva kezdődött a felvilágosodás, ami szembeszállva a keresztény bigottsággal, elindította Európát a világi fejlődés útján. A vallási helyett a világi kultúra és gondolkodás fejlődése tette szabaddá az utat a tudományos és ipari forradalom számára.

]]>
ubul http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html/comment-page-1#comment-184770 ubul Fri, 01 Jun 2012 03:38:30 +0000 http://nepszava.com/?p=105732#comment-184770 Egyenes beszed ! Nem rasszista es a problemat illetve a helyzetet a helyen kezeli. Gratulalok Elnok Ur ! Ui : Europaban ez a kijelentes unikum de bizom benne hogy nem sokaig lesz egyedul. Egyenes beszed ! Nem rasszista es a problemat illetve a helyzetet a helyen kezeli.

Gratulalok Elnok Ur !

Ui : Europaban ez a kijelentes unikum de bizom benne hogy nem sokaig lesz egyedul.

]]>
Animebj http://nepszava.com/2012/06/eu/gauck-a-muzulman-vallasrol.html/comment-page-1#comment-184764 Animebj Fri, 01 Jun 2012 03:16:08 +0000 http://nepszava.com/?p=105732#comment-184764 Igaza van a németnek, semmi keresnivalója sincs az iszlámnak önmagába az európai kultúrában, ő csak hódítások révén tudott gyökeret verni, először Spanyolország, majd a Mediterrán-tenger felől érkező támadók miatt, míg a kereszténységet a római ókorból örököltük, szintúgy a judaizmust is, amelyet akármennyire nehezen esett tudomásul venni, mégis túl sok szálon kapcsolódik vallásunkhoz. ... A muzulmánok tudják meg, hol a helyük, és ne képzeljék azt, hogy a több évszázados, vérrel-verítékkel létrejött, náluk EZERSZER jobb egyén-központú kultúrát majd a maguk középkori szintjére alázhatják le pusztán azért, mert ahonnan jöttek, ott az volt a társadalmi állapot, lelki fokmérce. Akinek a rendszer nem tetszik, annak vissza is ugyanannyi az út. Igaza van a németnek, semmi keresnivalója sincs az iszlámnak önmagába az európai kultúrában, ő csak hódítások révén tudott gyökeret verni, először Spanyolország, majd a Mediterrán-tenger felől érkező támadók miatt, míg a kereszténységet a római ókorból örököltük, szintúgy a judaizmust is, amelyet akármennyire nehezen esett tudomásul venni, mégis túl sok szálon kapcsolódik vallásunkhoz.

A muzulmánok tudják meg, hol a helyük, és ne képzeljék azt, hogy a több évszázados, vérrel-verítékkel létrejött, náluk EZERSZER jobb egyén-központú kultúrát majd a maguk középkori szintjére alázhatják le pusztán azért, mert ahonnan jöttek, ott az volt a társadalmi állapot, lelki fokmérce. Akinek a rendszer nem tetszik, annak vissza is ugyanannyi az út.

]]>