Hozzászólás: Obama beszédben védi a líbiai beavatkozást http://nepszava.com/2011/03/amerika/obama-beszedben-vedi-a-libiai-beavatkozast.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 mooki zsolt http://nepszava.com/2011/03/amerika/obama-beszedben-vedi-a-libiai-beavatkozast.html/comment-page-1#comment-16295 mooki zsolt Sat, 02 Apr 2011 18:03:37 +0000 http://nepszava.com/?p=42161#comment-16295 hát én azt gondolom erröl az egész helyzetröl hogy vaójában nem ez lenne a megoldás,hogy dönsük el eövel hogy mi legyen de!!! képzeljétek el ha nem alakul ki eggy ilyen szervezet mint az ensz akkor bár ki az tehetnné az országában amit csak akar és akkor mi lenne!???? szerintem igen is jol teszi america hogy kezébe veszi a más ország helyzetét csak az nne azt jelentse hogy a maga malmára hajtsa a vizet!!! hát én azt gondolom erröl az egész helyzetröl hogy vaójában nem ez lenne a megoldás,hogy dönsük el eövel hogy mi legyen de!!! képzeljétek el ha nem alakul ki eggy ilyen szervezet mint az ensz akkor bár ki az tehetnné az országában amit csak akar és akkor mi lenne!???? szerintem igen is jol teszi america hogy kezébe veszi a más ország helyzetét csak az nne azt jelentse hogy a maga malmára hajtsa a vizet!!!

]]>
Mate, Ivan Tibor http://nepszava.com/2011/03/amerika/obama-beszedben-vedi-a-libiai-beavatkozast.html/comment-page-1#comment-15004 Mate, Ivan Tibor Tue, 29 Mar 2011 07:38:13 +0000 http://nepszava.com/?p=42161#comment-15004 Mi egyszeru allampolgarok eleg butak vagyunk, az a szerencse, hogy van aki gondolkozik helyettunk. Az elet ismetli onmagat, csakugy mint a politikusok. Idosb. Bush elnok 1991-ben ugy dontott, le kell allitani a katonai akciot Irakban, mert nem lehet igy megalazni egy arab orszagot. Meg azt, hogy a katonai beavatkozasnak nem lehet celja egy szemely (Szaddam Husszein) megolese. A megoldatlan feladat utan tiz evvel, kulonosebb objektiv ok nelkul ifj. Bush elnok ugy dontott, vegere jar a problemanak. Honapokkal kesobb a "misszio teljesitve" jelszoval unnepelte magat. Azota tobb mint het ev telt el, Amerika szine es viraga, a fiatal idealista onkentes katonak, a legodaadobb hazafiak meg mindig Irakban vannak, es a hazatertek sokan eletre szolo serulesekkel, vagy amerikai zaszloval letakarva erkeznek meg. Mikor lesz mar vege ennek az oruletnek? Szeretnek minden amerikai katonat itthon latni. A doktrina: azert vagyunk ott, hogy a terroristak ne jojjenek ide, hamis. Az illuzio, hogy az arab felsziget lakosai demokraciara vagynak, mar reg szertefoszlott a torzsi lojalitasok es visszamaradt gondolkodasi mod felismeresevel. A mi portekank ott eladhatatlan, es Amerika mai allapotat vizsgalva egyre kevesbbe kivanatos. Mi egyszeru allampolgarok eleg butak vagyunk, az a szerencse, hogy van aki gondolkozik helyettunk. Az elet ismetli onmagat, csakugy mint a politikusok. Idosb. Bush elnok 1991-ben ugy dontott, le kell allitani a katonai akciot Irakban, mert nem lehet igy megalazni egy arab orszagot. Meg azt, hogy a katonai beavatkozasnak nem lehet celja egy szemely (Szaddam Husszein) megolese. A megoldatlan feladat utan tiz evvel, kulonosebb objektiv ok nelkul ifj. Bush elnok ugy dontott, vegere jar a problemanak. Honapokkal kesobb a “misszio teljesitve” jelszoval unnepelte magat. Azota tobb mint het ev telt el, Amerika szine es viraga, a fiatal idealista onkentes katonak, a legodaadobb hazafiak meg mindig Irakban vannak, es a hazatertek sokan eletre szolo serulesekkel, vagy amerikai zaszloval letakarva erkeznek meg.
Mikor lesz mar vege ennek az oruletnek?
Szeretnek minden amerikai katonat itthon latni. A doktrina: azert vagyunk ott, hogy a terroristak ne jojjenek ide, hamis. Az illuzio, hogy az arab felsziget lakosai demokraciara vagynak, mar reg szertefoszlott a torzsi lojalitasok es visszamaradt gondolkodasi mod felismeresevel. A mi portekank ott eladhatatlan, es Amerika mai allapotat vizsgalva egyre kevesbbe kivanatos.

]]>