Hozzászólás: Omár mulla újra hadat üzen http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Ma-Lac http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-207353 Ma-Lac Mon, 20 Aug 2012 17:56:26 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-207353 Megint egy pávatácos. Ördög nyugosztalná az össze agyaroggyantat! Megint egy pávatácos.

Ördög nyugosztalná az össze agyaroggyantat!

]]>
Geyza http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-207314 Geyza Mon, 20 Aug 2012 16:04:10 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-207314 Egyébként sosem értettem mi a jó francot akarnak tárgyalni ezekkel a tálibokkal. Nem tárgyalni kéne velük hanem kiirtani ! Ezek a térség elgennyesítői ! Egyébként sosem értettem mi a jó francot akarnak tárgyalni ezekkel a tálibokkal.
Nem tárgyalni kéne velük hanem kiirtani !
Ezek a térség elgennyesítői !

]]>
Eldrad http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-207116 Eldrad Mon, 20 Aug 2012 07:39:46 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-207116 "...Egy volt testőre Omárt egy műveletlen, félig analfabéta, fanatikusan hívő, rosszindulatú, mások kínzásában örömét lelő, nagyon buta embernek írta le..." . - Ez meg a legtöbb iszlámnáci népvezérre érvényes. . Klinikai eset mind, és az ilyen alakokat az a közeg automatikusan kitermeli magából. Mármint, nem az iszlám, úgy önmagában, de aki erről szakmai cikkeket akar olvasni, annak ajánlom Nicolai Sennels dán szakpszichológus írásait. . A "DZSIHADFIGYELŐN" megtalálhatóak magyarra fordítva is. “…Egy volt testőre Omárt egy műveletlen, félig analfabéta, fanatikusan hívő, rosszindulatú, mások kínzásában örömét lelő, nagyon buta embernek írta le…”
.
- Ez meg a legtöbb iszlámnáci népvezérre érvényes.
.
Klinikai eset mind, és az ilyen alakokat az a közeg automatikusan kitermeli magából. Mármint, nem az iszlám, úgy önmagában, de aki erről szakmai cikkeket akar olvasni, annak ajánlom Nicolai Sennels dán szakpszichológus írásait.
.
A “DZSIHADFIGYELŐN” megtalálhatóak magyarra fordítva is.

]]>
Eldrad http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-207114 Eldrad Mon, 20 Aug 2012 07:30:39 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-207114 "...A szovjetek is csak a terjeszkedő iszlám terrorizmussal próbáltak szembeszállni..." . - Az biztos, hogy visszanézve 30 évet, hagyni kellett volna a CCCP-t, hadd zúzza le az afganisztáni sz...rfészket, ahogy akarja. Tudom, ezt egyre többen gondolják így a helyzetet ismerők közül, de aki engem erről annak idején meggyőzött, az a híres író- riporter, Oriana Fallaci volt. . Na, hát ő aztán veszetten gyűlölt mindenféle diktatúrát, így a vöröst is, de ezt élete végéig határozottan állította. . Persze, a korabeli Zusákok vezéreit is meg lehet érteni, hiszen akkor még javában ment a "feltartóztatás politikája", és így nem engedhették meg, hogy újabb vörös ország jöjjön létre. . Nekik is igazuk volt, meg Oriananak is. . Komplett paradoxon, mi? “…A szovjetek is csak a terjeszkedő iszlám terrorizmussal próbáltak szembeszállni…”
.
- Az biztos, hogy visszanézve 30 évet, hagyni kellett volna a CCCP-t, hadd zúzza le az afganisztáni sz…rfészket, ahogy akarja. Tudom, ezt egyre többen gondolják így a helyzetet ismerők közül, de aki engem erről annak idején meggyőzött, az a híres író- riporter, Oriana Fallaci volt.
.
Na, hát ő aztán veszetten gyűlölt mindenféle diktatúrát, így a vöröst is, de ezt élete végéig határozottan állította.
.
Persze, a korabeli Zusákok vezéreit is meg lehet érteni, hiszen akkor még javában ment a “feltartóztatás politikája”, és így nem engedhették meg, hogy újabb vörös ország jöjjön létre.
.
Nekik is igazuk volt, meg Oriananak is.
.
Komplett paradoxon, mi?

]]>
csiszár istván http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-207100 csiszár istván Mon, 20 Aug 2012 06:06:04 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-207100 Mr. Animebj ! Az ateisták túlnyomó többsége békés , jámbor , toleráns hajlamú ember és megyőződéses pacifista. Éppen ezért ( a kereszténység és az iszlám napjainkban tapasztalható reneszánsza mellett ) egyre inkább olyan üldöztetés és pogromok fenyegetik őket , mint amilyenek egy időben a zsidókat fenyegették a vélt vagy valós etnikai , világnézeti vagy életmódbeli entitásuk miatt. Éppen ezért az ateistáknak nagyon komolyan példát kellene venniük a mai , szekuláris, Izraeli katonai erőről. ( Legalábbis nagyon remélem , hogy a mai Izrael lakosságának és katonáinak a túlnyomó többsége már egyáltalán nem , vagy nem komolyan vallásos ). Mr. Animebj !

Az ateisták túlnyomó többsége békés , jámbor , toleráns hajlamú ember és megyőződéses pacifista.

Éppen ezért ( a kereszténység és az iszlám napjainkban tapasztalható reneszánsza mellett ) egyre inkább olyan üldöztetés és pogromok fenyegetik őket , mint amilyenek egy időben a zsidókat fenyegették a vélt vagy valós etnikai , világnézeti vagy életmódbeli entitásuk miatt.

Éppen ezért az ateistáknak nagyon komolyan példát kellene venniük a mai , szekuláris, Izraeli katonai erőről.

( Legalábbis nagyon remélem , hogy a mai Izrael lakosságának és katonáinak a túlnyomó többsége már egyáltalán nem , vagy nem komolyan vallásos ).

]]>
Gonoszka http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-206935 Gonoszka Sun, 19 Aug 2012 13:56:47 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-206935 Meg kellene csinálni azt a matematikai modellt, mennyivel olcsóbb egy kilövés, mint a háború. Meg kellene csinálni azt a matematikai modellt, mennyivel olcsóbb egy kilövés, mint a háború.

]]>
szundi http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-206924 szundi Sun, 19 Aug 2012 12:49:41 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-206924 Ezt az egész afgán csürhét anno az USA pénzelte és szerelte fel modern fegyverekkel, csak hogy jól betartsanak az oroszoknak. Sajnos már régóta látjuk –és ezt saját kárukon is megtapasztalták-, hogy mennyi politikai bölcsesség és előrelátás szorult vezetőikbe. Az oroszoknak annak idején ugyanúgy meg volt kötve a kezük, mint később az amiknak, másik ország területére visszavonuló ellenséget nem üldözhették a határon túl, lehetővé téve hogy annak biztonságos hátországa és utánpótlás bázisa alakuljon ki. Úgy nehéz hatékonyan háborúzni, ha csak az egyik fél tartja magát a szabályokhoz. Egy volt testőre Omárt egy műveletlen, félig analfabéta, fanatikusan hívő, rosszindulatú, mások kínzásában örömét lelő, nagyon buta embernek írta le. (az illető a talibán uralom előtt tanár volt Kabulban, aztán megszökött, mert már nem bírta elviselni azt az életet, noha Omár testőreként kivételezett helyzetben volt) Bár ilyenre hazánkban is van példa, csodálom hogy egy ilyen ember hogyan tud vezetővé válni egy országban. Igaz, egy olyan társadalomban, ahol az iskolázottság finoman szólva sem általános, az iskolások zöme is valódi tudás megszerzése helyett csak a koránt és a sariját tanulja a medreszekben, ahol a fegyver és használata a mindennapi élet része és az emberi élet semmit nem ér, ahol egy apa fia első születésnapjára kalasnyikovot vesz neki, ahol a lányokat és nőket nyílván sem tartják, ahol a tömegnek egy darab koszos rongyot mutogatnak, mint a próféta köntösét és ezt az emberek éljenzik, tulajdonképpen semmin nem lehet meglepődni. Omár is csak egy parasztvezér. Kár hogy eddig nem tudták kilőni, sikeresen bujkál követői segítségével. De ami késik, nem múlik. Ezt az egész afgán csürhét anno az USA pénzelte és szerelte fel modern fegyverekkel, csak hogy jól betartsanak az oroszoknak. Sajnos már régóta látjuk –és ezt saját kárukon is megtapasztalták-, hogy mennyi politikai bölcsesség és előrelátás szorult vezetőikbe.
Az oroszoknak annak idején ugyanúgy meg volt kötve a kezük, mint később az amiknak, másik ország területére visszavonuló ellenséget nem üldözhették a határon túl, lehetővé téve hogy annak biztonságos hátországa és utánpótlás bázisa alakuljon ki. Úgy nehéz hatékonyan háborúzni, ha csak az egyik fél tartja magát a szabályokhoz.
Egy volt testőre Omárt egy műveletlen, félig analfabéta, fanatikusan hívő, rosszindulatú, mások kínzásában örömét lelő, nagyon buta embernek írta le. (az illető a talibán uralom előtt tanár volt Kabulban, aztán megszökött, mert már nem bírta elviselni azt az életet, noha Omár testőreként kivételezett helyzetben volt) Bár ilyenre hazánkban is van példa, csodálom hogy egy ilyen ember hogyan tud vezetővé válni egy országban. Igaz, egy olyan társadalomban, ahol az iskolázottság finoman szólva sem általános, az iskolások zöme is valódi tudás megszerzése helyett csak a koránt és a sariját tanulja a medreszekben, ahol a fegyver és használata a mindennapi élet része és az emberi élet semmit nem ér, ahol egy apa fia első születésnapjára kalasnyikovot vesz neki, ahol a lányokat és nőket nyílván sem tartják, ahol a tömegnek egy darab koszos rongyot mutogatnak, mint a próféta köntösét és ezt az emberek éljenzik, tulajdonképpen semmin nem lehet meglepődni. Omár is csak egy parasztvezér. Kár hogy eddig nem tudták kilőni, sikeresen bujkál követői segítségével. De ami késik, nem múlik.

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-206913 KORDON BLUED Sun, 19 Aug 2012 11:33:37 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-206913 Húsz éve mondom: Az iszlám úgy terjeszkedik, mint az amőba. Kesztyű ujjaival mindenhova benyúlik, amit csak elérhet, és amit már elért azt türelmesen bekebelezi... Húsz éve mondom: Az iszlám úgy terjeszkedik, mint az amőba. Kesztyű ujjaival mindenhova benyúlik, amit csak elérhet, és amit már elért azt türelmesen bekebelezi…

]]>
KORDON BLUED http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-206912 KORDON BLUED Sun, 19 Aug 2012 11:27:35 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-206912 A cikk hangvételében én csak egyet kifogásolok. Nem elég következetes. Ha ugyanis a szovjet megszállókat emleget, akkor - így lenne konzekvens a cikkíró - az amerikaiakat is ezzel a jelzővel íllenék díszíteni... A szovjetek is csak a terjeszkedő iszlám terrorizmussal próbáltak szembeszállni. A cikk hangvételében én csak egyet kifogásolok. Nem elég következetes. Ha ugyanis a szovjet megszállókat emleget, akkor – így lenne konzekvens a cikkíró – az amerikaiakat is ezzel a jelzővel íllenék díszíteni… A szovjetek is csak a terjeszkedő iszlám terrorizmussal próbáltak szembeszállni.

]]>
Gonoszka http://nepszava.com/2012/08/amerika/omar-mulla-ujra-hadat-uzen.html/comment-page-1#comment-206885 Gonoszka Sun, 19 Aug 2012 07:53:25 +0000 http://nepszava.com/?p=109235#comment-206885 Álhumanista liberalizmussal nem lehet hadat viselni. A háború = vagy-vagy. Tessenek Clausewitzet olvasni Álhumanista liberalizmussal nem lehet hadat viselni.
A háború = vagy-vagy.
Tessenek Clausewitzet olvasni

]]>