Hozzászólás: Kumin katona megvédi a magyarokat Hellertől http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 cobold http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317897 cobold Mon, 28 Oct 2013 14:27:27 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317897 Amit látunk a saját szemünkkel, amit a saját bőrünkön tapasztalunk, nem más, mint káprázat, és hazugság. A hiba nyilvánvaló a látásunkkal, és a pszichénkkel van. Az, hogy közben a FidSS építi az egyre jobban fasizálódó államot nem más, mint a mi saját optikai csalódásunk. Csatlakozom Dr. Heller Ágnes Professzor Asszonyhoz, aki megpróbálja felnyitni ennek a népnek, és Európának a szemét arra, ami a mai Magyarországon történik. Ha nem ébred fel Európa, és Magyarország, azt vesszük majd egyszer csak észre, hogy totális fasiszta diktatúrában élünk, ahol újra él a numerus clausus, a megkülönböztetések egyéb sora, pár család uralkodik felettünk, és egyáltalán semmi más nem lesz, csak a pofa be, vagy jön a retorzió, ami nem lesz a semmi. Sajnos, az a tapasztalatom, hogy Magyarországon milliók vevők az ilyen fasiszta társadalom kialakulására, - addig, amíg Ők is, és a családtagjaik is - valamilyen formában bedarálódnak. Tavasszal választások, - de sajnos én úgy látom a FidSS fog győzni, - a baloldal széthúzása, és a magyar psziché jelen állapota miatt. Össze kell fogni, mert aztán már késő lesz. Amit látunk a saját szemünkkel, amit a saját bőrünkön tapasztalunk, nem más, mint káprázat, és hazugság. A hiba nyilvánvaló a látásunkkal, és a pszichénkkel van. Az, hogy közben a FidSS építi az egyre jobban fasizálódó államot nem más, mint a mi saját optikai csalódásunk.
Csatlakozom Dr. Heller Ágnes Professzor Asszonyhoz, aki megpróbálja felnyitni ennek a népnek, és Európának a szemét arra, ami a mai Magyarországon történik.
Ha nem ébred fel Európa, és Magyarország, azt vesszük majd egyszer csak észre, hogy totális fasiszta diktatúrában élünk, ahol újra él a numerus clausus, a megkülönböztetések egyéb sora, pár család uralkodik felettünk, és egyáltalán semmi más nem lesz, csak a pofa be, vagy jön a retorzió, ami nem lesz a semmi. Sajnos, az a tapasztalatom, hogy Magyarországon milliók vevők az ilyen fasiszta társadalom kialakulására, – addig, amíg Ők is, és a családtagjaik is – valamilyen formában bedarálódnak.
Tavasszal választások, – de sajnos én úgy látom a FidSS fog győzni, – a baloldal széthúzása, és a magyar psziché jelen állapota miatt. Össze kell fogni, mert aztán már késő lesz.

]]>
Amrem http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317835 Amrem Mon, 28 Oct 2013 09:57:28 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317835 Ne bántsátok Heller Ágnest! Ő olyan mélyen gondolkodó és mellette jószívű, és humanizmusa csak csodálható. A szocializmusban egyik müv. miniszterünktől azt kérdeztem, hogy a nagyon-nagyon mellőzött Illyés Gyulát mégis milyennek tartja? Mire azt válaszolta B.Valéria, "mert olyan, mint a Mátyás templomunk, nem csak nagy, hanem csodálatos is." Újra kikezdik Őt, aki mindig igazságos volt, még Kádárral szemben is! Ne bántsátok Heller Ágnest! Ő olyan mélyen gondolkodó és mellette jószívű, és humanizmusa csak csodálható.
A szocializmusban egyik müv. miniszterünktől azt kérdeztem, hogy a nagyon-nagyon mellőzött Illyés Gyulát mégis milyennek tartja? Mire azt válaszolta B.Valéria, “mert olyan, mint a Mátyás templomunk, nem csak nagy, hanem csodálatos is.”
Újra kikezdik Őt, aki mindig igazságos volt, még Kádárral szemben is!

]]>
oldster http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317608 oldster Sun, 27 Oct 2013 13:42:22 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317608 Természetesen nem kísértem figyelemmel KF pályáját, de többször találkoztam vele (miután kitették az elnöki hivatalból) a tévében kerekasztal beszélgetésekben. Ö volt a kontraszt a többiekhez. Olyanokhoz, akik mind másképpen vélekedtek a dolgokhoz, de igen eredeti gondolatokkal és megközelítésekkel. . Nem így KF, nem emlékszem, hogy lett volna valaha is egy eredeti gondolata. Mindig a kormánynak a véleményét fogalmazta meg saját csetlő-botló szavaival vagy valamilyen kormányközeli véleménye volt. . Ilyen világot élünk. Előbb-utóbb minden butaság elnyeri jutalmát, ha más nem helyettes-államtitkári minőségben. Természetesen nem kísértem figyelemmel KF pályáját, de többször találkoztam vele (miután kitették az elnöki hivatalból) a tévében kerekasztal beszélgetésekben. Ö volt a kontraszt a többiekhez. Olyanokhoz, akik mind másképpen vélekedtek a dolgokhoz, de igen eredeti gondolatokkal és megközelítésekkel.
.
Nem így KF, nem emlékszem, hogy lett volna valaha is egy eredeti gondolata. Mindig a kormánynak a véleményét fogalmazta meg saját csetlő-botló szavaival vagy valamilyen kormányközeli véleménye volt.
.
Ilyen világot élünk. Előbb-utóbb minden butaság elnyeri jutalmát, ha más nem helyettes-államtitkári minőségben.

]]>
marslakó http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317593 marslakó Sun, 27 Oct 2013 12:19:57 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317593 Kumin=limax maximus.Ennyi. Kumin=limax maximus.Ennyi.

]]>
Dr. Lukács Tibor http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317567 Dr. Lukács Tibor Sun, 27 Oct 2013 10:28:38 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317567 Igazán felháborítónak érzem, hogy Heller Ágnest megint célba veszik. Nem mintha nem tudná megvédeni magát, de személye és munkássága szerintem éppen annak jelképe és megtestesítője, amihez kultúremberek és európai értelmiségiek alapból nem nyúlnak. A gondolkodás és szólás szabadsága egy filozófusnak egyszerűen jár. (Ahogy egyébként mindenkinek másnak is.) Válasza ez alkalommal is inspiráló, nekem nagyjából ez lenne az elvárható magatartás minden olyan magyar értelmiségi részéről, akinek akadnak kritikai észrevételei napjaink történéseivel kapcsolatban. És persze lehet másképp is gondolni, mint Heller Ágnes, csak legyen mögötte közelítőleg annyi tudás, gondolat, életbölcsesség, önmagunk vállalása, hogy valami súlya legyen a kihívónak, a vitázónak. Dr. Lukács Tibor Igazán felháborítónak érzem, hogy Heller Ágnest megint célba veszik. Nem mintha nem tudná megvédeni magát, de személye és munkássága szerintem éppen annak jelképe és megtestesítője, amihez kultúremberek és európai értelmiségiek alapból nem nyúlnak. A gondolkodás és szólás szabadsága egy filozófusnak egyszerűen jár. (Ahogy egyébként mindenkinek másnak is.)

Válasza ez alkalommal is inspiráló, nekem nagyjából ez lenne az elvárható magatartás minden olyan magyar értelmiségi részéről, akinek akadnak kritikai észrevételei napjaink történéseivel kapcsolatban. És persze lehet másképp is gondolni, mint Heller Ágnes, csak legyen mögötte közelítőleg annyi tudás, gondolat, életbölcsesség, önmagunk vállalása, hogy valami súlya legyen a kihívónak, a vitázónak.

Dr. Lukács Tibor

]]>
nakadzsi http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317537 nakadzsi Sun, 27 Oct 2013 07:44:24 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317537 Már akkor is nulla volt amikor a köztársaság nélküli elnök mellett dolgozott.Amióta pedig mint kormány ész osztója lett egyszerűen csak szánalmas ,nem mint ember hanem azok a magyarázatok azok a világtalan nézet amit képvisel röhejes és szánni való.Megértem én hogy van az a pénz ,de akkor legalább ne mondjon állandóan hülyeséget ,ne akarja ezt a fajta idióta gondolkodást egyetlen normális emberre se ráerőltetni.A legnagyobb bajom ebben a kormányban az ,hogy nem tudok benne egyetlen olyan embert se mondani akinek lett volna az évek alatt akárcsak egy őszinte emberi megnyilvánulása,minden mögött átsütött az Orbáni kettős beszéd és néphülyítés................................................. Már akkor is nulla volt amikor a köztársaság nélküli elnök mellett dolgozott.Amióta pedig mint kormány ész osztója lett egyszerűen csak szánalmas ,nem mint ember hanem azok a magyarázatok azok a világtalan nézet amit képvisel röhejes és szánni való.Megértem én hogy van az a pénz ,de akkor legalább ne mondjon állandóan hülyeséget ,ne akarja ezt a fajta idióta gondolkodást egyetlen normális emberre se ráerőltetni.A legnagyobb bajom ebben a kormányban az ,hogy nem tudok benne egyetlen olyan embert se mondani akinek lett volna az évek alatt akárcsak egy őszinte emberi megnyilvánulása,minden mögött átsütött az Orbáni kettős beszéd és néphülyítés………………………………………….

]]>
"tisztelhölgyeimésuraim" http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-2#comment-317531 "tisztelhölgyeimésuraim" Sun, 27 Oct 2013 07:34:27 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317531 . . Kordon ! Nem igaz, Orbán egyelőre még nem itatott mérgpoharat egyik tanácsadójával sem ! ...Bár ki tudja, talán hamarosan eljön annak is az ideje... . .
.
Kordon !
Nem igaz, Orbán egyelőre még nem itatott mérgpoharat egyik tanácsadójával sem ! …Bár ki tudja, talán hamarosan eljön annak is az ideje…
.

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-1#comment-317527 KORDON BLUED Sun, 27 Oct 2013 07:27:17 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317527 Nem Kumin itt a kérdés, hanem Orbán, a diktátor. Anno az őrült, magát zseninek és művésznek kinevező Néró is megitatta nevelőjével és tanárával, Szókratésszal a méregpoharat. Nem Kumin itt a kérdés, hanem Orbán, a diktátor.
Anno az őrült, magát zseninek és művésznek kinevező Néró is megitatta nevelőjével és tanárával, Szókratésszal a méregpoharat.

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-1#comment-317523 KORDON BLUED Sun, 27 Oct 2013 07:09:27 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317523 * A kis hülye, egy Hellerrel ? Azért azt mégse ! * *
A kis hülye, egy Hellerrel ? Azért azt mégse !
*

]]>
sydney http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/kumin-katona-megvedi-a-magyarokat-hellertol.html/comment-page-1#comment-317471 sydney Sat, 26 Oct 2013 20:09:28 +0000 http://nepszava.com/?p=123522#comment-317471 2013. október 26. szombat 22:03 Ennél a Kumin-nál aljasabb, gerinctelenebb, helyezkedőbb férget nem sokat hord a hátán a Föld. Amióta először megláttam és főként meghallottam, azóta környékez a hányinger. Sólyom “elvtársnak” nem vált dicsőségére, hogy odavette a Sándor-Palotába……Ez inkább a Papcsákok, Budaik, Czombák, Fazekasok, Tállaik, stb.-k közé való…….Az (ak)ólba. 2013. október 26. szombat
22:03

Ennél a Kumin-nál aljasabb, gerinctelenebb, helyezkedőbb férget nem sokat hord a hátán a Föld. Amióta először megláttam és főként meghallottam, azóta környékez a hányinger. Sólyom “elvtársnak” nem vált dicsőségére, hogy odavette a Sándor-Palotába……Ez inkább a Papcsákok, Budaik, Czombák, Fazekasok, Tállaik, stb.-k közé való…….Az (ak)ólba.

]]>