Hozzászólás: BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Keresztes S. http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-357914 Keresztes S. Sat, 01 Mar 2014 08:49:59 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-357914 Az Amerikát külföldön képviselő nagykövetekről. A Barack Obama elnök által az Oslói, a Budapesti és a Buenos Aires-i diplomáciai misszió élére kiszemelt nagykövetek jelölésének elutasítását sürgette a szenátustól John McCain republikánus szenátor. (Nemzetközi hírügynökségektől.) Nálunk természetesen csak az országunkba küldendő nagykövet személye érdekes. A most eltávozott követasszony olyan politika tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot amely példátlan a nemzetközi diplomácia történetében. ( Az USA és országunk stratégiai kiemelt kapcsolati értékére tekintettel konkrét példáktól eltekintek.) Megjegyzem viszont, hogy Obama Elnök mint a náluk megszokott rendszerüknek megfelelően jelölt nagyköveteket, így az Országunkba szántat is. És itt a nagyobb probléma! Az elnöktől az kap nagyköveti megbízásra kijelölést, aki a saját elnökké választásában pénzzel, vagy munkával az elnökké választásában szerepet vállalt. Tehát a rendszer dekraláltan személyi elkötelezettséget, érdekeltséget, anyagi – és egyéb érdekeltséget – honorál. Nálunk azt mondanák, hogy megvesztegetésre és korrupcióra alapul. Az állítólag demokratikus és jól megalapított jogrendszerrel rendelkező és működő USA nem engedhetné meg magának ezt az erkölcstelen magatartást! Az Amerikát külföldön képviselő nagykövetekről.

A Barack Obama elnök által az Oslói, a Budapesti és a Buenos Aires-i diplomáciai misszió élére kiszemelt nagykövetek jelölésének elutasítását sürgette a szenátustól John McCain republikánus szenátor. (Nemzetközi hírügynökségektől.)

Nálunk természetesen csak az országunkba küldendő nagykövet személye érdekes. A most eltávozott követasszony olyan politika tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot amely példátlan a nemzetközi diplomácia történetében.
( Az USA és országunk stratégiai kiemelt kapcsolati értékére tekintettel konkrét példáktól eltekintek.)
Megjegyzem viszont, hogy Obama Elnök mint a náluk megszokott rendszerüknek megfelelően jelölt nagyköveteket, így az Országunkba szántat is. És itt a nagyobb probléma!
Az elnöktől az kap nagyköveti megbízásra kijelölést, aki a saját elnökké választásában pénzzel, vagy munkával az elnökké választásában szerepet vállalt. Tehát a rendszer dekraláltan személyi elkötelezettséget, érdekeltséget, anyagi – és egyéb érdekeltséget – honorál.
Nálunk azt mondanák, hogy megvesztegetésre és korrupcióra alapul.
Az állítólag demokratikus és jól megalapított jogrendszerrel rendelkező és működő USA nem engedhetné meg magának ezt az erkölcstelen magatartást!

]]>
Pitralon! http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-324492 Pitralon! Wed, 20 Nov 2013 17:38:19 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-324492 Sidney: " Én is Obamára szavaznék, a világnak az most sokkal jobb! Mekkorát változott a civilizált (bár kizsákmányoló!) világ 40 év alatt, 1968-ban még lelőtték Martin Luther Kinget és 2008-ban elnökké választották Barack Obamát! Ez nálunk még ezer év múlva is elképzelhetetlen lesz, sajnos. " Nagyszerű, hogy nyoma sincs már az apartheidnek az USÁban. Ugyanakkor a tét ma már nem ez, hanem az erőegyensúlyok változása. Obama az én szememben nem az első fekete elnök, hanem az idióta Jimi Carter szellemiségének képviselője, aki az ostoba "egyensúlyra törekvésével" visszafordíthatatlan károkat okoz és fog még okozni. A tét ma sajnos még nagyobb, mint Carter idejében volt, de, mivel a baromarcú Demokraták republikánus kihívói sokszor még nagyobb barmok, nem sok remény van az egyensúly fenntartására. Az USÁt tönkre fogja tenni a belső Iszlám, miközben Irán és az oroszok nyomulnak. Még a végén Kína fogja megmenteni a világot... micsoda szégyen... Sidney:
” Én is Obamára szavaznék, a világnak az most sokkal jobb! Mekkorát változott a civilizált (bár kizsákmányoló!) világ 40 év alatt, 1968-ban még lelőtték Martin Luther Kinget és 2008-ban elnökké választották Barack Obamát! Ez nálunk még ezer év múlva is elképzelhetetlen lesz, sajnos. ”
Nagyszerű, hogy nyoma sincs már az apartheidnek az USÁban. Ugyanakkor a tét ma már nem ez, hanem az erőegyensúlyok változása. Obama az én szememben nem az első fekete elnök, hanem az idióta Jimi Carter szellemiségének képviselője, aki az ostoba “egyensúlyra törekvésével” visszafordíthatatlan károkat okoz és fog még okozni. A tét ma sajnos még nagyobb, mint Carter idejében volt, de, mivel a baromarcú Demokraták republikánus kihívói sokszor még nagyobb barmok, nem sok remény van az egyensúly fenntartására. Az USÁt tönkre fogja tenni a belső Iszlám, miközben Irán és az oroszok nyomulnak. Még a végén Kína fogja megmenteni a világot… micsoda szégyen…

]]>
Pitralon! http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-324486 Pitralon! Wed, 20 Nov 2013 17:29:08 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-324486 Bizony, világszerte népszerű a jóságos Husszein imám. Még a zsidók is szeretik a legnagyobb ellenségüket. "Fejlődjön a világ", hajrá Obama, hajrá Hamász, hajrá Irán! Bizony, világszerte népszerű a jóságos Husszein imám. Még a zsidók is szeretik a legnagyobb ellenségüket. “Fejlődjön a világ”, hajrá Obama, hajrá Hamász, hajrá Irán!

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-305884 Keresztes S. Wed, 04 Sep 2013 07:21:58 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-305884 Ennyi idővel a választások után, már módunk van valóban mérleget vonni Obama működéséről! Ahogy az idő múlik, ez a vélemény egyre rosszabb az elnök működéséről. Ez komoly csalódás, hiszen már nem csak magának az elnöknek a működése kap egyre rosszabb minősítést, hanem az USA egész adminisztrációja is. A legtragikusabb a vélemény az USA, azaz Obama külpolitikájáról tapasztalható. Még a hagyományos Angol - USA barátság és szolidaritás is borulóban van. Különösen Obama határozatlansága és döntésképtelensége az ami nem tetszik sem szövetségeseinek, de még az ellenségeinek sem. Úgy tűnik, az USA sokáig nem fog eredetileg iszlám hitű családból származó, fekete bőrű elnököt választani! Ennyi idővel a választások után, már módunk van valóban mérleget vonni Obama működéséről!
Ahogy az idő múlik, ez a vélemény egyre rosszabb az elnök működéséről. Ez komoly csalódás, hiszen már nem csak magának az elnöknek a működése kap egyre rosszabb minősítést, hanem az USA egész adminisztrációja is. A legtragikusabb a vélemény az USA, azaz Obama külpolitikájáról tapasztalható. Még a hagyományos Angol – USA barátság és szolidaritás is borulóban van.
Különösen Obama határozatlansága és döntésképtelensége az ami nem tetszik sem szövetségeseinek, de még az ellenségeinek sem.
Úgy tűnik, az USA sokáig nem fog eredetileg iszlám hitű családból származó, fekete bőrű elnököt választani!

]]>
Keresztes S. http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-227755 Keresztes S. Sat, 10 Nov 2012 09:11:15 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-227755 Most, így Obama újraválasztásával és az USA külpolitikai ügyeiben a stagnáló kérdések megoldatlansága miatt azt hiszem tévednek azok politikai állásfoglalások – elsősorban a Franciák – hogy javult a helyzet! Obama első négy évében szinte semmilyen lényeges javulás nem állott be az USA belpolitikáját, gazdaságát, és még kevésbé a külpolitikáját illetően. Ha így folytatja, akkor egészen tragikus események várhatók Obama megismételt négy évének lejárta után. Addigra már Iránnak nukleáris fegyvere lesz, az USA gazdaságában nem várható változás, - sőt regresszió valószínűsíthető – legfeljebb az USA népének orvosi ellátása javul addig, ameddig ezt a gazdasága bírja, de nem tovább. Obama lehet hogy őszintén törekszik egy balosabb, a kisemberek jobb képviseletére, de a fogyasztás növelésével gazdasági fejlődést generálni még soha senkinek sem sikerült, mert a fogyasztáshoz pénzre és árura van szükség. Ezeket pedig csak munkalehetőséggel, és vállalkozással, beruházással lehet biztosítani, azaz a magántőke és banki invesztíciós tőke nélkül működésképtelen! Nos ha ezeknek a tőkeforrásoknak az adóját emelik, ha ezek ellen hangulatot keltenek, legfeljebb csak államosítással lehet védekezni, amely megoldásról már régen tudjuk, hogy működésképtelen, és csak olyan hozzá nem értők foglalkoznak ezzel mint a Magyar kormány. Az USA Obama által vezetett tilitoli külpolitikája miatt Izrael rá lesz kényszerítve, hogy maga oldja meg a saját és az Európát is veszélyeztető problémákat, amely négy év múlva sokkal erőteljesebb fegyveres beavatkozást igényel majd, mint amivel most lehetne rendezni a fasiszta iszlám államok kérdését. Ráadásul várható, hogy Izrael nem vár már külpolitikájában az USA közreműködésére, és nagyon hamar maga veszi kézbe a közeli vagy távolabbi környezetének egyénérdekű szövetségi politikáját. Ez pedig a USA súlyának jelentős csökkenéséhez fog vezetni. Úgy tűnik, az Obamát megválasztók nincsenek egészen tisztában választásuk következményeivel. Talán ezt nem is lehet elvárni tőlük, hiszen a komplex bel, gazdaság, és külpolitikai szemlélet messze meghaladja a képességeiket! Sajnos nagyon hasonlít ehhez a helyzethez kis országunk helyzete is, isszuk is mindnyájan már most a levét egy teljesen alkalmatlan kormány működésének. Most, így Obama újraválasztásával és az USA külpolitikai ügyeiben a stagnáló kérdések megoldatlansága miatt azt hiszem tévednek azok politikai állásfoglalások – elsősorban a Franciák – hogy javult a helyzet!
Obama első négy évében szinte semmilyen lényeges javulás nem állott be az USA belpolitikáját, gazdaságát, és még kevésbé a külpolitikáját illetően.
Ha így folytatja, akkor egészen tragikus események várhatók Obama megismételt négy évének lejárta után. Addigra már Iránnak nukleáris fegyvere lesz, az USA gazdaságában nem várható változás, – sőt regresszió valószínűsíthető – legfeljebb az USA népének orvosi ellátása javul addig, ameddig ezt a gazdasága bírja, de nem tovább.
Obama lehet hogy őszintén törekszik egy balosabb, a kisemberek jobb képviseletére, de a fogyasztás növelésével gazdasági fejlődést generálni még soha senkinek sem sikerült, mert a fogyasztáshoz pénzre és árura van szükség.
Ezeket pedig csak munkalehetőséggel, és vállalkozással, beruházással lehet biztosítani, azaz a magántőke és banki invesztíciós tőke nélkül működésképtelen! Nos ha ezeknek a tőkeforrásoknak az adóját emelik, ha ezek ellen hangulatot keltenek, legfeljebb csak államosítással lehet védekezni, amely megoldásról már régen tudjuk, hogy működésképtelen, és csak olyan hozzá nem értők foglalkoznak ezzel mint a Magyar kormány.
Az USA Obama által vezetett tilitoli külpolitikája miatt Izrael rá lesz kényszerítve, hogy maga oldja meg a saját és az Európát is veszélyeztető problémákat, amely négy év múlva sokkal erőteljesebb fegyveres beavatkozást igényel majd, mint amivel most lehetne rendezni a fasiszta iszlám államok kérdését.
Ráadásul várható, hogy Izrael nem vár már külpolitikájában az USA közreműködésére, és nagyon hamar maga veszi kézbe a közeli vagy távolabbi környezetének egyénérdekű szövetségi politikáját. Ez pedig a USA súlyának jelentős csökkenéséhez fog vezetni.

Úgy tűnik, az Obamát megválasztók nincsenek egészen tisztában választásuk következményeivel. Talán ezt nem is lehet elvárni tőlük, hiszen a komplex bel, gazdaság, és külpolitikai szemlélet messze meghaladja a képességeiket!

Sajnos nagyon hasonlít ehhez a helyzethez kis országunk helyzete is, isszuk is mindnyájan már most a levét egy teljesen alkalmatlan kormány működésének.

]]>
Bubu64 http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-224687 Bubu64 Fri, 26 Oct 2012 16:44:16 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-224687 Fejlődjön a világ, de ne visszafelé. Hajrá Obama! Fejlődjön a világ, de ne visszafelé. Hajrá Obama!

]]>
sydney http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-224475 sydney Thu, 25 Oct 2012 15:53:23 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-224475 Én is Obamára szavaznék, a világnak az most sokkal jobb! Mekkorát változott a civilizált (bár kizsákmányoló!) világ 40 év alatt, 1968-ban még lelőtték Martin Luther Kinget és 2008-ban elnökké választották Barack Obamát! Ez nálunk még ezer év múlva is elképzelhetetlen lesz, sajnos. Én is Obamára szavaznék, a világnak az most sokkal jobb! Mekkorát változott a civilizált (bár kizsákmányoló!) világ 40 év alatt, 1968-ban még lelőtték Martin Luther Kinget és 2008-ban elnökké választották Barack Obamát! Ez nálunk még ezer év múlva is elképzelhetetlen lesz, sajnos.

]]>
jenovakos http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-224254 jenovakos Wed, 24 Oct 2012 18:03:16 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-224254 ex-navy-val ellentetben engem maskent gyozott meg ez a kimutatas. Egyertelmu Obamat tamogatom. Nem ismerem a franciak gogjet, az pedig, hogy Rakoczy alatt mit tettet es mikor voltak brit- vagy amerikai-ellenesek a farnciak, nem erdekel, mert mar reg volt. A jovo Obama mellett szol, nem fogok a mult velt vagy valos serelmei miatt republikanus elnokre voksolni. En nemet bolcsesz szakon vegeztem, nem kedvelem amugy a franciakat, de Obamat igen. Gazdasagi terveiben nagyreszt, szocialis es tarsadalompolitikai kerdeseiben maximalisan Obamanak van igaza szerintem, ezert en ra voksolok. ex-navy-val ellentetben engem maskent gyozott meg ez a kimutatas. Egyertelmu Obamat tamogatom. Nem ismerem a franciak gogjet, az pedig, hogy Rakoczy alatt mit tettet es mikor voltak brit- vagy amerikai-ellenesek a farnciak, nem erdekel, mert mar reg volt. A jovo Obama mellett szol, nem fogok a mult velt vagy valos serelmei miatt republikanus elnokre voksolni. En nemet bolcsesz szakon vegeztem, nem kedvelem amugy a franciakat, de Obamat igen. Gazdasagi terveiben nagyreszt, szocialis es tarsadalompolitikai kerdeseiben maximalisan Obamanak van igaza szerintem, ezert en ra voksolok.

]]>
ex-navy http://nepszava.com/2012/10/vilag/bbc-felmeres-a-vilag-obamara-voksolna.html/comment-page-1#comment-224234 ex-navy Wed, 24 Oct 2012 15:46:11 +0000 http://nepszava.com/?p=112187#comment-224234 A franciak segitettek nekem eldonteni hogy veegre kit is tamogassak; nem keerek a franciak gogjebol, az amerika-ellenessegukbol, meeg a magyar tortenelmet is elgancsoltak Rakoczy alatt, de eleeg nekem az elso ketto is. Pedig franciszakos voltam. A franciak segitettek nekem eldonteni hogy veegre kit is tamogassak; nem keerek a franciak gogjebol, az amerika-ellenessegukbol, meeg a magyar tortenelmet is elgancsoltak Rakoczy alatt, de eleeg nekem az elso ketto is. Pedig franciszakos voltam.

]]>