Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. April 17. Friday 3:04 | Molnár Miriam

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál

New York – Április 15-én New Yorkban elkezdődött az idei, immáron 14-ik TriBeCa Film Fesztivál. Igaz, hogy 2015-ben az előző évekhez képest nagyobb számú, száznál több, 31 országból és 6223 beküldött alkotásból válogatott játékfilmet kínál a nézőknek, a filmek zöme viszont világvége váró, szomorú hangulatú. Akár Közép-Európában is rendezhették volna.

Azért vannak kivételek is. Például a Gradma (Nagymama) című filmben Paul Weitz rendező és a főszerepet alakító, közkedvelt amerikai komika, Lily Tomlin alkottak egyszerre vicces, komoly és szomorú hangulatú filmet.

Más híres neveket is felfedezhetünk a fesztivál programfüzetében: Matthew Broderik egy melankolikus komédiában szerepel. Michael Fassbendert egy 1890-es évekbeli westernfilmben láthatjuk főszereplőként. Ethan Hawke a Good Kill című filmben amerikai katonát alakít, aki Nevada állambéli állomáshelyéről indulva iraki és afganisztáni terroristákra lövöldöz drónok segítségével. Viggo Mortensen egy hatvan évvel ezelőtt Algériában játszódó játékfilm főszereplője.

A filmeket Manhattanben több filmszínházban április 26-ig tekintheti meg a nagyközönség.

Tags: ,

Kapcsolódó cikkek

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. April 27. Sunday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. April 26. Saturday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. April 25. Friday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag 2014. April 24. Thursday | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók